» » » » Салат «Чорна троянда»

 


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Салат «Чорна троянда»"

Автор: mrgrtsereda от 6-01-2016, 21:42, посмотрело: 471

Салат «Чорна троянда»

Традиційні російські салати такі, як «Оселедець під шубою», «Олів'є» та багато інших полюбилися нам за те, що вони дуже смачні і ситні. Жодне застілля не обходиться без цих страв, тому вони трохи набридли. Щоб внести трішки різноманітності в святковий стіл, ми вам пропонуємо звичайний салат «Оселедець під шубою» перетворити в оригінальний салат «Чорна троянда», який готують з тих же інгредієнтів, тільки оформлений у вигляді незвичайної квітки.
Інгредієнти для приготування салату «Чорна троянда»:
Картопля – 4 – 5 шт.
Морква – 3 – 4 шт.
Буряк – 4 – 5 шт.
Тушка оселедця (солоного) – 300 – 400 г
Кальмари консервовані – 300 – 400 г
Майонез – 5 – 6 столових ложок
Сіль – ? чайної ложки
Зелень петрушки (сушена) – 1 столова ложка

Інвентар:
Каструля – 2 шт.
Обробна дошка
Ніж
Чайна ложка
Столова ложка
Виделка (для перевірки готовності овочів)
Консервний ніж
Терка
Велика миска (якщо змішувати всі інгредієнти)
5 мисочок (якщо викладати салат шарами)
Сервірувальне блюдо (плоске)
Плита
Холодильник

Приготування салату «Чорна троянда».


Крок 1: Відварюємо овочі
Салат «Чорна троянда»

Моркву і картоплю після того, як добре промиєте під проточною водою, можна варити в одній каструлі в солоній воді, на середньому вогні до готовності протягом 20 – 30 хвилин. Буряк (теж після миття) варимо окремо в прісній воді від 40 хвилин до 1 години на середньому вогні. Готові овочі потрібно остудити і очистити від шкірки.

Крок 2: Подрібнюємо інгредієнти
Салат «Чорна троянда»

2\3 буряків потрібно натерти на крупній тертці або нарізати дрібними шматочками (залишити 1\2 для прикраси, які наріжте півкільцями), моркву і картоплю теж подрібнити. Банку з кальмарами відкрийте консервним ножем, злийте рідину і наріжте їх соломкою, а солоний оселедець кубиками.

Крок 3: Викладаємо і заправляємо салат
Салат «Чорна троянда»

Салат можна викладати двома способами. Перший: викладаємо його шарами, промазуючи кожен майонезом. 1 – картопля, 2 – оселедець, 3 – морква, 4 – знову картопля, 5 – кальмари. Другий спосіб більш швидкий і зручний: всі інгредієнти просто змішаємо в одній великій мисці і заправити майонезом.

Крок 4: Подаємо салат «Чорна троянда»

Салат «Чорна троянда»

Салат викладаємо на блюдо для сервірування рівномірно гіркою, прикрасивши його пелюстками (півкільцями з буряків), попередньо остудивши його в холодильнику. Потім салат потрібно розкласти по порційних тарілках, можна посипати сушеної або свіжої петрушкою.
Приємного Вам апетиту!

Поради:
Щоб швидше зварити буряк, перед цим можна не обрізати хвостик і корінець. Варити потрібно не більш ніж 15 – 20 хвилин. Після варіння опустити в холодну воду на 1 – 2 хвилини.
— Воду, в якій вариться буряк, краще не солити, так як коренеплід може втратити свій насичений колір.
Щоб буряк не забарвив інші інгредієнти, перед тим, як з ними змішувати, її можна змішати з 1 столовою ложкою соняшникової олії.
Після того, як картопля звариться, її краще відразу дістати з води, так як вона може розвалитися на шматки. Якщо ви воду, в якій варилася картопля, злили, то її краще не накривати кришкою, вона повинна підсохнути, інакше теж розвалиться.

Категория: Рецепты / Салати / Рибні салати



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Салат «Чорна троянда»"? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.