» » » » Котлети з телятини

 


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Котлети з телятини"

Автор: mrgrtsereda от 11-01-2016, 22:42, посмотрело: 496

Котлети з телятини

Телятина - прекрасне ніжне м'ясо, яке вважається делікатесом і має великий попит у гурманів. З неї можна готувати безліч чудових, дуже смачних, а також корисних страв, але найпростіший варіант - котлети з телятини! Їх можна сервірувати як окрему страву або доповнювати будь-яким апетитним гарніром!
Інгредієнти для приготування котлет з телятини:
Телятина (свіже м'ясо) 400-500 грам
Яйце куряче (сире) 1 штука
Хліб білий 3 скибочки (150 грам)
Молоко 1 склянка
Картопля 1 штука (середній)
Цибуля ріпчаста 1 штука (середня)
Сухарі панірувальні 100 грам
Сіль за смаком
Перець чорний мелений за смаком
Олія рослинна скільки знадобиться
Вода очищена 50 мл

Інвентар:
Склянка (місткість 200 мл),
Кухонний ніж - 3 штуки,
Обробна дошка - 3 штуки,
Паперові кухонні рушники,
Глибока миска - 2 штуки,
М'ясорубка,
Глибока тарілка,
Столова ложка,
Велике плоске блюдо,
Плита,
Глибока сковорода з кришкою,
Кухонна лопатка,
Тарілка

Приготування котлет з телятини:

Крок 1: готуємо хліб.
Котлети з телятини

Спершу кладемо на обробну дошку будь-який білий хліб, він може бути свіжим або черствим, все залежить від вашого бажання. Потім відрізуємо від нього 3 скибочки, цілком досить 100 грам. Розламуємо їх на 2-3 частини, перекладаємо в глибоку тарілку і заливаємо склянкою молока. Вимочуємо хліб впродовж 10-15 хвилин, а тим часом готуємо інші інгредієнти.

Крок 2: готуємо м'ясо.
Котлети з телятини

Промиваємо під холодною проточною водою шматок свіжої телятини. Сушимо м'ясо паперовими кухонними рушниками, потім викладаємо на обробну дошку і удаляємо з нього надлишки жиру, хрящі, а також прожилки. Після цього нарізаємо телятину невеликими шматками розміром до 3-4 сантиметрів і перекладаємо їх в глибоку миску.

Крок 3: готуємо овочі і панірувальні сухарі.
Котлети з телятини

Далі очищаємо від шкірки цибулю з картоплею. Промиваємо їх під струменем холодної проточної води, сушимо паперовими рушниками, розрізаємо кожен овоч на 4-8 частин і перекладаємо в миску з м'ясною нарізкою. У глибоку тарілку всипаємо потрібну кількість панірувальних сухарів і ставимо на кухонний стіл інші продукти, які знадобляться для приготування страви.

Крок 4: готуємо фарш.
Котлети з телятини

Коли хліб розмякне, віджимаємо його від молока і пропускаємо через м'ясорубку в чисту глибоку миску разом з нарізаною яловичиною, цибулею і картоплею.
Котлети з телятини

Туди ж додаємо куряче яйце, за смаком сіль і чорний мелений перець.
Котлети з телятини

Перемішуємо ці продукти чистими руками до однорідної консистенції - фарш готовий!

Крок 5: формуємо котлети з телятини.
Котлети з телятини

Далі набираємо столову ложку фаршу, викладаємо його на змочену долоню, формуємо овальну або круглу котлетку, обвалюємо її в панірувальних сухарях і кладемо на обробну дошку або велике плоске блюдо.
Котлети з телятини

Тим же способом формуємо інші котлетки, поки не закінчиться фарш.

Крок 6: смажимо котлети з телятини.
Котлети з телятини

Після цього ставимо на середній вогонь глибоку сковороду з товстим дном і вливаємо в неї 3-4 столових ложки рослинної олії. Як тільки вона розігріється, викладаємо туди першу партію котлет. Обсмажуємо їх з обох боків по 4-5 хвилин до рум'яної, темно-бежевої кірочки, періодично перевертаючи за допомогою кухонної лопатки з боку на бік. Тим же способом смажимо інші і перекладаємо їх в невелику миску.
Коли усі котлети будуть готові, знову відправляємо їх в сковороду, туди ж вливаємо приблизно 50 мл води, накриваємо кришкою і тушкуємо на маленькому вогні 12-15 хвилин. Потім знімаємо їх з плити, розкладаємо порціями по тарілках і сервіруємо до столу разом з улюбленим гарніром.

Крок 7: подаємо котлети з телятини.
Котлети з телятини

Котлети з телятини подають в гарячому виді. Їх сервірують на блюді або порціями на тарілках. Такі котлетки прекрасно поєднуються з будь-яким гарніром, але ідеальний варіант: картопляне пюре, салат зі свіжих овочів, соління або відварений рис, заправлений вершковим маслом. Насолоджуйтеся смачною і простою їжею!
Смачного!

Поради:
- хліб можна вимочувати у воді;
- набір прянощів можна доповнити будь-якими сушеними травами і спеціями, які використовують під час приготування м'ясних блюд;
- у фарш можна додати подрібнений часник за смаком;
- за бажанням кожну котлетку можна нафарширувати шматочком чорносливу, сиру або сумішшю з вершкового масла і зелені;
- дуже часто панірувальні сухарі замінюють пшеничним борошном.

Категория: Рецепты / М'ясо / Телятина



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Котлети з телятини"? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.