» » » » Шоколадний бісквіт

 


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Шоколадний бісквіт"

Автор: roman от 16-01-2016, 19:46, посмотрело: 499

Шоколадний бісквіт


Задумали приготувати смачний десерт для своїх коханих, а визначитися з вибором складно? Тоді варто зупинитися на класичному шоколадному бісквіті. Такий десерт, безсумнівно, вдалий варіант, адже повітряне, ніжне тісто люблять усі, а тим більше з шоколадом. До речі, його готувати не так складно, як може здатися на перший погляд. Тому швидше приступаємо....
Інградієнти:
Яйця курячі 4 шт
Борошно 100 г
Какао 50 г
Цукор 200 г
Масло вершкове для змащування форми
Інвентар
Сито, Міксер, Форма для запікання, Духовка, Миски, Столова ложка або кухонне лопатка
Приготування
Крок 1: Готуємо яйця.
Шоколадний бісквіт

Для приготування правильного і пишного бісквіта потрібні якісні курячі яйця, які акуратно розділяються на жовтки і білки. Миску з білками прибираємо в холодильник, щоб вони встигли охолонути і краще збивалися. А до жовтків додаємо 100 грам цукру. Потім включаємо міксер на високу швидкість і збиваємо до однорідної консистенції кремового кольору. Після чого заздалегідь розігріваємо духовку до 200 градусів.
Шоколадний бісквіт

Білки дістаємо з холодильника і за допомогою міксера збиваємо до піків. Спочатку збиваємо кілька хвилин на низькій швидкості, потім поступово збільшуємо її до максимальної. До збитим білкам по частинах додаємо решту 100 грам цукру і знову збиваємо міксером. У нас повинна вийти стійка білкова маса, які виллється, якщо перевернути миску.
Крок 2: Готуємо тісто.
Шоколадний бісквіт

Какао з борошном просіваємо через сито у велику чисту тарілку або миску.
Збиті жовтки виливаємо до білків, акуратно перемішуємо знизу вгору, щоб маса не осіла і поступово додаємо просіяне борошно з какао.
[center]Шоколадний бісквіт

Довго і ретельно перемішувати тісто не варто, інакше бісквіт може не піднятися.
Крок 3: Запікаємо бісквіт.
Шоколадний бісквіт

Форму для запікання змащуємо вершковим маслом, викладаємо тісто, прибираємо в гарячу духовку і зменшуємо температуру до 170 градусів. Запікаємо бісквіт 30 - 40 хвилин до повної готовності. Відкривати дверцята духової шафи перші 25 - 30 хвилин не бажано, інакше піднялося бісквітне тісто, може осісти.
Готовність перевіряємо зубочисткою, шпажкою або сірником. Якщо залишаються сліди сирого тесту, значить продовжуємо запікати, якщо ні - дістаємо гарячий шоколадний бісквіт з духовки і залишаємо його остигати у формі.
Шоколадний бісквіт

Після того як корж трохи охолоне, перекладаємо його на решітку або дерев'яну дошку, при необхідності бісквіт можна відокремити від форми ножем.
Крок 4: Подаємо шоколадний бісквіт.
Шоколадний бісквіт

Охолоджений шоколадний бісквіт зазвичай розрізають уздовж на 2 або 3 тонких коржа.
Шоколадний бісквіт

І готують найрізноманітніші торти: змащувати коржі кремом, збитими вершками, сиропом, згущеним молоком або глазур'ю і прикрашаючи фруктами, ягодами, горіхами, тертим шоколадом або кокосовою стружкою.
Шоколадний бісквіт

Хоча такий бісквіт можна відразу фарбувати за смаком і подавати як пиріг до ароматного гарячого чаю.
Смачного!
Поради до рецепту:
- У звичайний стакан об'ємом 250 мл поміщається приблизно 200 грам цукру і 150 грам борошна.
- Для економії часу можна яйця не розділяти на жовтки і білки, а відразу збивати разом з цукром на максимальній швидкості близько 7 - 10 хвилин. Потім поступово додати борошно з какао, перемішати міксером на низькій швидкості приблизно 1 хвилину, вилити тісто у форму, накривши фольгою, і запікати до повної готовності. Вийде не менш смачно.
- Щоб бісквіт легше діставався з форми, її краще застеляти пекарської папером або фольгою, які також необхідно змастити вершковим або рослинним маслом. А краще використовувати форму із знімними бортами.

Категория: Рецепты / Выпечка / Тісто



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Шоколадний бісквіт"? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.