Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Суп "Таратор""

Автор: mrgrtsereda от 8-01-2016, 19:30, посмотрело: 496

Суп "Таратор"

Холодні супи - знахідка для літньої спеки, коли стояти годинами біля плити зовсім немає бажання. Болгарський суп "Таратор" урізноманітнює літнє меню, порадує легким, освіжаючим і дуже оригінальним смаком, а також заощадить вам масу часу. Готувати його дуже просто і швидко.
Інгредієнти для приготування супу "Таратор":
Кисле молоко або кефір - 500 мл
Свіжий огірок (середній) - 2 шт
Оливкова олія - 1 ст.ложка
Волоські горіхи - 50 г
Часник - 1 зубчик
Вода (крижана) - 150 мл
Сіль - за смаком

Інвентар:
Дошка обробна
Ніж
Дрібна терка або часничниця
Миска або каструля - 2 л
Ступка
Міксер
Дрібна тарілка - 2 шт

Приготування супу "Таратор":


Крок 1: Готуємо огірок.
Суп "Таратор"

Весь процес приготування супу займе не більше 15 хвилин. З усіх дій нарізка огірка саме трудомістке. Отже, огірок очищаємо від шкірки, нарізаємо невеликими кубиками і перекладаємо в глибоку тарілку або миску.

Крок 2: Готуємо часник.
Суп "Таратор"

Зубчик часнику очищаємо. Його потрібно натерти на дрібній тертці або скористатися часникодавилкою. Так дрібно нарізати ножем не вдасться, і в супі будуть попадатися шматочки часнику, погодьтеся, в цьому мало приємного. Натертий часник перекладаємо в дрібну тарілку.

Крок 3: Готуємо волоські горіхи.
Суп "Таратор"

Волоські горіхи потрібно подрібнити, тільки не дуже дрібно, щоб вийшли невеликі шматочки. Простіше зробити це в ступці, кам'яній або мармуровій, проте, підійде будь-який зручний для вас спосіб, головне - результат.

Крок 4: Готуємо кріп.
Суп "Таратор"

Кріп - обов'язковий інгредієнт супу. Краще використовувати свіжу зелень, але можна взяти і суху, правда аромат і смак будуть не такими вираженими. Отже, зелень кропу дрібно нарізаємо і перекладаємо в тарілку.

Крок 5: Готуємо суп "Таратор".
Суп "Таратор"

Наливаємо в миску або каструлю кисляк. Звичайно, найкращий варіант - домашнє кисле молоко; магазинне, на жаль, не скисає так, як потрібно. Інший варіант - звичайний кефір, жирність на ваш розсуд. Отже, наливаємо кисле молоко в миску і збиваємо до однорідності, приблизно 2-3 хвилини. Кефір збивати не потрібно.
Суп "Таратор"

Додаємо крижану воду, часник, огірки, оливкову олію, половину зелені кропу, сіль і перемішуємо. Все, суп готовий.

Крок 6: Подаємо суп "Таратор".
Суп "Таратор"

Розливайте суп в невеликі піали або глибокі тарілки, в кожну додайте зелень кропу і столову ложку подрібнених волоських горіхів.

Приємного апетиту!

Поради:
– Замість кислого молока або кефіру можна використовувати несолодкий йогурт, смак буде більш м'який і без кислинки.
– Можна не додавати крижану воду, а заморозити лід і додати кубики льоду в кожну тарілку при подачі.
– Суп "Таратор" можна подати у бульйонних чашках або скляних кухлях - дуже красиво вийде.

Категория: Рецепты / Перші страви / Молочні супи



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Суп "Таратор""? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.