» » » » Листкове тісто на пиві

 


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Листкове тісто на пиві"

Автор: roman от 16-01-2016, 18:35, посмотрело: 685

Листкове тісто на пиві

Випічка з листкового тіста подобається і дітям, і дорослим. Це ідеальна основа для пирогів і слоек. Класичне листкове тісто готується дуже довго і складно, але якщо у вас застоялася в холодильнику пляшка світлого пива, ви можете приготувати листкове тісто на пиві. Вироби з нього виходять смачні, ніжні з хрусткою скоринкою.
Інградієнти:
Борошно пшеничне вищого гатунку 3-4 склянки
Пиво світле 1 стакан
Сіль 1,5 ч.ложки
Сода 1/2 ч.ложки
Масло вершкове або хороший маргарин 250 г
Інвентар
Терка крупна Ніж Сито Миска Скалка
Приготування листкового тіста на пиві:
Приготування
Крок 1: Готуємо листкове тісто на пиві.
Листкове тісто на пиві

Листкове тісто на пиві, також як і інші види листкового тіста, необхідно готувати в приміщенні з температурою не вище 20 градусів, інакше масло або маргарин буде швидко плавитися, вироби з такого тіста вийдуть погано листкові. Тому в холодну пору року добре провітрюємо кухню, масло вершкове попередньо витримуємо в морозилці кілька годин і робимо все дуже швидко, що б воно не встигло розтанути. Якщо "за бортом" більше 25 градусів вище нуля, вихід тільки один - заморозити масло і все робити швидко. Пиво, звичайно, теж має бути безпосередньо з холодильника.

Отже, масло заморожено, борошно просіваємо і додаємо в неї сіль і соду. Масло швидко натираємо на крупній тертці або дрібно рубаємо ножем з борошном (приблизно одна склянка).
Листкове тісто на пиві


Додаємо пиво, перемішуємо, додаємо борошно частинами. Кількість борошна в рецепті вказано приблизно, дивіться скільки тісто "візьме", воно повинно вийти пластичне і м'яке, тому відразу всю муку НЕ всипаємо. Формуємо з тіста прямокутник, загортаємо в харчову плівку і поміщаємо в холодильник на 2:00 або в морозилку на годину.
Листкове тісто на пиві


Дістаємо тісто з холодильника, кладемо на посипаний борошном стіл і розгортаємо в прямокутний пласт товщиною приблизно 1-1,5 см.
Листкове тісто на пиві


Складовими тісто зразок конверта, повертаємо на 90 градусів, знову розгортаємо в прямокутний пласт - складовими, і відправляємо в холодильник на 2:00 або в морозилку на 30 хвилин. Всі листкове тісто на пиві готово.

Крок 2: Використовуємо листкове тісто на пиві.

Листкове тісто на пиві



Готове листкове тісто можна відразу використати для приготування різних виробів або розділити на порції і тримати в морозилці, використовуючи у міру потреби. Листкове тісто на пиві підходить і для шарувань з солодкою начинкою і для несолодких пирогів.

Смачного!
Поради:
- Для приготування листкового тіста підходить тільки світле неміцне пиво, у темного занадто виражений смак, який надасть тісту неприємний присмак.
- Ні в якому разі не додайте в тісто цукор, інакше листковим воно не вийде.

Категория: Рецепты / Выпечка / Тісто



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Листкове тісто на пиві"? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.