» » » » Баклажани з помідорами і сиром

 


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Баклажани з помідорами і сиром"

Автор: RusGT от 29-12-2015, 19:52, посмотрело: 488

Баклажани з помідорами і сиром

Баклажани з помідорами і сиром – це сама проста у приготуванні і класична закуска з баклажанів. Всі інгредієнти є завжди під рукою, і страва виходить у міру гостреньким, по-справжньому ситним і неймовірно смачним. У сезон баклажанів, а це кінець літа і початок осені, у нас в сім'ї вони постійно присутні на столі, тому що всі рідні їх дуже люблять, а на корпоративних вечірках на роботі від них теж ніхто не відходить, і баклажани завжди закінчуються першими. Це найкраща закуска на будь-якому святі, так як в сезон баклажанів багато, а помідор ще більше. Головне, що готуються баклажани з помідорами і сиром легко і не займають багато часу.
Інградієнти для приготування баклажанів з помідорами і сиром:
Свіжі баклажани (середнього розміру) — 2 шт.
Помідори — 2 шт.
Сир твердих або напівтвердих сортів — 150 грам
Перець чорний свіже мелений — за своїм смаком
Часник — 2-3 зубчики
Майонез 150 грам
Рослинна олія — 100 грам
Кухонна сіль — за своїм смаком
Зелень кропу або петрушки — за своїм смаком

Інвентар для приготування баклажанів з помідорами і сиром:
Глибока миска
Обробна дошка
Гострий ніж
Плита
Дерев'яна лопатка
Деко
Столові прилади
Терка
Сервірувальне блюдо або порційні тарілки

Приготування баклажанів з помідорами і сиром.

Крок 1: Підготувати інгредієнти.
Баклажани з помідорами і сиром

Баклажани і помідори вибираємо середнього розміру і в міру стиглі, щоб не були сильно перезрілими або зеленими. Вони повинні бути не пом'ятими. необхідно Ретельно промити наші овочі і просушити на рушнику або витерти серветкою. Далі видаляємо хвостики у баклажан і помідорів.
Баклажани з помідорами і сиром

Баклажани слід нарізати на кружечки не занадто товстого розміру, сильно присалить і залишити в глибокій мисці на 15-20 хвилин, щоб пішла гіркота. Після цього злити сік з миски і баклажани промити під проточною чистою водою і віджати. Віджимаємо для того, щоб при смаженні баклажани не вбирали багато олії.
Баклажани з помідорами і сиром

Помідори слід нарізати кружечками, приблизно до 0,5-1 сантиметр.
Баклажани з помідорами і сиром

Сир на 5-10 хвилин відправляємо в морозилку для того, щоб він трохи затвердів, і потім натираємо на крупній тертці.

Крок 2: Готуємо баклажани з помідорами і сиром.
Баклажани з помідорами і сиром

Баклажани викладаємо на рослинну олію в розігрітій сковороді. Обсмажуємо до такого стану, щоб вони вкрилися з обох боків золотистою скоринкою, але не до повної готовності, так як ми їх будемо ще випікати в духовці.
Баклажани з помідорами і сиром

Далі викладаємо у форму для запікання або на деко, зверху на кожен баклажан викладаємо трохи часнику, потім зверху кружечок помідора. Натертий сир і майонез перемішуємо в окремому посуді, додаємо туди трохи чорного меленого перцю і солимо за смаком. Поверх помідори викладаємо сирну суміш. Відправляємо все в розігріту духовку до 150 градусів на 7-10 хвилин, щоб сир розплавився і з'явився чіткий і ароматний запах часниковою аури – це буде явна ознака готовності страви.

Крок 3: Подаємо баклажани з помідорами і сиром.
Баклажани з помідорами і сиром

Викладаємо готові баклажани на сервірувальне блюдо або порційні тарілки і посипаємо дрібно нарізаною зеленню петрушки або кропу.
Приємного Вам апетиту!

Поради:
— Для тих, хто любить сир і все, що з ним пов'язано, пропоную на баклажан, перед викладанням помідора поставити трикутник сиру, тоді вийде ще смачніше і корисніше.
— За бажанням ви можете додати в сирну суміш відварене яйце. Воно повинно бути зварене круто, натріть його на дрібній тертці і змішайте з приготовленої сирною сумішшю.
Крім того в сирну суміш можна додавати не тільки зелень кропу, також для цього можете використовувати подрібнену петрушку. А якщо зелень не дуже любите, то просто видаліть цей інгредієнт зі складу рецепта.

Категория: Рецепты / Гарниры / Гарніри з баклажанів



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Баклажани з помідорами і сиром"? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.