Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Баклажани з сиром"

Автор: RusGT от 29-12-2015, 17:25, посмотрело: 470

Баклажани з сиром

Що може бути смачніше баклажанів? Тільки баклажани з сиром та ще кількома інгредієнтами. Це блюдо можна назвати універсальним, адже такі рулети можуть бути як ідеальною основною стравою, так і прекрасною, а також дуже ситної закускою!
Інгредієнти для приготування баклажанів з сиром:
Начинка:
Куряча грудка - 1 половинка
Сир твердий (солоний) - 200 грам
Яйце куряче - 1 штука
Французькі трави - 1 чайна ложка
Чорний мелений перець - за смаком

Паніровка:
Яйце куряче - 2 штуки
Борошно пшеничне просіяне - 1 столова ложка
Сухарі панірувальні - 100 грам

Інші інгредієнти:
Баклажан - 2 штуки
Масло рослинне - 100 мілілітрів
Сіль - за смаком

Інвентар:
Ніж - 3 штуки
Обробна дошка - 3 штуки
Плита
Каструля
Шумівка
Глибока тарілка - 3 штуки
Столова ложка
Паперові кухонні рушники
Глибока миска
Сковорода
Велика плоска тарілка - 2 штуки
Кухонна лопатка
Терка
Чайна ложка
Миска
Віночок
Вилка
Велике плоске блюдо
Тарілка

Приготування баклажанів з сиром:

Крок 1: готуємо і варимо курячу грудку.
Баклажани з сиром

В першу чергу готуємо 1 частину сирої курячої грудки, промиваємо під холодною проточною водою від будь-якого роду забруднень, кладемо на обробну дошку, зрізаємо з неї плівку і хрящі.
Баклажани з сиром

Потім кладемо куряче м'ясо в невелику каструльку, заливаємо чистою водою, так щоб вона була вище на 3 – 4 сантиметри і ставимо ємність на плиту, включену на середній рівень. Коли рідина закипить, додаємо в каструлю за смаком сіль і варимо курку до повної готовності, на цей процес піде приблизно 30 – 35 хвилин.
Баклажани з сиром

Після закінчення потрібного часу видаляємо відварене м'ясо з каструлі за допомогою шумівки, перекладаємо його в глибоку тарілку і охолоджуємо до кімнатної температури.

Крок 2: готуємо сирі баклажани.
Баклажани з сиром

Поки остигає куряче м'ясо, вибираємо два великих і дуже красивих баклажана. За допомогою ножа для нарізки сирих овочів зрізаємо з кожного плодоніжку і промиваємо під холодною водою від піску та інших забруднень.
Баклажани з сиром

Після сушимо баклажани паперовими кухонними рушниками від надлишків вологи, по черзі викладаємо їх на обробну дошку і нарізаємо пластами товщиною до 5 – 7 міліметрів. Потім посипаємо кожен пласт з обох сторін за смаком сіллю, старатися не варто, не забуваємо про те, що в начинку входить солоний сир. Перекладаємо баклажани в глибоку миску і залишаємо в такому вигляді на 20 – 25 хвилин.

Крок 3: смажимо баклажани.
Баклажани з сиром

Через 20 – 25 хвилин потім баклажани паперовими кухонними рушниками, позбавляючись від зайвої солі і овочевого соку. Включаємо плиту на середній рівень і ставимо на неї велику сковороду з 50 мл рослинного масла. Коли жир злегка розігріється, відправляємо в нього першу партію баклажанових пластів. Обсмажуємо з обох боків до легкої золотистої, майже невидимою скоринки і повної м'якості. Увага: їх текстура повинна бути ніжною і пластичною, пересмажувати баклажани до хрускоту не варто, інакше рулети під час формування будуть ламатися!

Обсмажені пласти перекладаємо на паперовий кухонне рушник і даємо можливість папері увібрати в себе зайвий жир. Тим же способом смажимо інші овочеві пласти. Після кладемо баклажани на велику плоску тарілку і даємо їм охолонути до кімнатної температури. Масло з сковороди після смаження не зливаємо, просто ставимо ємність на час в сторону!

Крок 4: готуємо начинку.
Баклажани з сиром

Чекати поки баклажани охолонуть, не варто, відразу приступаємо до приготування начинки. Беремо 200 грам твердого сиру, зрізаємо парафінову кірку і натираємо на дрібній тертці прямо в глибоку миску. Потім викладаємо на обробну дошку відварене куряче філе, нарізаємо його кубиками до 7 міліметрів і відправляємо нарізку в миску з сиром. Туди ж додаємо 1 куряче яйце без шкаралупи, додаємо 1 чайну ложку французьких трав, за смаком чорний мелений перець і якщо треба трохи солі. Перемішуємо столовою ложкою до однорідної консистенції, начинка готова!

Крок 5: формуємо рулети.
Після того як баклажани охолонуть, кладемо 1 овочевий пласт на обробну дошку і укладаємо на один з його країв 1 столову ложку начинки.
Баклажани з сиром

Звертаємо баклажан щільним рулетом.
Баклажани з сиром
Баклажани з сиром

Тим ж способом формуємо інші рулети і вкладаємо їх на велику плоску тарілку.

Крок 6: готуємо кляр і готуємо панірувальні сухарі.
Баклажани з сиром

Тепер додаємо в миску 2 курячих яйця без шкаралупи і збиваємо їх міксером до пишноти. Після додаємо до них 1 столову ложку просіяного пшеничного борошна, за смаком сіль і повторно змішуємо до однорідної консистенції без грудок – це кляр. В окрему глибоку тарілку висипаємо 100 грам панірувальних сухарів і приступаємо до заключного етапу приготування страви.

Крок 7: доводимо страву до повної готовності.
Баклажани з сиром

Включаємо плиту на середній рівень і ставимо на неї ту ж сковороду, на якій смажилися пласти баклажанів. Додаємо масло і розігріваємо жир до 160 - 170 градусів – приблизна температура фритюру. Коли олія нагріється, по черзі вмочаємо рулетки спочатку в яєчний кляр, потім обвалюємо їх у панірувальних сухарях і акуратно опускаємо в розігріте масло. Обсмажуємо з усіх боків до світло - коричневого рум'янцю, періодично перевертаючи з боку на бік за допомогою кухонної лопатки і виделки.
Баклажани з сиром

Після перекладаємо рулети на велике плоске блюдо і відправляємо в сковороду другу партію цієї смакоти. Коли всі будуть готові рулети, подаємо їх до столу.
Крок 8: подаємо баклажани з сиром.
Баклажани з сиром

Баклажани з сиром подаються в гарячому вигляді як окреме друге блюдо або в холодному вигляді як закуска. Якщо ви вибрали перший варіант подачі, тоді кожну порцію рулетів можна доповнити сметаною, домашніми вершками або майонези.
Баклажани з сиром

Другого варіанту притаманна невелика кислинка, яку можна надати за допомогою скибочок лимона, він відмінно поєднується з овочами і сиром. В незалежності від вашого вибору ви отримаєте невимовне насолоду, смакуючи це неймовірно ароматне, привабливе і приємне на смак страву! Не дорого і зі смаком!

Приємного апетиту!

Поради:
– За бажанням в начинку можна додати будь-які спеції, які підходять для приготування страв з овочів і м'яса, наприклад чабер, червоний гострий перець, каррі, куркума, паприка, часниковий порошок, сушений кріп або петрушка і багато інших прянощів.
– За бажанням куряче філе можна не відварювати, а запекти або посмажити. Також можна використовувати копчене куряче філе, стегенця або м'ясо з крил.
– Куряче м'ясо можна замінити будь-яким іншим видом м'яса, яке пройшло теплову обробку, наприклад варіння, смаження або запікання або можна зовсім відмовитися від м'яса.
– Дуже часто твердий сир замінюють сухим солоним сиром або розсипчастою бринзою.

Категория: Рецепты / Гарниры / Гарніри з баклажанів



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Баклажани з сиром"? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.