» » » » Помідори, фаршировані тунцем

 


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Помідори, фаршировані тунцем"

Автор: Iana_92 от 18-01-2016, 18:47, посмотрело: 459

Помідори, фаршировані тунцем

Що таке помідори, фаршировані тунцем? Все просто - це дуже приємна закуска досить швидкого приготування. Її плюс в тому, що вона подобається практично усім, навіть вередливим гурманам, і мінус - недовге зберігання, тому краще робити цю страву безпосередньо перед поданням і насолоджуватися у свіжому вигляді!
Інгредієнти для приготування помідорів, фаршированих тунцем:

Помідори (сорт "Кампарі") - 8-10 штук (загальна вага 650 грам)
Яйце куряче - 2 штуки (загальна вага 120 грам)
Тунець, консервований в олії - 1 банка (240 грам)
Цибуля зелена - 1 пучок (вагою близько 25-30 грам)
Майонез - 1,5 столових ложок або за смаком
Сіль - за смаком
Перець чорний мелений - за смаком
Вода очищена - скільки знадобитися
Оцет столовий - 9 столових ложок

Інвентар:

Столова ложка, чайна ложка, столова вилка, кухонна губка, плита, рондель, миска, кухонний ніж - 2-3 штуки, обробна дошка - 2-3 штуки, ключ для консервів, глибока тарілка, паперові кухонні рушники, металеві грати від духовки, велике плоске блюдо.

Приготування помідорів, фаршированих тунцем:

Крок 1: готуємо яйця.

Помідори, фаршировані тунцем


Спочатку за допомогою м'якої кухонної губки дуже дбайливо промиваємо яйця. Цей крок не уникаємо, за рахунок його очищається шкаралупа, на якій дуже часто є присутніми шкідливі мікроорганізми, що викликають серйозні захворювання. Після цього так само акуратно опускаємо яєчка в рондель, заливаємо холодною проточною водою вище на 2-3 пальці, додаємо туди по парі столових ложок солі і оцту і ставимо на середній вогонь.

Після закипання рідини варимо яйця на круто приблизно 10-11 хвилин, потім за допомогою столової ложки перекладаємо їх в крижану воду і остуджуємо до кімнатної температури.

Крок 2: готуємо помідори.

Помідори, фаршировані тунцем


В той же час, коли варяться яйця, займаємося помідорами, можна вибрати будь-який сорт, головне, щоб вони були невеликого розміру, все-таки ми готуємо закуску, а не другу страву, тому підійдуть звичайні, діаметром від 3,5 до 4,5 сантиметрів, а також такі, як середні "Черрі" або "Кампарі". Ретельно обполіскуємо вибрані томати під цівками води, сушимо їх паперовими кухонними рушниками, по черзі викладаємо на обробну дошку і продовжуємо підготовку.

Скориставшись гострим кухонним ножем, видаляємо у кожного помідора капелюшок з боку плодоніжки, завтовшки в 1 сантиметр. Дуже акуратно чайною ложкою виймаємо з них м'якуш, так щоб не пошкодити стінки плодів, і кладемо зрізом вниз на металеві грати або дошку. Залишаємо овоч у такому вигляді на 25-30 хвилин, щоб стік надлишок соку.

Крок 3: готуємо зелену цибулю.

Помідори, фаршировані тунцем


Ні хвилинки не втрачаємо, починаємо займатися іншими інгредієнтами, які знадобляться для приготування цього дива. Промиваємо зелену цибулю, струшуємо її над раковиною, витирамо паперовими рушниками і на чистій дошці дрібно шаткуємо.

Крок 4: готуємо відварені яйця.

Помідори, фаршировані тунцем


Потім очищаємо від шкаралупи охололі курячі яйця, змиваємо з них осколки, сушимо, переміщаємо на нову дошку і іншим ножем рубаємо кубиками величиною до 1 сантиметра.

Крок 5: готуємо консервованого тунця.

Помідори, фаршировані тунцем


Далі за допомогою спеціального ключа для консервів відкриваємо баночку з тунцем, скидаємо рибку разом з олією в глибоку тарілку і йдемо далі.

Крок 6: готуємо начинку для помідорів.

Помідори, фаршировані тунцем


Додаємо до тунця нарізані яйця і велику частину зеленої цибулі, при цьому не забувши залишити трохи для декору. Приправляємо все за смаком сіллю, чорним меленим перцем і перетираємо ці продукти столовою вилкою або ложкою до однорідної консистенції. Після цього заправляємо масу, що вийшла, майонезом і знову перемішуємо - начинка готова, можна приступати до наступного, практично завершального кроку!

Крок 7: доводимо закуску до повної готовності.

Помідори, фаршировані тунцем


Перевертаємо помідорчики зрізом вгору, знову витираємо їх усередині паперовими рушниками і за допомогою чайної ложки наповнюємо кожен томат рибно-яєчною начинкою, так щоб вона лежала невеликою гіркою. Закуску, що вийшла, прикрашаємо залишками зеленої цибулі і ставимо на стіл разом з іншою смакотою.

Крок 8: подаємо помідори, фаршировані тунцем.

Помідори, фаршировані тунцем


Помідори, фаршировані тунцем, подаються відразу після приготування. Сервірують їх на великому плоскому блюді або порціями на тарілках в якості закуски перед другими або першими гарячими стравами. Яких-небудь доповнень ця страва не потребує, хіба що за бажанням томати можна прикрасити гілочками свіжішої зелені, наприклад, кропу, петрушки, кінзи і навіть базиліку. Готуйте з любов'ю і насолоджуйтеся смачною домашньою їжею!

Смачного!

Поради до рецепту:

- деякі господині готують начинку за добу до фарширування помідорів, щоб вона настоялася і просочилася ароматом спецій;
- якщо зробили закуску заздалегідь, тоді краще затягніть її поліетиленовою харчовою плівкою і тримайте в холодильнику до подання, там вона може знаходитися, не міняючи своїх смакових якостей, від 1 до 3 годин;
- дуже часто в начинку додають подрібнені солоні огірочки, оливки, нашаткований на середній тертці твердий сир, подрібнені волоські горішки або мариновану цибулю. Класти все відразу не варто, кожен з цих інгредієнтів окремо надасть готовій страві свою приємну родзинку;
- набір спецій не принциповий, доповнюйте його будь-якими спеціями, а також сушеними травами, які підходять для рибних страв, наприклад, майораном, червоним меленим перцем, паприкою, чебрецем, розмарином або іншими.

Категория: Рецепты / Закуски / Рибні



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Помідори, фаршировані тунцем"? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.