» » » » Розсольник з куркою

 


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Розсольник з куркою"

Автор: mrgrtsereda от 10-01-2016, 18:24, посмотрело: 496

Розсольник з куркою

Російська кухня відома своїми першими стравами такими, як щі, солянки, кальї, а також розсольники, які гідні особливої уваги. Наваристий бульйон цієї страви відмінно доповнюється солоними огірочками або розсолом від огірків. Суп-розсольник готують різними способами, але найосновнішим з них є рецепт розсольника з куркою, який пропоную використати, щоб здивувати любителів поїсти смачно і ситно.
Інгредієнти для приготування розсольника з куркою:
М'ясо куряче 1 кг
Картопля 5 шт.
Морква 1 шт.
Цибуля 1 шт.
Огірки солоні 3 шт.
Розсіл від огірків 1 склянка
Часник 2-3 зубчики
Зелень петрушки і кропу по ? пучка
Перець чилі 1 шт.
Перець мелений чорний 1/3 чайних ложки
Олія рослинна 2-3 столових ложки
Сіль кухарська 1/3 чайних ложки
Оцет 9 чайних ложок
Сметана 1 столова ложка на порцію розсольника

Інвентар:
Велика каструля
Обробна дошка
Ніж
Терка
Чайна ложка
Столова ложка
Миски - 2 шт.
Сковорода
Лопатка (дерев'яна)
Кухонна плита
Порційні тарілки

Приготування розсольника з куркою:

Крок 1: Підготовка курячого м'яса.
Розсольник з куркою

У велику каструлю налийте воду, поставте на вогонь і посоліть. Куряче м'ясо треба промити холодною водою, якщо є шкірка, то зняти її акуратно ножем. Потім курку помістіть в каструлю з водою і варіть близько години, не забуваючи знімати пінку з бульйону.

Крок 2: Обробка овочів для бульйону.
Розсольник з куркою

Доки варимо бульйон, займемося овочами. Моркву і цибулю необхідно почистити, промити ретельно під струменем води, цибулю нарізати або кільцями, або дрібними шматочками, а моркву натерти на великій терці. Картоплю очистьте від шкірки, помийте і покладіть доки в миску з холодною водою.

Крок 3: Смажимо овочі для заправки.
Розсольник з куркою

Сковороду розжарте на плиті, налийте рослинну олію і трохи нагрійте її. Цибулю обсмажте до біло-золотистого кольору, додайте моркву і 1 столову ложку води, в якій вариться курка. Овочі тушкуємо впродовж 15 - 20 хвилин під кришкою, постійно помішуючи. У кінці жаріння додамо оцет і трохи поперчимо.

Крок 4: Сполучаємо м'ясний бульйон і заправку з овочів.
Розсольник з куркою

Коли курка буде готова (готовність перевіряйте вилкою - якщо м'ясо добре протикується, значить, воно готове), її необхідно дістати і остудити під струменем холодної води. У м'ясний бульйон слід покласти смажені овочі і гарненько розмішати і варити на слабкому вогні. Зелень добре промийте і дрібно нарубайте.

Крок 5: Додаємо інші інгредієнти.

Розсольник з куркою

Картоплю наріжемо кубиками, м'ясо курки відокремимо від кісток за допомогою ножа і наріжемо дрібними шматочками. Солоні огірочки теж натремо на великій терці. Усі ці інгредієнти, а також розсіл і помитий перець чилі необхідно додати в суп, який слід ще поварити на слабкому вогні хвилин 20 - 30. У кінці посоліть і додайте чорний мелений перець.

Крок 6: Подаємо розсольник з куркою.

Розсольник з куркою

Розсольник з куркою подають в гарячому виді, а якщо суп остигнув, його можна розігріти на кухонній плиті, в мікрохвильовій печі або навіть в духовці. Розлийте розсольник по тарілках, посипте заздалегідь дрібно нарубаною зеленню, покладете ложку сметани, до нього за бажанням можна подати скибочки білого хліба.
Розсольник з куркою

Приємного Вам апетиту!
Поради:
- - Розсольник готують тільки з солоними огірками, а мариновані тільки зіпсують вашу страву.
- - Щоб розсольник вийшов ще смачніше, солоні огірки слід обсмажити на вершковому маслі.
- - Якщо у вас є проблеми з шлунком, від додавання оцту і гострого перцю чилі, краще відмовитися.

Категория: Рецепты / Перші страви / Розсольник



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Розсольник з куркою"? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.