Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Оссобуко"

Автор: mrgrtsereda от 11-01-2016, 23:55, посмотрело: 467

Оссобуко

Частина м'ясної вирізки з кісткою і однойменна страва - "Оссобуко". Не дивно, що в Італії це слово має два значення, нерозривно пов'язаних один з одним. Адже ця вкуснятина - справжній кулінарний шедевр. Нехай на приготування і йде більше двох годин, та зате м'ясо встигає просочитися ароматним овочевим соком, змішаним з вином і спеціями і в результаті виходить настільки м'яким і ніжним, що перевершить усі ваші очікування.
Інгредієнти для приготування оссобуко :
Теляча рулька (розпиляна на 4-6 часточок) 1 шт з кісткою
Вино сухе 200 мл
Морква 1 шт
Цибуля 1 шт
Селера стебло 1 шт
Бульйон м'ясний 500 мл
Борошно 150 г
Олія рослинна для жаріння
Чебрець 1/4 ч. ложки або за смаком
Помідори 3 шт
Лист лавровий 2 шт
Перець чорний мелений за смаком
Сіль за смаком

Інвентар:
Ніж
Сковорода
Духовка
Обробна дошка
Кухонна плита
Кухонна лопатка
Тарілки
Чайна ложка
Мірна склянка
Каструля з кришкою

Приготування оссобуко :

Крок 1: Готуємо м'ясо.
Оссобуко

Заздалегідь придбаваємо нарізану телячу рульку з кісткою. У чисту тарілку насипаємо борошно. Кожну м'ясну часточку промиваємо під холодною проточною водою, витираємо паперовими кухонними рушниками і перекладаємо в тарілку з борошном. Обвалюємо ретельно з двох сторін.

Крок 2: Подрібнюємо овочі.
Оссобуко

Помідори промиваємо під проточною водою і звільняємо від шкірки. Це можна зробити за допомогою окропу: на помідорах робимо неглибокий надріз навхрест, опускаємо в окріп на 10 секунд, дістаємо і за допомогою ножа знімаємо шкірку за надрізи. Після чого укладаємо очищені помідори на обробну дошку і подрібнюємо на дрібні шматочки довільної форми.
Оссобуко

З цибулі знімаємо лушпиння, споліскуємо під проточною водою і нарізуємо або дрібним кубиком близько 5 мм, або тонкими півкільцями, або кільцями.
Оссобуко

Стебло селери промиваємо під проточною водою, викладаємо на обробну дошку і нарізаємо шматочками розміром не більше 1 см
Оссобуко

Моркву очищаємо від шкірки під проточною водою і на обробній дошці подрібнюємо дрібним кубиком приблизно таким же як інші овочі.

Крок 3: Обсмажуємо телятину.
Оссобуко

Включаємо на плиті сильний вогонь, ставимо сковороду на конфорку і наливаємо рослинну олію. Після того, як вона розігріється, викладаємо телятину і обсмажуємо її з двох сторін до красивої рум'яної кірочки. На готування піде приблизно 10 хвилин. Потім перекладаємо м'ясо в чисту тарілку.

Крок 4: Обсмажуємо овочі.
Оссобуко

Цибулю, селеру, моркву викладаємо в сковороду або в жароміцну ємність, яку можна поставити в духовку. Включаємо середній вогонь і обсмажуємо овочі в олії до м'якості близько 5 - 7 хвилин, періодично перемішуючи кухонною лопаткою. Потім наливаємо вино, варимо приблизно хвилин 6, збільшуємо температуру і заливаємо бульйоном. Чекаємо коли рідина закипить, проварюємо 2 хвилини.
Оссобуко

Після чого викладаємо на овочі телятину (важливо, щоб вона уміщалася в один шар), додаємо помідори, чебрець, лавровий лист, чорний мелений перець і сіль за смаком. Рідина повинна закривати м'ясо на 2/3, якщо її мало, тоді додайте ще м'ясного бульйону або гарячої води.

Крок 5: Запікаємо телятину.
Оссобуко

Каструлю зі стравою закриваємо кришкою і ставимо в духовку, заздалегідь розігріту до 160 градусів. Запікаємо телятину впродовж 2 - 2,5 годин до повної готовності. Через кожні 30 хвилин перевертайте телятину і при необхідності доливайте рідину (її рівень не повинен опускатися нижче половини).
Готову страву дістаємо з духовки і залишаємо на 5 - 7 хвилин під кришкою.

Крок 6: Подаємо оссобуко.
Оссобуко

Оссобуко подається в гарячому виді на друге разом з різотто або будь-яким іншим гарніром, наприклад, картопляним пюре, відвареними крупами, макаронами або овочевими салатами, але обов'язково з гремолотой. Таку страву доречно подавати на званні обіди або свята, хоча порадувати рідних можна і в звичайний вихідний.
Смачного!

Поради:
- Краще всього для цього рецепту використати яловичий бульйон.
- Овочі можна доповнити ароматним часником.
- Спеції і приправи для цієї страви можна коригувати за власним смаком, наприклад, додати трохи кмину, каррі або розмарину.
- Вино можна додавати як червоне, так і біле головне сухе.

Категория: Рецепты / М'ясо / Телятина



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Оссобуко"? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.