» » » » Гуляш з телятини з підливкою

 


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Гуляш з телятини з підливкою"

Автор: mrgrtsereda от 11-01-2016, 22:11, посмотрело: 596

Гуляш з телятини з підливкою

Гуляш з телятини з підливкою - звична і знайома нам з дитинства страва, корені якої тягнуться з Угорщини, де гуляш подавали в якості густого м'ясного супу. У наших же господинь прийнято його подавати в якості ситного соусу або підливки до гарячого гарніру. Так або інакше, гуляш з телятини з підливкою завжди була і буде тією стравою, яку ми раді бачити на столі, будь то сімейний обід або звана вечеря.
Інгредієнти:
Телятина 500-700 грам
Цибуля ріпчаста 1 штука
Морква 1 штука
Борошно пшеничне 2 столових ложки
Помідори свіжі 2 штуки
Лист лавровий 3 штуки
Перець чорний горошком 5-8 штук
Сіль за смаком
Зелень петрушки за смаком
Олія рослинна за смаком
Вода (тепла) опционально

Інвентар:
Каструля,
ніж кухонний,
сотейник,
дошка обробна,
одноразові паперові рушники,
столова ложка,
дерев'яна лопатка,
кришка.

Приготування:

Крок 1: Готуємо м'ясо.
Гуляш з телятини з підливкою

М'ясо телятини має бути охолодженим, але не захололим або замороженим, при цьому розморожувати його треба виключно при кімнатній температурі, без використання гарячої води або мікрохвильової печі.
Промийте телятину, обсушіть її паперовими рушниками, а після наріжте шматочками невеликого розміру, за формою це може бути соломка або кубики.

Крок 2: Готуємо цибулю.
Гуляш з телятини з підливкою

Цибулю очистіть від лушпиння, і, щоб з нею було комфортніше працювати, сполосніть його і ніж для різання овоча холодною водою. Тепер наріжте цибулину пір'ям або кубиками середнього розміру.

Крок 3: Готуємо моркву.

Гуляш з телятини з підливкою

Моркву очистьте від шкірки, як слід промийте теплою водою, а після поріжте дрібними кубиками, тонкими кружечками або зовсім подрібніть її за допомогою великої терки. Терка для моркви по-корейски так само чудово підійде.

Крок 4: Готуємо помідори.
Гуляш з телятини з підливкою

Помідори промийте, виріжте плодоніжку і подрібніть їх за допомогою блендера, перетворивши томати на рідку кашку.

Крок 5: Смажимо м'ясо.
Гуляш з телятини з підливкою

У відповідній каструлі або на сковороді розігрійте трохи рослинної олії. І на великому вогні обсмажте шматочки телятини, періодично перемішуючи. Готувати треба до тих пір, поки м'ясний сік майже увесь не википить.

Крок 6: Додаємо моркву і цибулю.

Гуляш з телятини з підливкою

У каструлю або сковорідку до м'яса додайте підготовлені раніше моркву і цибулю. Перемішайте все, збавте вогонь з сильного на середній, накрийте кришкою і тушкуйте впродовж 10 хвилин. При цьому пару разів кришку треба відкривати, а вміст каструлі перемішувати, щоб нічого не підгоріло.
Після влийте до овочів з м'ясом подрібнені помідори, добре все перемішайте і готуйте ще 7-10 хвилин.

Крок 7: Готуємо борошно.
Гуляш з телятини з підливкою

На сухій сковороді обсмажте пшеничне борошно до золотистого кольору, потім зніміть все з вогню, розведіть борошно теплою водою і добре змішайте, щоб не вийшло грудочок. Води треба додати стільки, щоб по консистенції борошняна маса нагадувала рідку сметану.

Крок 8: Доводимо гуляш з телятини з підливкою до повної готовності.
Гуляш з телятини з підливкою

Залийте м'ясо з овочами теплою водою так, щоб рідина повністю покрила вміст каструлі або глибокої сковорідки. Додайте в гуляш сіль, перемішайте, накрийте все кришкою і варіть впродовж 20-30 хвилин на повільному вогні. Зрідка м'ясо з цибулею і морквою треба перемішувати.
За 10-15 хвилин до закінчення готування, влийте в гуляш розведене водою борошно. Додайте спеції: перець і лавровий лист. Добре все перемішайте і продовжуйте тушкувати до повної готовності.

Крок 9: Подаємо гуляш з телятини з підливкою.
Гуляш з телятини з підливкою

Гуляш з телятини з підливкою подавайте відразу після приготування, рясно посипте його свіжою зеленню петрушки і доповніть гарніром з рису або макаронів, картоплі, гречаної каші. Так у вас вийде повноцінна ситна м'ясна страва, на аромат якої тут же збіжаться усі члени сім'ї, і звати нікого не потрібно.
Смачного!

Поради:
- Замість подрібнених помідор можна додати в гуляш томатну пасту, на цю кількість інгредієнтів її знадобиться всього біля 2-ух столових ложок.
- В якості спецій в гуляш з телятини з підливкою можна використати аджику або пекучий червоний перець. Такі приправи порадують любителів гострого.

Категория: Рецепты / М'ясо / Телятина



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Гуляш з телятини з підливкою"? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.