» » » » Чихиртма з курки

 


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Чихиртма з курки"

Автор: mrgrtsereda от 7-01-2016, 22:56, посмотрело: 513

Чихиртма з курки

Чихиртма з курки – справжній грузинський суп, який здивує вас не тільки своєю простотою в приготуванні, але і неймовірним і дуже апетитним ароматом і смаком. За основу береться куряче м'ясо, що ми зараз і зробимо, але можливий, звичайно, варіант і бульйону з баранини. Суп з птиці виходить більш ніжним і м'яким.
Інгредієнти для приготування чихиртми з курки:
Курка свіжа - 500 грам
Очищена Вода - 2,5 літра
Борошно пшеничне - 3 столові ложки
Цибуля ріпчаста великого розміру - 1 штука
Сіль - за смаком
Лимон середнього розміру - 1 штука
Яйця курячі - 3 штуки
Зелень петрушки свіжа - 1/2 пучка
Масло рослинне - 50 мілілітрів

Інвентар:
Обробна дошка
Ніж
Столова ложка
Глибока каструля з кришкою
Плита
Шумівка
Тарілка - 3 штуки
Виделка
Сковорода
Дерев'яна лопатка
Ручна соковижималка
Маленька миска
Ручний вінчик
Черпак
Тарілки для подачі

Приготування чихиртми з курки:

Крок 1: готуємо курку.
Чихиртма з курки

Першим ділом курку добре промиваємо під проточною водою і після – викладаємо на обробну дошку. Скориставшись ножем, розбираємо курку на невеликі шматочки і знову промиваємо під проточною водою. Увага: м'ясо можна розрізати на такі частини, як гомілка, стегно, крила і спина.

Крок 2: готуємо курячий бульйон.
Чихиртма з курки

Викладаємо курячі шматочки в глибоку каструлю і заливаємо їх очищеною водою. Ставимо ємність на середній вогонь і накриваємо кришкою. Коли вода почне закипати, знімаємо кришку з каструлі, а утворену піну від м'яса обов'язково знімаємо з допомогою шумівки. Варимо бульйон на маленькому вогні протягом 80-90 хвилин, підливаючи по необхідності воду, до тих пір, поки м'ясо не стане м'яким. Важливо: в процесі варіння солимо за смаком бульйон.

Крок 3: готуємо цибулю.
Чихиртма з курки

За допомогою ножа видаляємо лушпиння з цибулі, а овоч ретельно промиваємо під проточною холодною водою. Після цього викладаємо цибулю на обробну дошку і подрібнюємо на невеликі квадратики. Дрібно рубаний компонент перекладаємо у вільну тарілку.
Чихиртма з курки

Після цього ставимо на маленький вогонь сковороду з невеликою кількістю рослинної олії. Коли масло добре розігріється, викладаємо цибулю і, час від часу помішуючи дерев'яною лопаткою, смажимо до утворення на її поверхні золотистого кольору. Відразу ж після цього вимикаємо конфорку, а цибулю перекладаємо назад у тарілку так, щоб залишилося в сковороді рослинне масло.

Крок 4: готуємо лимон.
Чихиртма з курки

Промиваємо лимон під проточною водою і після – перекладаємо на обробну дошку. Скориставшись ножем, розрізаємо цитрус на дві половинки. З кожної лимонної частини видавлюємо сік, з допомогою ручної соковижималки.

Крок 5: готуємо лимонно-яєчну суміш.
Чихиртма з курки

За допомогою ножа розбиваємо шкаралупу яєць, а жовток і білок виливаємо в маленьку миску. В цю ж ємність додаємо свіжовичавлений лимонний сік і, скориставшись ручним вінчиком, злегка збиваємо до утворення однорідної маси.

Крок 6: готуємо куряче м'ясо.

Чихиртма з курки

Коли курячий бульйон буде готовий, вимикаємо конфорку, а з допомогою виделки викладаємо курку на обробну дошку. Відставляємо м'ясо в бік на 10-15 хвилин, щоб воно стало теплим. Після цього чистими руками відокремлюємо м'ясо від кісток і ножем нарізаємо за необхідності компонент на невеликі шматочки. Подрібнену курку перекладаємо у вільну тарілку.

Крок 7: готуємо зелень.
Чихиртма з курки

Промиваємо петрушку під проточною водою і, злегка обтрусивши її від зайвої рідини, викладаємо на обробну дошку. Скориставшись ножем, дрібно рубаємо зелень і після – перекладаємо у вільну тарілку.

Крок 8: готуємо борошно.
Чихиртма з курки

Знову ставимо сковороду з маслом, що залишилося після смаження цибулі, на маленький вогонь. Відразу ж висипаємо в миску борошно і, при постійному помішуванні дерев'яною лопаткою, злегка обсмажуємо борошно. Увага: смажити борошно необхідно таким чином, щоб воно не поміняло колір, а просто злегка прогрілося і ввібрало в себе масло. Після цього виливаємо в сковороду 200 - 250 мл гарячого бульйону і, скориставшись ручним вінчиком, все ретельно перемішуємо, щоб в масі не утворилися грудки. Потім вимикаємо конфорку, а борошняну суміш відставляємо в сторону.

Крок 9: готуємо чихиртму з курки.
Чихиртма з курки

В гарячий бульйон викладаємо смажену цибулю і все добре перемішуємо з допомогою столової ложки. Відразу ж після цього виливаємо в бульйон борошняну суміш і знову все перемішуємо підручним інвентарем. Тепер ставимо каструлю на середній вогонь, а після закипання супу, робимо маленький вогонь і варимо його ще протягом 5 хвилин. Після закінчення відведеного часу маленькою цівкою вводимо в чихиртму яєчно-лимонну суміш, при цьому постійно збиваючи ручним вінчиком до однорідності. Знову чекаємо, коли суп закипить і після – відразу ж вимикаємо конфорку. Важливо: після приготування страви пробуємо її на сіль, якщо суп буде все ще не солоний, тоді досолюємо його за смаком.

Крок 10: подаємо чихиртму з курки.
Чихиртма з курки

В тарілки для подачі чистими руками розкладаємо подрібнену курку. Потім заливаємо м'ясо супом з допомогою черпака і в кінці добре все посипаємо подрібненою зеленню петрушки. За бажанням чихиртму з курки можна прикрасити ще шматочком лимона. Відразу ж після цього страву подаємо на обідній стіл і пригощаємо друзів і близьких чихиртмою разом з скибочками хліба і за смаком свіжою зеленою цибулею.
Приємного вам апетиту!

Поради:

– Справжню чихиртму з курки можна також заправляти кукурудзяним борошном. Тоді смак супу буде ще більш насиченим і ароматнішим.
– Замість свіжої зелені петрушки в суп можна додати подрібнену кінзу.
– За бажанням в чихиртму з курки можна додавати не яйця, а тільки жовтки з лимонним соком.
– Якщо у вас під рукою не знайшлося ручної соковижималки, не засмучуйтесь, адже сік з лимона можна вичавити і руками.
– Для приготування чихиртми краще всього використовувати бройлерную курку, так як таке м'ясо швидше розварюється і виходить дуже м'яким і ніжним.

Категория: Рецепты / Перші страви / Курячі супи



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Чихиртма з курки"? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.