» » » » Розсольник з морських гребінців

 


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Розсольник з морських гребінців"

Автор: mrgrtsereda от 8-01-2016, 22:53, посмотрело: 440

Розсольник з морських гребінців

Рецептура приготування морепродуктів прийшла до нас з островів Середземномор'я. Іноді середземноморські страви незвично переплітаються з рецептами слов'янської кухні, утворюючи цікавий симбіоз екзотики і традицій. Розсольник з морських гребінців – рецепт для сміливих, які не бояться експериментів гурманів. Не варто також забувати, що м'ясо морських гребінців дуже корисне, так як багате білками і вітамінами, а засвоюється легше, ніж яловичина.
Інгредієнти для приготування розсольнику з морських гребінців:
М'ясо морських гребінців – 600 грам.
Картопля сира – 4 штуки.
Морква сира – 2 штуки.
Цибуля ріпчаста – 2 штуки.
Рис довгий – 100 грам.
Огірки солоні – 3 штуки.
Олія соняшникова, рафінована – 2 столові ложки.
Чорний перець горошком – 2 штуки.
Лавровий лист – 1 штуки.
Сіль – за смаком.
Оливки – 4-5 штуки на 1 порцію.
Сметана – 1 столові ложки на 1 порцію.
Зелень петрушки – 1 гілочка на 1 порцію.

Інвентар:
Каструля з кришкою, об'єм не менше 3-х літрів
Сковорода
Дерев'яна Ложка
Сито або друшляк
Ніж
Обробна дошка дерев'яна або пластикова
Плита
Порційні супові тарілки

Приготування розсольнику з морських гребінців.

Крок 1: варимо бульйон з морських гребінців
Розсольник з морських гребінців

Якщо м'ясо морських гребінців заморожене, то його розморожуємо при природних умовах. У велику каструлю кладемо гребінці, заливаємо водою так, щоб вони були повністю покриті. Додаємо сіль (близько 1 чайної ложки). Доводимо до кипіння і варимо на середньому вогні до напівготовності, близько 5-ти хвилин. Потім готовий бульйон проціджуємо через сито і переливаємо назад в каструлю. М'ясо відкладаємо, воно нам скоро знадобиться.

Крок 2: готуємо заправку для розсольнику

Розсольник з морських гребінців

Чистимо, миємо й нарізаємо невеликими кубиками моркву і цибулю. Якщо солоні огірки з жорсткою шкіркою, то її краще зрізати. Огірки і відварені гребінці нарізаємо дрібною соломкою. У сковорідку наливаємо олію. Коли олія нагріється, додаємо інгредієнти в такій послідовності, щораз ретельно перемішуючи: моркву, через 3 хвилини – цибуля і огірки, через 10 хвилин – м'ясо гребінців. Якщо на сковорідці мало рідини, то доливаємо розсіл від огірків або бульйон. Після цього тушкуємо під кришкою ще 3 хвилини і знімаємо з вогню.

Крок 3: готуємо розсольник
Розсольник з морських гребінців

Бульйон з гребінців переливаємо назад в каструлю, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Коли бульйон закипить, кидаємо рис. Через 5 хвилин варіння додаємо очищену і нарізану крупною соломкою картоплю. Ще через 5 хвилин додаємо нашу заправку. Кидаємо чорний перець горошком і лавровий лист. Якщо треба – трохи його ще солимо або доливаємо розсіл з огірків. Варимо на повільному вогні хвилин десять (до готовності рису). Готовому розсольнику даємо трохи настоятися.

Крок 4: подаємо суп з морських гребінців
Розсольник з морських гребінців

Готовий розсольник подається в гарячому вигляді порційних супових тарілках. Оливки розрізаємо вздовж на дві частини. Зелень петрушки миємо і поділяємо на дрібні гілочки. Зверху в розсольник кидаємо порізані оливки, кладемо ложку сметани і прикрашаємо листочками петрушки.
Приємного апетиту!

Поради:
- оптимальний час термічної обробки м'яса морських гребінців не більше 10 хвилин. Після цього вони стають жорсткими.
- не дивлячись на те, що гребінці носять назву морських, більшість вступників на полиці супермаркетів в замороженому вигляді молюсків виловлюються в Тихому океані, звідси і відмінності в розмірах. У будь-якому випадку, краще вибирати молюски середніх розмірів – вони більш універсальні у приготуванні.
- сіль при приготуванні розсольнику можна частково замінити розсолом від огірків.
- якщо при пассеровці заправки на розсольник не вистачає рідини, то можна додати розсолу від огірків або бульйону.

Категория: Рецепты / Перші страви / Розсольник



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Розсольник з морських гребінців"? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.