» » » » Баклажани з сиром, часником і горіхами

 


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Баклажани з сиром, часником і горіхами"

Автор: Yarmarok от 19-01-2016, 15:46, посмотрело: 462

Баклажани з сиром, часником і горіхами

Баклажани з сиром, часником і горіхами оригінально виглядають на столі і неймовірно апетитні. А найприкметніше в них те, що впоратися з приготуванням таких рулетиків зможе навіть зовсім ще початкуючий кулінар, і вийде смачно, яскраво і цікаво. Обов'язково спробуйте баклажани з сиром, часником і горіхами.
Інгредієнти:
Баклажани 2 штуки
Сир (бринза, фета) 150 грам
Горіхи волоські (очищені) 50 грам
Часник 1-2 зубчики
Зелень (петрушка або базилік) 1 пучок
Олія рослинна скільки знадобиться
Сіль за смаком
Сметана (можна майонез) 1-2 столових ложки

Інвентар:
Сковорода
лопатка
одноразові паперові рушники
плоска тарілка
глибока тарілка
ступка з толкушкою
терка
ніж кухонний
дошка обробна
столова ложка
терка.

Приготування

Крок 1: приготуємо баклажани.
Баклажани з сиром, часником і горіхами

Баклажани як слід промийте теплою проточною водою, обсушіть і зріжте зелені хвостики. Після поріжте підготовлені овочі на тонкі поздовжні пластинки. Розкладіть їх на паперових рушниках і присипте сіллю. Нехай баклажани постоять в солі впродовж 20-30 хвилин, це допоможе прибрати з них гіркоту. (Проте я знаю, що у багатьох є свої городи і баклажани, вирощені своїми руками, зазвичай не гірчать, тому щасливі володарі урожаю таких баклажанів можуть пропустити цей етап.)
Після промийте скибочки овочів від солі і обсушіть їх одноразовими паперовими рушниками.

Крок 2: смажимо баклажани.
Баклажани з сиром, часником і горіхами

Розігрійте сковорідку і трохи (зовсім небагато!) рослинної олії в ній. Викладіть на сковороду тонкі скибочки баклажан, так щоб вони не стикалися один з одним і обсмажте їх до золотистої кірочки з обох боків.
Скоріш всього вам знадобиться декілька заходів, щоб обсмажити усі баклажани. А щоб овочі не ввібрали в себе величезну кількість олії, не просто наливайте його в сковорідку, а наносіть за допомогою половинки цибулини або картоплі.
Щоб закуска з баклажан вийшла смачніше, після жаріння промокніть скибочки овочів одноразовими паперовими рушниками, щоб видалити з них зайву олію.

Крок 3: готуємо начинку з сиру, часнику і горіхів.
Баклажани з сиром, часником і горіхами

Сир натріть на дрібній терці (це бринзу, а сир фета можна покришити руками або розім'яти вилкою), додайте до нього роздроблені толкушкою волоські горіхи, а потім очищені і дрібно нарізані зубчики часнику і порубану зелень петрушки або базиліку. Гарненько перемішайте усі інгредієнти між собою, додавши до них пару столових ложок сметани, щоб вийшла пастоподібна консистенція.

Крок 4: готуємо баклажани з сиром, часником і горіхами.
Баклажани з сиром, часником і горіхами

Тепер справа залишилася за малою. Поставте перед собою підготовлені баклажани і тарілку з сирно-горіховою сумішшю з часником. Покладіть на обробну дошку одну обсмажену баклажанову смужку, на її край помістіть суміш з сиру, часнику, зелені і горіхів, а після пальцями згорніть все в рулет.
Баклажани з сиром, часником і горіхами

Так само приготуйте рулети з баклажанів, що залишилися. Коли усі овочі ви начините сиром, часником і горіхами, залишиться тільки красиво розкласти їх на блюдо і подати до столу. Якщо подання відкладається, приберіть закуску в холодильник.

Крок 5: подаємо баклажани з сиром, часником і горіхами.
Баклажани з сиром, часником і горіхами

Баклажани з сиром, часником і горіхами подавайте в якості холодної закуски або як доповнення до гарніру. Можна подати рулети, посипавши їх свіжою зеленню або прикрасивши подрібненими горіхами, а можна полити їх гостреньким томатним соусом.
Смачного!

Поради:
- Якщо краї рулетів з баклажан не дивлячись на всі ваші зусилля увесь час намагаються розвалитися, закріпіть їх шпагами або дерев'яними зубочистками.

- За таким же принципом можна приготувати рулети з молодих кабачків або цукіні, можна навіть залишити в начинці усі ті ж самі інгредієнти.

Категория: Рецепты / Овочі / Баклажани



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Баклажани з сиром, часником і горіхами"? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.