» » » » Салат ледачий на зиму

 


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Салат ледачий на зиму"

Автор: Yarmarok от 19-01-2016, 17:28, посмотрело: 546

Салат ледачий на зиму

Я пропоную приготувати сьогодні салат ледачий на зиму. Його назва говорить сама за себе, відразу зрозуміло, що особливо працювати для його приготування не доведеться. Але не дивлячись на це, смак у цього салату просто приголомшливий. Та і хіба можна якось зіпсувати свіжі овочі? Салат ледачий на зиму допоможе вам заощадити час і при цьому ваші запаси поповняться, так що в холодну пору року вам не доведеться відмовляти собі в апетитних і корисних овочах.
Інгредієнти:
Баклажани 750 грам
Перець болгарський 750 грам
Цибуля ріпчаста 500 грам
Помідори 1,5 кілограма
Олія рослинна 250 грам
Сіль за смаком

Інвентар:
Каструля
ніж кухонний
дошка обробна
дерев'яна ложка
глибока тарілка
ополоник
скляні банки з кришками.

Приготування

Крок 1: приготуємо баклажани.
Салат ледачий на зиму

Баклажани промийте, зріжте кінчики з обох боків. Покришіть овоч кубиками або брусками середнього розміру. Нарізаний баклажан зсипте в глибоку тарілку і залийте підсоленою водою. Залиште на 30 хвилин. Через цей час солону воду треба буде злити, а баклажан злегка віджати. Ця нехитра процедура допоможе позбавитися від гіркоти.
За бажанням можна так само частково або повністю зняти з баклажанів шкірку.

Крок 2: приготуємо перець.
Салат ледачий на зиму

Болгарські перці розділіть на половинки, попутно видаляючи серцевину з насінням і хвостики. Промийте очищені овочі, а потім акуратно зріжте усі білясті перегородки. У кінці перці залишиться тільки нарізувати кубиками або соломкою.

Крок 3: приготуємо цибулю ріпчасту.
Салат ледачий на зиму

Цибулю очистіть від лушпиння, зріжте залишки корінців знизу і залишки вершків згори. Очищені овочі сполосніть холодною водою, а потім поріжте їх тонкими кільцями або півкільцями.

Крок 4: приготуємо помідори.
Салат ледачий на зиму

Помідори ретельно промийте проточною водою, видаліть ущільнення, а очищені овочі розріжте на великі шматочки. Найпростіше розділити кожен помідорчик на 6-8 частин.

Крок 5: тушкуємо ледачий салат.
Салат ледачий на зиму

У каструлі, бажано щоб вона була з товстим дном і стінками, розігрійте рослинну олію. Потім шарами укладете овочі, присипаючи кожного з таких шарів невеликою кількістю солі. В основному порядок не важливий, головне, щоб помідори знаходилися на самому верху, решта не так принципово. Закрийте каструлю з овочами кришкою і тушкуєте все на повільному вогні впродовж 1,5 - 2 годин. Не забувайте періодично перемішувати ваш ледачий салат, щоб нічого не підгоріло.

Крок 6: заготавлюємо ледачий салат на зиму.
Салат ледачий на зиму

Як тільки ледачий салат буде готовий, зніміть його з вогню і прямо гарячим розкладіть по стерилізованих прогрітих скляних банках. Щільно закрийте кришку. Дайте ледачому салату остигнути, а після сховайте його до інших заготівель.

Крок 7: подаємо ледачий салат.
Салат ледачий на зиму

Ледачий салат можна подавати так само як лечо, тобто і в холодному, і в гарячому виді. Можна готувати на його основі соуси або просто додавати до гарячих блюд. За бажанням вже при подачі додайте в салат часник, зелень і спеції за вашим смаком. Ось так легко і без затій можна заготовити овочі і цим внести різноманітність у свій зимовий раціон.
Смачного!

Поради:
- Якщо дуже хочеться, можна використати для приготування ледачого салату спеції, наприклад паприку або пекучий червоний перець.

- Це дуже простий рецепт, можна сказати базовий, так що ви можете трохи перетворювати його по своєму бажанню, додаючи інші овочі, наприклад.

Категория: Рецепты / Овочі / Баклажани



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Салат ледачий на зиму"? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.