» » » » Безопарне дріжджове тісто для піци

 


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Безопарне дріжджове тісто для піци"

Автор: Iana_92 от 16-01-2016, 23:03, посмотрело: 441

Безопарне дріжджове тісто для піци

Безопарне дріжджове тісто для піци - це те, що потрібно, щоб здивувати гостей чимось смачненьким і ніжним. Піца з такого тіста виходить з м'якою хрусткою скориночкою, основа не тверда і добре тримає форму. Головне, що тісто готується досить швидко, не враховуючи час, необхідний для того, щоб воно підійшло. Пригощайтесь!
Інгредієнти для приготування безопарного дріжджового тіста для піци:

Борошно пшеничне - 250 грам
Дріжджі свіжі - 10 грам
Вода або молоко - 1/2 склянки
Олія оливкова - 1 столова ложка
Цукор - 1/2 чайної ложки
Сіль - 1/4 чайної ложки

Інвентар:

Миска середнього розміру - 2 штуки
Столова ложка
Чайна ложка
Кухонна плита
Турка
Сито
Кухонний стіл
Тканинний кухонний рушник

Приготування безопарного дріжджового тіста для піци:

Крок 1: готуємо воду або молоко.

Безопарне дріжджове тісто для піци


Для того, щоб розчинити дріжджі, нам знадобиться тепла вода або молоко. Тому виливаємо рідину в турку і ставимо ємність на маленький вогонь. Буквально через 1-2 хвилини вода або молоко повинні підігрітися і стати злегка теплими. Увага: рідина не має бути гарячішою, оскільки дріжджі можуть "не ожити". Відразу ж після цього вимикаємо конфорку, а молоко або воду переливаємо у вільну миску.

Крок 2: готуємо дріжджі.

Безопарне дріжджове тісто для піци


Викладаємо дріжджі в миску з теплою рідиною. Скориставшись столовою ложкою, розводимо дріжджовий компонент до тих пір, поки вода або молоко не змінять колір і на поверхні не плаватимуть шматочки дріжджів. На 5 хвилин ставимо миску в тепле місце. За цей час суміш почне пузиритися.

Крок 3: готуємо борошно.

Безопарне дріжджове тісто для піци


За допомогою сита просіюємо борошно в іншу вільну миску. Цей процес наситить борошно киснем, і тісто вийде більше повітряним і пишним. Окрім цього, ми позбавимося від можливих борошняних грудочок.

Крок 4: готуємо безопарне дріжджове тісто для піци.

Безопарне дріжджове тісто для піци


В середині гірки з борошна чистими пальцями робимо невелике заглиблення. У нього виливаємо розчиненні дріжджі і оливкову олію, а також додаємо сіль. Все добре перемішуємо столовою ложкою до однорідності. Після цього починаємо замішувати суміш вже чистими руками впродовж 10-15 хвилин до тих пір, поки вона не стане еластичною, гладкою і не перестане липнути до рук. Увага: якщо вам зручніше місити тісто на плоскій поверхні, тоді можете присипати борошном кухонний стіл і робити це на ньому.

Безопарне дріжджове тісто для піци


Після цього формуємо з тіста кулю, накриваємо тканинним рушником і ставимо в тепле місце на 1,5-2 години.

Безопарне дріжджове тісто для піци


За цей період часу тісто повинне збільшитися в об'ємі в 2 рази. Як тільки це станеться, треба ще раз злегка замішати тісто, щоб з нього вийшов вуглекислий газ, і можна готувати піцу.

Крок 5: використовуємо безопарне дріжджове тісто для піци.

Безопарне дріжджове тісто для піци


З розрахунку інгредієнтів, вказаних в рецепті, повинно вийти 2 круглих піци, діаметром приблизно 30 сантиметрів. Готове тісто викладаємо на кухонний стіл, присипаний невеликою кількістю борошна, і розкачуємо в пласт за допомогою качалки. Можна також розтягнути тісто пальцями вже на деку і тільки після викладати різні інгредієнти для піци.

Смачного вам!

Поради до рецепту:

- замість свіжих дріжджів можна використати сухі. Тоді для такої кількості інгредієнтів нам знадобиться 1/3 частина маленького пакетика;

- для приготування дріжджового тіста необхідно використати тільки свіжі по даті виготовлення дріжджі, а також борошно вищого гатунку і тонкого помелу;

- для розведення дріжджів температура води або молока має бути приблизно 35°С.

Категория: Рецепты / Выпечка / Тісто



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Безопарне дріжджове тісто для піци"? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.