» » » » Рисовий молочний суп

 


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Рисовий молочний суп"

Автор: mrgrtsereda от 10-01-2016, 17:58, посмотрело: 493

Рисовий молочний суп

Рисовий молочний суп в основному готують для малюків, але іноді і дорослим хочеться поласувати ніжною, солодкуватою, злегка густою і дуже корисною стравою з дитинства. Це диво виходить досить ситним і дуже насиченим, тому доповнень не потребує, але щоб урізноманітити його присмак, в кожну порцію можна покласти трохи свіжих ягід, фруктів, сметани або вершків.
Інгредієнти для приготування рисового молочного супу :
Молоко цілісне пастеризоване 500 мл
Вода очищена 500 мл
Рис 1/2 склянки (не довгозернистий і не пропарений)
Цукор 1 столова ложка
Сіль на кінчику ножа
Масло вершкове за смаком

Інвентар:
Мірна склянка (для рідин)
Кухонний рушник
Друшляк
Склянка (місткість 240 мл)
Протипригарна каструля з товстим дном і кришкою (місткість 1,5 літра)
Дерев'яна кухонна ложка
Ополоник
Глибока тарілка

Приготування рисового молочного супу :


Крок 1: готуємо рис.
Рисовий молочний суп

В першу чергу викладаємо рис на кухонний рушник і перебираємо його, видаляючи зіпсовані зерна. Цілі крупинки відкидаємо на друшляк, ретельно промиваємо під струменем холодної проточної води і залишаємо в ньому на 5-7 хвилин, щоб стекла зайва рідина.

Крок 2: варимо рис.
Рисовий молочний суп

Далі перекладаємо рис, що підсохнув, в глибоку протипригарну каструльку з товстим дном, заливаємо його потрібною кількістю очищеної води і ставимо на середній вогонь. Після закипання приправляємо крупу сіллю і варимо її до майже повного випарювання вологи, періодично помішуючи дерев'яною ложкою. На це піде 12-15 хвилин.

Крок 3: готуємо рисовий молочний суп.
Рисовий молочний суп

Коли практично уся рідина випарується, а рис буде майже готовий, вливаємо в каструльку незбиране пастеризоване молоко. Знову все перемішуємо і доводимо до повторного закипання.
Рисовий молочний суп

Потім збавляємо вогонь до маленького рівня і варимо суп, поки рис не стане кашоподібним, приблизно 10-12 хвилин. Потім додаємо в ароматну страву цукор, за смаком вершкове масло, знову все перемішуємо, вимикаємо плиту і даємо цій вкуснятині відпочити під прикритою кришкою 2-3 хвилинки. Після цього за допомогою ополоника розливаємо суп порціями по глибоких тарілках і сервіруємо до столу.

Крок 4: подаємо рисовий молочний суп.

Рисовий молочний суп

Рисовий молочний суп подають в гарячому виді як першу страву. Його сервірують порціями в глибоких тарілках, а яких-небудь доповнень він не потребує, хіба що до речі підійде свіжа здобна булочка, домашній хлібушок, ягідки або фрукти. Насолоджуйтеся корисною і смачною їжею!
Смачного!

Поради:
- дуже часто за 2-3 хвилин до повної готовності в суп додають за смаком корицю або ванільний цукор або рідкий екстракт;
- якщо використовуєте домашнє молоко тільки з-під корови, тоді перед цим його варто прокип'ятити;
- суп, приготований по цьому рецепту, виходить пастоподібним з мінімальною кількістю густої рідини. Бажаєте, щоб він був рідшим? Тоді використайте довгозернистий шліфований рис, з якого готують плов;
- якщо у вас є відварений рис, тоді процес приготування буде набагато легший, просто покладіть його у булькаюче молоко, заправте цукром, маслом і варіть до кашоподібного стану.

Категория: Рецепты / Перші страви / Молочні супи



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Рисовий молочний суп"? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.