» » » » Баклажани, запечені з овочами

 


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Баклажани, запечені з овочами"

Автор: RusGT от 29-12-2015, 19:26, посмотрело: 511

Баклажани, запечені з овочами

Баклажан сам по собі дуже смачний овоч, а якщо його поєднувати, наприклад, з помідорами, то вийде ще більш смачне блюдо. Ще додати трохи солодкого перцю та сиру, тоді вийде «їжа богів». Воно являє собою поживне і корисне блюдо, яке гідно займе не останнє місце на вашому столі і його оцінять близькі друзі і домочадці. Баклажани, запечені з овочами – це красиве овочеве літнє блюдо, для приготування якого потрібно не так вже й багато часу і інгредієнти: баклажани, помідори, сир і солодкий перець.
Інгредієнти для приготування баклажанів, запечених з овочами:
Баклажани свіжі — 3-4 штуки (середніх розмірів)
Ріпчаста цибулю — 3 цибулини
Морква — 2 штуки
Часник — 2-3 зубчики (на свій смак)
Свіжі помідори — 2 штуки
Кухонна сіль (на свій розсуд)
Чорний мелений перець (на свій розсуд)
Рослинна олія — 150 мл
Зелень петрушки і кропу (на свій розсуд)

Інвентар для приготування баклажанів, запечених з овочами:
Глибока миска
Обробна дошка
Гострий ніж
Плита
Дерев'яна лопатка
Деко
Сковорода
Столові прилади
Сервірувальне блюдо або порційні тарілки

Приготування баклажанів, запечених з овочами.

Крок 1: Підготувати інгредієнти.
Баклажани, запечені з овочами

Баклажани купуємо свіжі, не пом'яті. ретельно Промиваємо під проточною водою і відрізаємо хвостик. Нарізаємо кружальцями завтовшки не більше 0,5 сантиметра.
Баклажани, запечені з овочами

Ставимо в глибоку миску, засипаємо сіллю, перемішуємо і відкладаємо в сторону. На 20 хвилин. Потім знову промиваємо холодною водою і викладаємо на рушник, щоб стекла вода і пішла гіркота.
Баклажани, запечені з овочами

Моркву промиваємо і очищаємо від шкірки. Нарізаємо тонкою соломкою.
Баклажани, запечені з овочами

Помідори вибираємо середні, промиваємо і опускаємо в окріп на час до 10 хвилин, щоб злізла шкурка. Після цього знімаємо її і ріжемо помідори кільцями.
Баклажани, запечені з овочами

Ріпчасту цибулю необхідно очистити від лушпиння і ретельно промити, потім дрібно нарізати. Так само чинимо і з часником.

Крок 2: Смажимо інгредієнти для запікання.
Баклажани, запечені з овочами

У розпечену рослинну олію опускаємо моркву соломкою і смажимо до появи золотистої скоринки, потім додаємо дрібно нарізану цибулю і часник, необхідно смажити помышуючи на вогні хвилин 5-7, трохи присолити. Зняти з вогню.

Крок 3: Запікаємо баклажани в духовці.
Баклажани, запечені з овочами

Деко добре змащуємо олією і викладаємо на нього баклажани, накриваємо фольгою і ставимо в розігріту духовку до 150 градусів на 20 хвилин, щоб вони пропеклися.
Баклажани, запечені з овочами

Потім дістаємо, перевертаємо і ставимо в духовку ще на 10 хвилин. Після цього знімаємо фольгу, на кожен шматочок баклажана необхідно викласти по колечку помідора і смаженої суміші з моркви і цибулі з часником (можна і на оборот, спочатку викласти суміш, а потім помідори). Так само для посилення смаку можна поставити цілі зубчики часнику між баклажанами. Зверху присаливаем і перчимо меленим перцем за смаком. Знову накриваємо фольгою і відправляємо знову в духовку на 10-15 хвилин для повного пропікання.

Крок 4: Подаємо баклажани, запечені з овочами.
Баклажани, запечені з овочами

Викладаємо в тарілку з широкими полями, прикрашаємо зеленню петрушки і кропу, свіжим листям салату, також можна подавати з вареною картоплею.
Приємного Вам апетиту!

Поради:
— За 5 хвилин до того, як страва буде готова, можна вийняти з духовки, зняти фольгу і натерти зверху сиром. Відправити назад. Баклажани покриються золотистою скоринкою і будуть більш смачними і соковитими на смак.
— Таке блюдо можна використовувати як самостійну закуску, наприклад, на вечірці під міцні спиртні напої. Або, як варіант, подавати в якості оригінального гарніру до запеченого м'яса або риби. Крім того, такі баклажани можна використовувати, як самостійне гаряче блюдо і подавати його з різноманітними гарнірами, рисовою, гречаною кашами, картоплею і т.д.
— Баклажани з овочами дуже смачні як в гарячому, так і в холодному вигляді.

Категория: Рецепты / Гарниры / Гарніри з баклажанів



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Баклажани, запечені з овочами"? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.