» » » » М'ясо з баклажанами

 


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "М'ясо з баклажанами"

Автор: mrgrtsereda от 11-01-2016, 23:42, посмотрело: 426

М'ясо з баклажанами

М'ясо з баклажанами - це страва з продуктами, що ідеально поєднуються. Її смак нагадує солодко-солоне рагу з ніжними шматочками парної телятини. Вона готується з невеликого набору овочів, і за рахунок їх ароматного соку в рецепті використовується зовсім небагато олії. Від цього страва виходить не лише приємною на смак, але і дуже корисною.
Інгредієнти для приготування м'яса з баклажанами:
Телятина (парна) 1 кілограм
Баклажан 2 штуки (великий)
Цибуля ріпчаста 1 штука (велика)
Перець солодкий болгарський 1 штука (великий)
Помідори у власному соку 1 банку (480 грам)
Часник 2 зубці
Олія рослинна 2-3 столових ложки
Сіль за смаком
Перець чорний мелений за смаком
Орегано (сушений) за смаком

Інвентар:
Ніж - 2 штуки
Обробна дошка - 2 штуки
Тарілка - 3 штуки
Миска
Маленька піала
Паперові кухонні рушники
Столова ложка
Ключ для консервів
Плита
Сковорода з кришкою
Кухонна лопатка
Глибока тарілка

Приготування м'яса з баклажанами:


Крок 1: готуємо інгредієнти.
М'ясо з баклажанами

В першу чергу готуємо усі продукти. Цибулю і часник очищаємо від лушпиння. У баклажанів і солодкого болгарського перцю відрізуємо плодоніжки і патраємо останній овоч від насіння.
Потім промиваємо ці продукти під холодною проточною водою, сушимо паперовими кухонними рушниками, кладемо на обробну дошку і нарізуємо: цибулю і перець - середніми кубикам розміром до 1 сантиметра, баклажани - великими шматочками розміром до 2 - 2,5 сантиметрів, часник просто дрібно рубаємо. Розкладаємо нарізки по окремих тарілках.
Після цього промиваємо під холодною водою м'ясо, сушимо його паперовими рушниками, викладаємо на обробну дошку і очищаємо від жил, плівок, а також дрібних кісток, які могли залишитися на телятині після рубки туші. Потім нарізаємо м'ясо порційними шматочками розміром від 2 до 3 сантиметрів і перекладаємо їх в окрему тарілку.
За допомогою ключа для консервів відкриваємо баночку з помідорами у власному соку і викладаємо її вміст в миску. Також ставимо на кухонний стіл інші продукти і спеції, які знадобляться для приготування страви.

Крок 2: смажимо м'ясо.
М'ясо з баклажанами

Тепер ставимо на середній вогонь сковороду і вливаємо в неї 2 - 3 столових ложки рослинної олії. Через 3 - 4 хвилини опускаємо в розжарену олію шматочки телятини і обсмажуємо їх до золотистої кірочки, періодично помішуючи кухонною лопаткою. На цей процес піде приблизно 12 - 15 хвилин.

Крок 3: тушкуємо м'ясо з овочами.
М'ясо з баклажанами

Коли м'ясо обсмажиться, кладемо в сковороду часник і тушкуємо його з телятиною хвилину. Через деякий час додаємо туди ж кубики цибулі і солодкого перцю. Перемішуємо продукти до однорідності і тушкуємо їх 5 - 6 хвилин.
М'ясо з баклажанами

Далі викладаємо в сковороду баклажани і тушкуємо їх з іншими овочами ще 5 хвилин, помішуючи.

Крок 4: доводимо страву до повної готовності.
М'ясо з баклажанами

Після того, як баклажани стануть мякими, перекладаємо в сковороду томати у власному соку. Туди ж додаємо за смаком сіль, чорний мелений перець і сушену орегано. Акуратно перемішуємо усі складові страви до однорідної консистенції і доводимо до кипіння.
Коли овочевий сік закипить, зменшуємо температуру вогню на рівень між маленьким і середнім, накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо м'ясо з баклажанами 30 - 35 хвилин.
Потім вимикаємо плиту і настоюємо блюдо 7 - 10 хвилин. Далі розкладаємо ароматну страву по тарілках і подаємо його до столу.

Крок 5: подаємо м'ясо з баклажанами.
М'ясо з баклажанами

М'ясо з баклажанами подають в гарячому виді до обіду або вечері. Цю страву приємно їсти з італійським сирним хлібом, який готують з шматочками гострого перцю халапеньо. Також його можна доповнити свіжою подрібненою зеленню кропу, петрушки, базиліку або сиром пармезаном. Насолоджуйтеся смачною і вишуканою їжею!
Смачного!

Поради:
- Замість томатів у власному соку можна використати перемелені в пюре свіжі помідори або пару столових ложок томатної пасти, розбавленої в склянці очищеної води.
- Вибір м'яса не принциповий, можна використати свіжу яловичину, свинину або індиче філе.
- Набір спецій можна доповнити такими прянощами, як пластівці червоного гострого перцю, паприка, коріандр, шавлія, естрагон або чебрець.

Категория: Рецепты / М'ясо / Телятина



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "М'ясо з баклажанами"? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.