» » » » Млинці без яєць

 


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Млинці без яєць"

Автор: RusGT от 29-12-2015, 16:42, посмотрело: 532

Млинці без яєць

Ніжні і смачні млинці без яєць можна приготувати буквально з нічого. Якщо залишився тільки один стакан молока, то його можна розбавити водою; зовсім немає молока - не біда, взагалі обійдемося без нього. Ці млинці можна начиняти чим завгодно: хоч повидлом, хоч м'ясним фаршем, хоч сиром. Вони ідеально підходять для будь-якої начинки.
Інгредієнти для приготування млинців без яєць:
Борошно пшеничне вищий гатунок - 1 стакан
Молоко - 1,5 склянки
Вода - 0,5 склянки
Сіль - 1/2 ч.ложка
Цукор - 1 ст. ложка
Сода харчова - щіпка
Лимонна кислота - 1/4 ч.ложки
Олія рослинна рафінована - 2-3 ст.ложки
Масло - для змазування млинців
Інвертар
Миска
Ложка столова
Чайна Ложка
Віночок або міксер
Сковорода
Лопатка
Ніж
Столова тарілка
Пензлик кулінарна

Приготування млинців без яєць:

Крок 1: Готуємо тісто для млинців без яєць.
Млинці без яєць

У чому секрет млинцевого тіста без грудочок? У правильній послідовності приготування. Найпоширеніша помилка початківців кулінарів: всипати відразу все борошно в покладену за рецептом рідину (або навпаки) і намагатися розбити грудочки. Щоб тісто вийшло однорідне змішуємо 1/4 визначеного за рецептом молока зі борошном. Вийде дуже густе тісто, в якому просто розбити всі грудочки.

Млинці без яєць


Коли тісто стане зовсім однорідним поступово підливайте залишилися рідкі інгредієнти (молоко і воду), додайте сіль, цукор, соду і лимонну кислоту, столову ложку рослинної олії. Збийте тісто віночком або міксером.

Важливо! Всі знають, що млинці не завжди знімаються зі сковороди: то вони прилипають, то рвуться, загалом, ведуть себе потворно. Вся справа в сковороді і кількості цукру. Якщо на вказану в рецепті кількість інгредієнтів покласти більше столової ложки цукру отримаєте як раз описаний ефект. Якщо у вас не ідеальна сковорода, і особливою майстерністю в перевертанні млинців ви похвалитися поки не можете, то цукор можна не додавати. Смак солодких млинців компенсує начинка, а з несолодкої начинкою відсутність цукру буде взагалі непомітно.

Навіщо додавати соду? Дуже просто: не буде соди, не буде дірочок. З содою млинці виходять дірчасті і мереживні. Якщо хочете, щоб млинці були щільні і добре тримали начинку, то соду можна не додавати (і лимонну кислоту теж).

Готове млинцеве тісто має вийти однорідне і досить рідке, не прилипати до ложки і добре з неї стікати.

Крок 2: Випікаємо млинці без яєць.

Млинці без яєць


На якій сковороді можна пекти млинці? В принципі, при достатньому досвіді і вправності на будь-якій: хоч на чавунній, хоч на сталевий. Класичний варіант - маленька чавунна сковорода знайдеться не в кожного. На тефоновій сковороді пекти млинці одне задоволення: ні надривів, ні прилипань, тільки ідеальні чудові млинці.

Масло краще взяти рослинне або будь-які тваринні жири очищені. У вершковому і маргарині багато білкових речовин і води, тому вони не годяться для випічки млинців, гарантовано будуть чадити і диміти. Є ще один варіант - топлене масло. Млинці на топленому маслі виходять дивовижно смачні. Однак деякі його вважають занадто жирним.

Скільки масло наливати на сковороду? Зовсім трохи, досить змастити її поверхню. Саме тому багато використовують з цією метою шматочки сала на вилці, китиці і т.п.

Якщо ви випікаєте млинці на сковороді з тефлоновим покриттям, і в тісто вже додали рослинне масло, то на сковороду його можна взагалі не лити, лише в перший раз трохи змастити поверхню. Тільки одне але: у млинця, спеченого без масла, поверхня рівна і однорідна; з маслом - візерункове і більш красива.

Млинці без яєць


Отже, розігріли сковороду, змастили маслом. Тепер потрібно налити тісто. Тісто потрібно розлити по поверхні сковороди шаром не більше 1-2 мм. Перший раз наберіть повний ополоник і лийте в центр сковороди або трохи зверху, нахиляючи сковороду, щоб все дно було накрите. Зробити це потрібно швидко. Помітили скільки тіста залишилося в половнике? Далі буде простіше. Просто черпайте потрібну кількість.

Млинці без яєць


Як тільки на краях блінчиків з'явиться скориночка, а вся поверхня стане дірчата, без рідкого тіста - можна перевертати.

Млинці без яєць


Якщо все зробили правильно, то млинці повинні знімати без проблем: підняли край, підсунули лопатку і перевернули. Важливо! Не намагайтеся перевернути млинець, поки на ньому є непропечені місця - порветься. Потім кілька секунд випікаємо з іншого боку і все, блін готовий. Перший млинець краще спробувати: раптом захочеться додати сіль або цукор.

Млинці без яєць


Знімайте блін, кладіть на тарілку і змазуйте поверхню вершковим маслом.

Крок 3: Подаємо млинці без яєць..

Млинці без яєць


Млинці без яєць, як і всі інші, краще їсти гарячими. З чим? Та з чим завгодно, наприклад, зі збитими вершками і фруктами, зі згущеним молоком, джемом, м'ясом, паштетом, грибами, сметаною.

Приємного апетиту!

Поради:
– Млинці можна приготувати на будь-якому борошні
– Млинці без начинки можна заморозити "про запас" і швиденько розморозити в мікрохвильовці в разі необхідності. Однак, свіжі млинці смачніше.

Категория: Рецепты / Выпечка / Блины



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Млинці без яєць"? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.