» » » » Млинці смугасті

 


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Млинці смугасті"

Автор: RusGT от 29-12-2015, 16:56, посмотрело: 288

Млинці смугасті

Всі ми любимо млинці. Вони є однією із найдавніших страв української кухні і вельми популярні у всій Європі. Кожна господиня має свої секрети приготування цієї страви, деякими з них ми із задоволенням поділимося з вами. Представляємо вашій увазі «веселі», запаморочливо смачні та ніжні смугасті млинці
Інгредієнти для приготування млинців смугастих:
Борошно пшеничне - 250 грам
Яйце куряче - 2 штуки
Молоко незбиране пастеризоване - 500 мілілітрів
Цукор - 4 столові ложки
Олія - 3 столові ложки
Сіль - за смаком
Какао-порошок - 2 чайні ложки

Інвентар:
Столова ложка
Чайна ложка
Мірний стакан
Глибока миска
Сито з дрібною сіткою
Миска
Міксер або віночок
Кондитерський шприц
Плита
Сковорода
Стерильний бинт
Маленька піала
Кухонна лопатка
Ополоник
Велике плоске блюдо
Тарілка

Приготування млинців смугастих:

Крок 1: готуємо тісто.
Млинці смугасті


Беремо сито з дрібною сіткою і просіваємо через нього в глибоку миску 250 грам пшеничного борошна. Робимо в борошняній гірці поглиблення, додаємо 4 столові ложки цукру, за смаком сіль, вливаємо 125 мілілітрів молока і злегка перемішуємо столовою ложкою до однорідної консистенції. Потім вливаємо в цю ж миску молоко, що залишилося, 2 столові ложки рослинної олії і за допомогою віночка або міксера замішуємо тісто без грудок. Його текстура повинна нагадувати сметану середньої густоти. Даємо тісту «відпочити» протягом 20 хвилин.

Після кладемо в чисту миску 6 – 8 столових ложок білого млинцевого тіста, туди ж додаємо 2 чайні ложки какао порошку, змішуємо їх до однорідності і перекладаємо отриману «шоколадну» масу в кондитерський шприц.


Крок 2: смажимо млинці.
Млинці смугасті


Тепер включаємо вогонь на середній рівень, ставимо сковороду і розігріваємо. Тим часом вливаємо в маленьку піалу 1 столову ложку рослинного масла, опускаємо в нього шматочок стерильного бинта і віджимаємо. На бинті залишиться зовсім небагато масла, змащуємо ним розігріту сковороду, нахиляємо її під кутом і вливаємо один невеликий ополоник білого мленцевого тіста. Після розгортаємо сковороду круговим рухом. Робимо це так, щоб тісто розподілилося по всьому дну сковороди рівним тонким шаром, і знову ставимо її на плиту. Відразу ж видавлюємо через кондитерський шприц на біле тісто смуги шоколадного тіста.

Коли нижня сторона млинця підрум'яниться, перевертаємо його на іншу сторону за допомогою кухонної лопатки і смажимо другий бік млинця 30 – 40 секунд. Після перекладаємо готовий млинець на більше плоске блюдо і тим же способом готуємо інші млинці, поки не закінчиться тісто.

Крок 3: подаємо млинці смугасті.:
Млинці смугасті


Млинці подають в теплому вигляді. Їх можна смакувати з варенням, фруктовими або ягідними джемами, медом. Також такі млинці можна начиняти солодкою начинкою: варенням, сиром, тушкованими яблуками, перемеленою з цукром полуницею бананом, ківі і це всього декілька варіантів з усіх можливих. Таким десертом приємно насолоджуватися під чашечку гарячого чаю в хорошій компанії.

Приємного апетиту!

Поради:

– Рослинну олію можна замінити вершковим маслом або вершковим маргарином вищого сорту.
– За бажанням в тісто можна додати пакетик ванільного цукру (15 грам) або корицю (щіпка).
– Якщо для смаження млинців ви використовуєте сковороду з тефлоновим покриттям, тоді її дно можна не змащувати олією.
– Інгредієнти для тесту можна змішати за допомогою блендера або кухонного комбайна.
– Бажано щоб всі інгредієнти, з якого готується млинцеве тісто, були кімнатної температури.

Категория: Рецепты / Выпечка / Блины



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Млинці смугасті"? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.