» » » » Запіканка з капустою, фаршом і картоплею

 


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Запіканка з капустою, фаршом і картоплею"

Автор: mrgrtsereda от 11-01-2016, 21:53, посмотрело: 684

Запіканка з капустою, фаршом і картоплею

Запіканка з капустою, фаршем і картоплею не дарма є досить популярною повсякденною стравою. Вона ситна, смачна і готується з підручних інгредієнтів. Іноді немає нічого кращого за просто домашню страву, звично, приготованою з любов'ю і тому найсмачнішою.
Інгредієнти:
Фарш м'ясний змішаний 350 грам
Картопля 9-10 штук (середнього розміру)
Капуста білокачанна 550 грам
Сіль за смаком
Морква 1 штука (велика)
Цибуля ріпчаста 1 штука (великий)
Сир твердий 170 грам
Перець мелений (чорний і запашний) за смаком
Сметана 350 грам
Олія рослинна скільки знадобиться для жаріння

Інвентар:
Форма для запікання,
каструля,
сковорода - 2 штуки,
лопатка,
терка,
столова ложка,
толкушка для картоплі,
прихватки для гарячого,
ніж кухонний,
дошка обробна.

Приготування:

Крок 1: відварюємо картоплю.
Запіканка з капустою, фаршом і картоплею

Картоплю промийте проточною водою, щоб змити бруд, а потім очистіть овочі від шкірки. Очищені коренеплоди ще раз сполосніть, а після опустіть в каструлю, залийте холодною водою і поставте на вогонь. Доведіть воду в каструлі до кипіння, збавте вогонь і варіть картоплю до повної готовності. Тобто до тих пір, поки овочі не стануть рихлими і легко протикуватимуться ножем або вилкою.
А доки вариться картопля, займіться підготовкою інших інгредієнтів, так у вас піде менше часу на все про все, до того ж, картопля зовсім не потребує постійного контролю під час варіння.

Крок 2: обсмажуємо фарш.
Запіканка з капустою, фаршом і картоплею

Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте на дрібні кубики. Фарш треба розморозити при кімнатній температурі.
У сковороді нагрівайте невелику кількість рослинної олії і обсмажте в ній цибулю до прозорості. Після додайте туди ж фарш, ще додайте за смаком солі і перцю (чорного і запашного, можна пекучого), ретельно все перемішайте і тушкуйте на середньому вогні впродовж 15-20 хвилин.

Крок 3: обсмажуємо капусту з морквою.
Запіканка з капустою, фаршом і картоплею

Капусту промийте, видаліть кочерижку і обдеріть з неї померхле листя, після наріжте те, що залишилося тонкими смужками.
Моркву очистьте від шкірки, ретельно промийте і натріть на середній терці. А якщо у вас є спеціальна терка для моркви по-корейски, то це і зовсім чудово.
Капусту з морквою обсмажте окремо від м'яса. Посоліть, поперчіть і тушкуйте впродовж 20-25 хвилин на середньому вогні, періодично перемішуючи.

Крок 4: готуємо картопляне пюре.
Запіканка з капустою, фаршом і картоплею

Картопля якраз повинна була приготуватися. Злийте з неї усю воду, що залишилася, а потім за допомогою толкушки перетворіть її на пюре. Звичайно, можна подрібнити за допомогою блендера, але, на мій погляд, виходить занадто рідко.

Крок 5: тремо сир.
Запіканка з капустою, фаршом і картоплею

З сиру зріжте кірки і натріть його на середній або дрібній терці.

Крок 6: готуємо запіканку з капустою, фаршем і картоплею.
Запіканка з капустою, фаршом і картоплею

Поставте духовку розігріватися до 200 градусів, а в цей час викладіть у форму для запікання усі інгредієнти. Першим шаром йде близько 1/3 усього картопляного пюре, розрівняйте його і змастіть згори товстим шаром сметани. Поверх сметани викладіть обсмажений з цибулею фарш, розрівняйте. Наступним шаром зробіть тушковану з морквою капусту. Викладіть картопляне пюре, що залишилося, знову згладьте усі нерівності і посипте згори тертим сиром.
Сформовану запіканку відправте до духовки на 30 хвилин. Після чого запіканка з капустою, фаршем і картоплею схопиться, покриється апетитною сирною кірочкою і стане готова до подання на стіл.

Крок 7: подаємо запіканку з капустою, фаршем і картоплею.
Запіканка з капустою, фаршом і картоплею

Запіканку з капустою, фаршем і картоплею подавайте на обід або вечерю. Така страва сподобається усім членам сім'ї, і ніхто не встане з-за столу голодним. Розрізайте її ножем і розкладайте по тарілках. А в якості легкого гарніру можете покласти в кожну порцію консервований горошок або кукурудзу, а так само прикрасити все свіжою зеленню.
Смачного!

Поради:

- При жарінні фаршу або капусти, можна додати в сковорідку трохи томатної пасти або подрібнених у блендері помідор.
- Не обов'язково перетворювати картоплю на пюре, можна порізати її кружечками, проте варіант з пюре виходить ніжніше, на мій погляд.
- Черговість шарів в запіканці з капустою, фаршем і картоплею не важлива, можна навіть додати сир ще і в середину, або, якщо у вас більша кількість інгредієнтів або меншого розміру форма, повторити шари кілька разів.

Категория: Рецепты / М'ясо / Свинина



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Запіканка з капустою, фаршом і картоплею"? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.