» » » » Розсольник в мультиварці

 


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Розсольник в мультиварці"

Автор: mrgrtsereda от 10-01-2016, 18:58, посмотрело: 480

Розсольник в мультиварці

Так, скільки ж є смачних страв, які можна приготувати в мультиварці! Завдяки технічному прогресу тепер справжньою господинею на кухні може стати навіть дитина. Той же розсольник в мультиварці виходить в сто разів краще, ніж приготований на плиті. Завдяки спеціальній конструкції суп готується як би у власному соку і з нього не виходять ніякі аромати і навар. Тому на виході ви можете покуштувати розсольник як у бабусі - зварений на звичайній російській печі.
Інгредієнти для приготування розсольника в мультиварці:
М'якоть яловичини свіжа 300 грам
Картопля 350 грам
Рис довгозернистий 4 повних столових ложки
Морква 100 грам
Цибуля ріпчаста 100 грам
Вода чиста холодна 2 літри
Огірки солоні 200 грам
Розсіл огірковий 120 миллилитров
Корінь селери сушений подрібнений 75 грам
Корінь петрушки сушений подрібнений 75 грам
Сіль за смаком
Перець чорний горошком за смаком
Олія рослинна для жаріння

Інвентар:

Столова ложка,
обробна дошка,
кухонний ніж,
мультиварка,
шумівка,
сковорода,
дерев'яна лопатка,
кухонна плита,
тарілка - 3 штуки,
маленька миска - 2 штуки,
сито,
велика терка,
черпак,
глибокі тарілки для подання,
овочерізка

Приготування розсольника в мультиварці:


Крок 1: готуємо яловичину.

Розсольник в мультиварці

Яловичину ретельно промиваємо під проточною теплою водою і викладаємо на обробну дошку. За допомогою ножа очищаємо м'ясо від жил і плівок. Тепер нарізуємо компонент невеликими шматочками і переміщаємо в маленьку миску.

Крок 2: готуємо цибулю.
Розсольник в мультиварці

За допомогою ножа очищаємо цибулю від лушпиння і ретельно промиваємо під проточною водою. Потім викладаємо компонент на обробну дошку і дрібно рубаємо кубиками. Подрібнену цибулину пересипаємо у вільну тарілку і відразу ж приступаємо до підготовки моркви.

Крок 3: готуємо моркву.
Розсольник в мультиварці

Скориставшись овочерізкою, очищаємо моркву від шкірки. Далі промиваємо овоч під проточною теплою водою, щоб змити залишки землі і іншого бруду, і викладаємо на обробну дошку. Є два способи подрібнення компонента. Перший, як на мене, найлегший: натираємо моркву на великій терці і після пересипаємо стружку в чисту тарілку.
Розсольник в мультиварці

Другий: ножем подрібнюємо овоч кубиками, кружечками або напівмісяцем. У кінці перекладаємо компонент в тарілку і продовжуємо далі готувати суп. Будь-який з цих варіантів хороший. Просто все залежить від ваших переваг і смаків.

Крок 4: готуємо картоплю.
Розсольник в мультиварці

Овочерізкою очищаємо картоплю від шкірки і після ретельно промиваємо під проточною теплою водою. Тепер викладаємо бульби на обробну дошку і за допомогою ножа нарізаємо невеликими кубиками. Подрібнені компоненти переміщаємо у вільну маленьку миску і повністю заливаємо водою з-під крану. Це треба зробити для того, щоб картопля не потемніла при взаємодії з повітрям.

Крок 5: готуємо рис.
Розсольник в мультиварці

Рис висипаємо в сито і ретельно промиваємо під проточною водою. Робимо це до тих пір, поки рідина не стане прозорою. Такий процес допоможе уникнути википання бульйону з мультиварки, адже погано очищений рис починає пінитися. У кінці залишаємо крупу осторонь, щоб з неї стекла зайва рідина.

Крок 6: готуємо солоні огірки.
Розсольник в мультиварці

Солоні огірки викладаємо на обробну дошку і ножем зрізаємо краї. Потім подрібнюємо овочі кубиками і відразу ж пересипаємо у вільну тарілку.

Крок 7: готуємо розсольник в мультиварці.
Розсольник в мультиварці

Щоб прискорити процес приготування розсольника, ми користуватимемося не лише мультиваркою, але і кухонною плитою. Тому в сковороду наливаємо невелику кількість рослинної олії і ставимо на середній вогонь. Коли вміст місткості добре розігріється, висипаємо сюди подрібнену цибулю, моркву, а також сушені корені селери і петрушки. Час від часу помішуючи дерев'яною лопаткою, обсмажуємо овочі до м'якого стану. На це у нас повинно піти приблизно 7-10 хвилин.
Розсольник в мультиварці

В цей час в каструлю мультиварки наливаємо чисту прохолодну воду і включаємо програму "Суп" на 1 годину 50 хвилин. Відразу ж викладаємо сюди шматочки яловичини і чекаємо, коли рідина почне закипати. Ближче до цього на поверхні води з'явиться піна. Обов'язково знімаємо її за допомогою шумівки і викидаємо в раковину, оскільки вона нам не знадобиться, адже із-за неї у нас може вийти каламутний бульйон, а там і розсольник. Закриваємо мультиварку кришкою і варимо м'ясо, час від часу поглядаючи, щоб через клапан не почала витікати вода.
До цього моменту овочі у нас вже добре прожарилися, тому додаємо до них подрібнені солоні огірки, знову все ретельно перемішуємо і тушкуємо ще зажарку орієнтовно 5-7 хвилин. У кінці вимикаємо конфорку і перемикаємося повністю на електроприлад.
Розсольник в мультиварці

За 40 хвилин до завершення програми "Суп" відкриваємо кришку мультиварки і додаємо в каструлю промитий рис і за смаком горошини чорного перцю. Потім проварюємо крупу ще деякий час, але через 10 хвилин викладаємо до неї кубики картоплі. Перемішавши все дерев'яною лопаткою, продовжуємо готувати суп. Ще через 10 хвилин викладаємо в мультиварку зажарку, а також виливаємо огірковий розсіл. Чекаємо завершення режиму, а також відповідного сигналу. Вже у кінці відкриваємо кришку електроприладу і пробуємо суп на готовність.
Якщо він несолоний, обов'язково за смаком додаємо в нього потрібний компонент. Все, пішли сервірувати стіл до обіду.

Крок 8: подаємо розсольник в мультиварці.
Розсольник в мультиварці

Ще гарячий розсольник за допомогою черпака розливаємо по глибоких тарілках і подаємо до обіднього столу разом з шматочками хліба. За бажанням в суп можна також покласти трохи дрібно рубаної зелені петрушки і кропу. У будь-якому випадку страва виходить дуже смачною, ароматною і ситною!
Приємного вам апетиту!

Поради:
- щоб приготувати розсольник в мультиварці, можна вибрати дещо інший спосіб. Спершу встановити режим "Жарку" і стушкувати усі овочі. Потім перекласти зажарку в окрему тарілку, добре промити каструлю і включити програму "Суп". Далі все робити так само, як і по рецепту;
- щоб розсольник вийшов по-справжньому смачним і ароматним, намагайтеся використати тільки бочкові солоні огірки;
- бульйон для супу можна приготувати також і з іншого м'яса. Наприклад, курки, телятини, свинини, а також індичатини. Окрім цього, якщо ви вирішили використати яловичі реберця, тоді зменшите час приготування супу до 1 години 30 хвилин.

Категория: Рецепты / Перші страви / Розсольник



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Розсольник в мультиварці"? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.