» » » » Бісквіт на кефірі

 


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Бісквіт на кефірі"

Автор: Iana_92 от 16-01-2016, 21:17, посмотрело: 1 096

Бісквіт на кефірі

Щоб порадувати близьких домашньою випічкою не обов'язково готувати хитромудрі десерти і пекти складні торти, простоюючи на кухні годинами біля плити і духовки. Беремо простий і доступний набір продуктів, додаємо мінімум зусиль і вуаля - бісквіт на кефірі - ароматна домашня випічка до вечірнього чаю в колі сім'ї або розмов "про життя" з улюбленими подругами. Про калорії ні слова!
Інгредієнти для приготування бісквіта на кефірі:

Масло вершкове - 100 г
Яйце - 3 шт
Борошно - 2 склянки
Цукор - 1 склянка
Кефір - 1 склянка
Цукор ванільний - 1/2 ч.ложки
Сіль - щіпка
Оцет столовий - для гасіння соди
Сода - 1/2 ч.ложки

Інвентар:

Миска - 2 шт
Міксер або віночок
Ложка столова
Ложка чайна
Сито
Форма для випічки
Пергамент для випічки
Духовка

Приготування:

Крок 1: Готуємо бісквіт на кефірі.

Бісквіт на кефірі


Для бісквіту нам потрібно вершкове масло, яке, звичайно, можна замінити вершковим маргарином. Можна, але не треба.
Така економія змінить смак бісквіта не в кращу сторону. У ідеалі беремо вершкове масло з жирністю 82%.

Масло, яйця і кефір бажано заздалегідь дістати з холодильника, щоб вони нагрілися до кімнатної температури.

Борошно ж потрібно просіяти, щоб воно наситилося киснем - такий простий прийом покращує підйом бісквіта під час випічки.

Бісквіт на кефірі


Збиваємо яйця, цукор і розм'якшене масло до однорідної маси.

Бісквіт на кефірі


Додаємо борошно, соду (її треба заздалегідь погасити в невеликій ємності), сіль, ванільний цукор і ретельно перемішуємо.

Бісквіт на кефірі


Вливаємо кефір і ще раз перемішуємо. У результаті повинне вийти тісто середньої густини, трохи густіше, ніж на оладки.

Бісквіт на кефірі


Розігрійте духовку до 200 градусів. Форму для випічки застеліть пергаментом, щоб готовий бісквіт було простіше діставати. Викладіть тісто у форму і розрівняйте поверхню.

Бісквіт на кефірі


Випікайте бісквіт на кефірі приблизно 30-40 хвилин. Щоб перевірити готовність проткніть його в центрі зубочисткою: якщо суха - бісквіт готовий і можна виймати з духовки, а якщо ні - поставте назад в духовку приблизно на 5 хвилин, а потім повторіть перевірку на готовність.

Бісквіт на кефірі


Дістаньте бісквіт з форми і залиште вистигати. От і все, бісквіт на кефірі готовий.

Крок 2: Подаємо бісквіт на кефірі до столу.

Бісквіт на кефірі


Перекладіть бісквіт на кефірі на відповідне блюдо, наріжте на шматочки і подавайте до чаю або кави. Перед поданням можна посипати бісквіт цукровою пудрою, щоб виглядав привабливіше.

Смачного!

Поради до рецепту:

- Як зробити бісквіт на кефірі ще смачнішим? Дуже просто: в тісто можна додати кокосову стружку, цедру апельсина або лимона, цукати, родзинки, горіхи, курагу - окремо або всі разом; бісквіт можна полити гарячим шоколадом або цукровою глазур'ю. В результаті з простенької домашньої випічки бісквіт перетвориться на витвір кондитерського мистецтва.

- Кефір можна замінити не солодким йогуртом, тоді смак у бісквіта буде ніжнішим, а якщо збільшити кількість олії - до 150-200 грам, то м'якуш у бісквіта вийде більше розсипчастий, але і калорійність теж збільшиться.

- Бісквіт на кефірі можна використати як основу для торта.

Категория: Рецепты / Выпечка / Тісто



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Бісквіт на кефірі"? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.