» » » » Розсольник з нирками

 


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Розсольник з нирками"

Автор: mrgrtsereda от 10-01-2016, 21:51, посмотрело: 525

Розсольник з нирками

Розсольник з нирками - російська страва з неймовірно приємним кисло-солодкуватим присмаком і божественним ароматом. Прийшла вона із старовини і раніше називалася "Калья" - суп, зварений на рибному або м'ясному бульйоні з додаванням розсолу. З часом до складу цієї дивовижної страви почали входити інші не менш смачні продукти, наприклад, картопля, морква, цибуля, ріпа, вівсяна, рисова або перлова крупа, а також велика кількість пряної зелені : пастернак, щавель, естрагон, селера, петрушка, кріп і багато інших.
Готувати розсольник досить клопітка справа, але повірте, воно того коштує!
Інгредієнти для приготування розсольника з нирками:
Основні продукти:
Нирки свіжі телячі 400 грам
Бульйон м'ясний 2 літри
Розсіл огірковий 200 мл
Олія рослинна 3 столових ложки
Рис 1/2 склянки
Вода очищена скільки знадобиться
Паста томатна 1-2 столових ложки

Овочі і зелень :
Цибуля ріпчаста 1 штука (великий)
Картопля 3 штуки (середні)
Морква 1 штука (велика)
Огірок солоний 3 штуки (середні)
Зелень свіжа (кріп і петрушка) 1 пучок (середній)

Спеції:
Перець чорний мелений за смаком
Сіль за смаком
Лист лавра за смаком

Подання:
Сметана за смаком

Інвентар
Столова ложка,
обробна дошка - 3-4 штуки,
паперові кухонні рушники,
кухонний ніж - 3-4 штуки,
миска - 2 штуки,
плита,
глибока каструля з кришкою (місткість 4 літри),
друшляк,
сито з дрібною сіткою,
тарілка - 3 штуки,
шумівка,
терка,
дерев'яна кухонна лопатка,
сковорода,
ополоник,
глибока порційна тарілка.

Приготування розсольника з нирками:

Крок 1: готуємо нирки.
Розсольник з нирками

Спершу ретельно промиваємо свіжі телячі нирки, одночасно видаляючи з їх поверхні тонку плівку, на якій багато жиру, саме він має специфічний запах, властивий цьому виду тварин. Потім кладемо субпродукти у будь-який глибокий посуд, заливаємо проточною водою, так щоб вона його повністю покрила, і залишаємо у такому вигляді на 3 години вимочуватися.

Крок 2: варимо нирки.
Розсольник з нирками

Далі нирки знову промиваємо, переміщаємо в глибоку каструлю, знову заливаємо водою вище на 5-7 сантиметрів і ставимо на середній вогонь. Після закипання варимо їх впродовж 5-7 хвилин, постійно знімаючи шумівкою з поверхні булькаючої рідини сіро-червону пінку - білок, що згорнувся, з сукровицею. Потім відкидаємо субпродукти в друшляк, обполіскуємо, залишаємо в раковині на пару хвилин, перекладаємо назад в каструлю і повторюємо процес варіння ще двічі.
У четвертий раз заливаємо нирки очищеною водою і після повторного закипання доводимо цей інгредієнт до повної готовності, приблизно впродовж 30-40 хвилин.

Крок 3: готуємо рис.
Розсольник з нирками

Поки варяться нирки, займаємося іншими продуктами. Викладаємо на стільницю потрібну кількість рису і перебираємо його, видаляючи сміття будь-якого виду. Потім відкидаємо крупу в сито з дрібною сіткою, ретельно промиваємо під цівками холодної проточної води до прозорої рідини і залишаємо в раковині, поки не знадобиться.

Крок 4: готуємо овочі і зелень.
Розсольник з нирками

Потім за допомогою гострого кухонного ножа очищаємо від шкірки цибулю, картоплю і моркву. Промиваємо їх разом із зеленню, сушимо паперовими рушниками, по черзі викладаємо на обробну дошку і продовжуємо підготовку. Картоплю ріжемо скибочками розміром до 2,5 сантиметрів і переміщаємо їх в глибоку миску з холодною водою, щоб не потемніла до використання.
Розсольник з нирками

Цибулю - кубиками або соломкою.
Розсольник з нирками

Моркву шаткуємо на середній або великій терці.
Розсольник з нирками

Огірок подрібнюємо так само, як попередній овоч, або соломкою або кубиками.
Розсольник з нирками

Кріп з петрушкою дрібно рубаємо, розподіляємо нарізки по окремих тарілках, ставимо на стільницю інші потрібні інгредієнти, а також спеції і приступаємо до наступного кроку.

Крок 5: готуємо бульйон і відварені нирки.
Розсольник з нирками

Ставимо на середній вогонь глибоку каструлю з яловичим бульйоном і доводимо його до кипіння. В цей же час відкидаємо відварені нирки в друшляк, знову промиваємо, кладемо в чисту тарілку, остуджуємо біля прочиненого віконця до кімнатної температури і після цього на чистій дошці новим ножем нарізуємо на порційні шматочки.

Крок 6: готуємо розсольник з нирками - етап перший.

Розсольник з нирками

Як тільки бульйон в каструлі закипить, відправляємо в нього нарізані нирки і картоплю. Варимо їх разом 10-12 хвилин, а потім всипаємо в каструлю рис, що вже встиг підсохнути, і готуємо все ще 5-7 хвилин.

Крок 7: готуємо овочеву заправку.
Розсольник з нирками

Ні хвилинки не втрачаємо, включаємо сусідню конфорку на середній вогонь, ставимо на неї сковороду і вливаємо туди 3-4 столових ложок рослинної олії. Як тільки жир розігріється, опускаємо в нього циюулю з морквою і обсмажуємо їх впродовж 4-6 хвилин до золотистого кольору. Потім додаємо до овочів томатну пасту, ретельно перемішуємо все дерев'яною кухонною лопаткою до однорідної консистенції, прогріваємо заправку на плиті ще хвилинку і переміщаємо в каструлю з супом.

Крок 8: готуємо розсольник з нирками - етап другий.

Розсольник з нирками

Коли рис з картоплею будуть наполовину готові, додаємо до них подрібнений огірок, розсіл, за смаком сіль, чорний мелений перець і лист лавра. Прикриваємо каструлю кришкою і варимо суп на середньому вогні 10-15 хвилин.
Розсольник з нирками

Потім приправляємо його половиною нарізаної зелені, витримуємо на плиті ще 3-4 хвилини і вимикаємо її. Даємо можливість страві настоятися 7-10 хвилин, після цього за допомогою ополоника розливаємо його по тарілках і дегустуємо!

Крок 9: подаємо розсольник з нирками.
Розсольник з нирками

Розсольник з нирками подається в гарячому виді як перша основна страва до обіду. Після приготування його трохи настоюють. Потім розподіляють по тарілках, посипають черговою порцією свіжої подрібненій зелені, заправляють за смаком сметаною і ставлять на стіл разом з домашнім хлібушком. Готуйте із задоволенням і насолоджуйтеся!
Смачного!

Поради:
- розсольник можна готувати як на звичайній очищеній або колодязній воді, так і на рибному, овочевому або будь-якому м'ясному бульйоні;
- непогана альтернатива томатній пасті - домашня помідорна ікра з додаванням солодкого болгарського перцю і моркви;
- дуже часто рис замінюють перловою крупою, але в цьому випадку її перебирають, промивають, запарюють в окропі на 30-40 хвилин і потім відварюють до повної готовності у великій кількості злегка підсоленої води. На цей процес йде приблизно від 50 хвилин до 1,5 годин;
- в рецепті вказані класичні спеції, але за бажанням їх набір можна доповнити будь-якими іншими прянощами, а також травами, які використовують під час приготування перших гарячих страв з м'яса.

Категория: Рецепты / Перші страви / Розсольник



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Розсольник з нирками"? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.