Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Мінестроне"

Автор: mrgrtsereda от 7-01-2016, 22:12, посмотрело: 584

Мінестроне

Якщо вас запитають, яка найпопулярніша страва в Італії, то більшість відповість: паста або піца. Але це не так! Найулюбленіша страва італійців, особливо влітку мінестроне – суп з овочів. Особливістю цієї страви є те, що ця страва сезонна, і які овочі є в холодильнику, такі зазвичай і додають. При цьому кількість овочів в супі має бути близько 10, інакше це не мінестроне. Тому правильного або точного рецепту немає, так як, скільки в Італії кухарів стільки і рецептів супу. Ну а ми з вами познайомимося з класичним рецептом мінестроне.
Інгредієнти для приготування мінестроне.
Бульйон (курячий) – 1,5 л.
Картопля – 2 шт.
Морква – 1 шт.
Перець болгарський (червоний) – 1 шт.
Кабачок (або цукіні) – 1 шт.
Помідори – 1 шт.
Капуста цвітна – 200 г
Броколі – 200 р.
Селера (гілочки) – 1-2 шт.
Квасоля стручкова (зелена) або консервована – 300 р.
Горошок зелений – 150 -200 р.
Цибуля репчата – 1 шт.
Часник – 2-3 зубчики
Макарони (дрібні/за бажанням) – 200 р.
Сир пармезан (за смаком) – 50 г
Зелень за смаком (петрушка, кріп)
Прованські трави (чебрець, орегано, розмарин, чебер, шавлія, базилік)
Олія рослинна – 3 ст. л.
Сіль
Перець чорний (за смаком

Інвентар:
Плита
Каструля
Обробна дошка
Гострий ніж
Столова ложка
Чайна ложка
Сервірувальне блюдо

Приготування мінестроне.

Крок 1: Підготуємо овочі.
Мінестроне

Так як у мене був заготовлений заздалегідь курячий бульйон, то тепер мені необхідно було всі овочі промити і нарізати їх на дрібні шматочки. При цьому помідори необхідно облити окропом і зняти шкірку, і лише потім порізати на шматочки. Картоплю краще різати кубиками розміром 2х2 см. А перець болгарський необхідно заздалегідь очистити від насіння. Я люблю використовувати стручкову квасолю, так з неї суп здається легким, але якщо у вас немає можливості її придбати, то ви сміливо можете використовувати консервовану квасолю, або заздалегідь відваріть сиру. Після того як всі овочі нарізані, приступаємо до їх приготування.
Мінестроне


Крок 2: Готуємо овочі.
Мінестроне

Ставимо на вогонь каструлю, наливаємо масло рослинне, потім коли масло нагрілося, додаємо цибулю, слідом моркву, потім селеру і після того як все підсмажилося до золотистого кольору, додаємо часник, який додасть супу неймовірний аромат.
Слідом вливаємо бульйон і чекаємо, коли він закипить.

Крок 3: Готуємо мінестроне.
Мінестроне

Після того як бульйон закипів, додаємо картоплю і через 5-7 додаємо макарони.
Мінестроне

Ще через 5-7 хвилин додаємо цвітну капусту, броколі, болгарський перець, зелену квасолю, кабачок і варимо 5 – 7 хвилин. Якщо у вас консервована квасоля, то її необхідно додавати в самому кінці, зрозуміло без розсолу.
Після цього додаємо нарізаний помідор і прованські трави за смаком. Не забудьте посолити.
Тепер все варимо на повільному вогні до готовності овочів (можна спробувати на смак). І в самому кінці додаємо зелень.
Для того, щоб суп був більш ароматним, знімаємо каструлю з вогню, накриваємо кришкою і чекаємо 5 хвилин. Суп готовий.
Мінестроне


Крок 4: Подаємо мінестроне.
Мінестроне

Подавати мінестроне до столу потрібно відразу після його готовності. Розкладіть суп по тарілках і для посилення смаку потріть зверху трохи – трохи сиру пармезан. Страва готова!
Приємного Вам апетиту!

Поради:
- Після того як ви нарізали кубиками ріпчасту цибулю, залийте її окропом, залиште на 15 хвилин, потім промийте в холодній воді. Це прибере гірчинку у цибулі.
- Макарони можете додати в суп, якщо наприклад, у вашій сім'ї є діти, яким часто не подобається сам вигляд варених овочів.
- Якщо ви задумали використовувати сушену квасолю, то її необхідно заздалегідь замочити і варити кілька годин.
- Для підсилення смаку можна використовувати чорний перець і імбир. Тоді суп отримає гоструватий смак.
- Дієтологи стверджують, що міністроне містить мало калорій. Тому цей суп рекомендується тим людям, які сидять на дієті.

Категория: Рецепты / Перші страви / Курячі супи



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Мінестроне"? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.