» » » » Салат "Гілка бузку"

 


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Салат "Гілка бузку""

Автор: mrgrtsereda от 6-01-2016, 20:45, посмотрело: 502

Салат "Гілка бузку"

Мабуть жодне свято не обходиться без салатів. Це і ситно і дуже смачно. Щоб прикрасити стіл і заманити в будинок весняний настрій, обов'язково потрібно приготувати салат "Гілка бузку". Склад салату нехитрий, як і спосіб приготування. Головне в ньому - це оформлення. Обов'язкових інгредієнтів немає, і це тільки плюс. Адже Ви можете приготувати салат з того, що є у Вашому холодильнику!
Інгредієнти для приготування салату "Гілка бузку":
Рибні консерви в олії - 1 банка
Яйця - 5 шт.
Картопля - 2-3 шт.
Огірки свіжі - 2 шт.
Цибуля ріпчаста - 1-2 шт.
Сир твердий - 200 г
Майонез для заправки
Зелень петрушки - 1 гілочка - для оформлення
Буряк - 1 шт. - для оформлення

Інвентар:
Посуд
Обробна дошка
Ніж
Терка
Плита
Сковорода
Каструля

Приготування салату "Гілка бузку".

Крок 1: Готуємо інгредієнти.
Салат "Гілка бузку"

Відкриваємо банку рибних консервів і викладаємо в тарілку вміст. Краще всього для салату підійдуть горбуша, сайра, сардина і скумбрія. Але можна спробувати й інші варіанти. Рибу потрібно як слід розім'яти виделкою і прибрати великі кісточки.
Салат "Гілка бузку"

Цибулю дрібно шаткуємо і перекладаємо на сковороду для подальшого обжарювання. В якості олії Ви можете використовувати масло з консерв, але варто зробити застереження, воно не містить корисних речовин, і краще обсмажувати цибулю на оливковій або соняшниковій олії. Але в олії з консерв свої плюси - по-перше аромат, який передасться і цибулі, а по-друге економія. Але вирішувати Вам.
Картоплю промийте проточною водою і поставте варитися в мундирі до готовності. До неї же можна додати яйця, які теж слід вимити перед цим.
Салат "Гілка бузку"

Свіжі огірки ріжемо кубиками, півкільцями або тремо на крупній тертці. Готову очищену картоплю подрібнюємо схожим способом. Чим дрібніше інгредієнти, тим салат швидше і краще просочиться заправкою. А значить, тим смачніше.
Яйця очищаємо від шкаралупи, 2 штуки відкладаємо для оформлення, решту тремо на крупній тертці.

Крок 2: Готуємо салат "Гілка бузку".
Салат "Гілка бузку"

Починаємо збирати салат по верствам. Беремо салатник, підійде як плоский, так і глибокий, Головне щоб він був широким, і Вам було зручніше його наповнювати.
Першим шаром йде картопля, її потрібно посолити, а потім змастити майонезом. Таким чином будемо обробляти кожен шар. Потім викладаємо розім'яту консерву, на неї шар охолодженої обсмаженої цибулі, потім шар подрібнених яєць, а завершує нашу композицію шар свіжих огірків. Змащуємо верхній шар також майонезом і починаємо оформлення салату.

Крок 3: Прикрашаємо салат "Гілка бузку".
Салат "Гілка бузку"

Яйця, які ми залишили для оформлення потрібно розділити на білки і жовтки. Жовтки ми тремо на дрібній тертці і змішуємо з сиром, який піддамо тій же процедурі, що і жовтки.
Перемішуємо суміш і висипаємо її на салат. Вийде жовта галявинка, на яку потрібно посадити "бузок".
Салат "Гілка бузку"

Роль квіток бузку у нас будуть грати яєчні білки. Їх теж потрібно натерти на дрібній тертці. Якщо Вам більше хочеться зробити квіти білого кольору - їх можна викладати на салат. А для красивого і ніжного бузкового кольору, доведеться просочити білки свіжовичавленим соком сирого буряку. Природний, доступний і дуже дієвий барвник.
Викладаємо білки у вигляді квітів, чергуючи білий і бузковий кольори.
Зелень петрушки потрібно промити, обсушити і розділити по листочкам - це будуть гілки бузку.
Оформлений прибираємо салат в холодильник, щоб він настоявся. Для цього буде потрібно 2-3 години, а Ви встигнете накрити стіл.

Крок 4: Подаємо готовий салат "Гілка бузку".
Салат "Гілка бузку"

Готовий витвір подаємо на стіл охолодженим, разом з іншими стравами для свята або просто вечері. Приготуйтеся почути багато компліментів на свою адресу!
Приємного апетиту!

Поради:
- Для надання іншого відтінку бузкового кольору, скористайтесь соком інших продуктів - чорницею, червоною капустою, чорної смородини.
- Замість підфарбованого білка, роль бузкових квіток може грати натерта на дрібній тертці шинка. Правда відтінок буде ближче до рожевого. Хоча і шинку можна підфарбувати.
- Якщо сир погано натирається, потримайте його кілька хвилин в морозилці.
- Замість рибних консервів можна використати відварену яловичину, куряче філе, креветки та інші улюблені продукти. Експериментуйте!

Категория: Рецепты / Салати / Рибні салати



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Салат "Гілка бузку""? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.