» » » » Салат з баклажанів і помідорів на зиму

 


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Салат з баклажанів і помідорів на зиму"

Автор: Yarmarok от 19-01-2016, 17:51, посмотрело: 1 227

Салат з баклажанів і помідорів на зиму

Салат з баклажанів і помідорів на зиму - дуже ситна і проста в приготуванні заготівля. Підійде для тих, хто не любить проводити багато часу у плити, але любить порадувати себе і своїх близьких смачними консервованими овочами. Кількість спецій і оцту регулюйте самостійно, щоб вийшов саме такий салат, який хочете ви.
Інгредієнти:
Баклажани 4 кілограми
Перець болгарський червоний 1 кілограм
Морква 400 грам
Часник 150 грам
Помідори 2 кілограми (можна трохи менше)
Сіль 120 грам (чи за смаком)
Цукор 80 грам (чи за смаком)
Оцет яблучний 600 мілілітрів (не обов'язково)
Олія рослинна 100 мілілітрів

Інвентар:
Каструля
м'ясорубка
дерев'яна ложка
ніж кухонний
дошка обробна
ніж для чищення овочів
скляні банки з кришками
плед.

Приготування

Крок 1: приготуємо перець.
Салат з баклажанів і помідорів на зиму

Болгарський перець промийте, вийміть насіння разом з серцевиною, видаліть плодоніжку. Розріжте овочі на декілька частин невеликого розміру і видаліть білясті перегородки. Підготовлені таким чином перці подрібніть за допомогою м'ясорубки.

Крок 2: приготуємо моркву.
Салат з баклажанів і помідорів на зиму

Моркву як слід промийте від землі, потім зніміть з неї шкірку і прополощіть коренеплоди проточною водою ще раз. Чисті морквини пропустіть через м'ясорубку.

Крок 3: приготуємо часник.
Салат з баклажанів і помідорів на зиму

Зубчики часнику очистіть від лушпиння, а потім відправте їх усіх до м'ясорубки, слідом за болгарським перцем і морквиною.

Крок 4: приготуємо помідори.
Салат з баклажанів і помідорів на зиму

Помідори як слід промийте теплою проточною водою. Обов'язково виріжте ущільнення, які залишилися у томатів на верхівці після того, як були зірвані плодоніжки. Для зручності поділіть кожен помідорчик на чотири частини, зробивши два розрізи хрест навхрест, і подрібніть підготовлені томати в м'ясорубці.

Крок 5: приготуємо баклажани.
Салат з баклажанів і помідорів на зиму

Баклажани як слід промийте, за бажанням можна частково або повністю очистити їх від шкірки. Підготовлені баклажани наріжте кубиками середнього розміру.
Якщо боїтеся, що овочі гірчитимуть і зіпсують смак салату, краще посолити їх і витримати так декілька хвилин, а потім промити і продовжити готування.

Крок 6: готуємо салат з баклажанів і помідорів.
Салат з баклажанів і помідорів на зиму

У великій каструлі (бажано з товстим дном) змішайте усі подрібнені за допомогою м'ясорубки овочі і додайте до них баклажани. Поставте усе це на повільний вогонь і, увесь час помішуючи, доведіть до кипіння. Після додайте в салат сіль і цукровий пісок.
Після кипіння продовжуйте готувати салат з баклажанів і помідорів ще впродовж 15-20 хвилин на повільному вогні. І не забувайте увесь час перемішувати, якщо на дні щось пригорить навіть трохи, це зіпсує смак і аромат всієї страви .
У кінці влийте яблучний оцет і рослинну олію.

Крок 7: консервуємо салат з баклажанів і помідорів на зиму.
Салат з баклажанів і помідорів на зиму

Киплячий салат розлийте по заздалегідь підготовлених стерилізованих банках. Тут же щільно закрийте прокип'яченими кришками. Укутайте заготівлі пледом і переверніть їх догори дном. Залиште салат у такому вигляді на декілька годин, а краще на ніч. Після того, як банки з салатом з баклажанів і помідорів охолонуть, зніміть з них плед, поверніть їх назад кришками вгору і сховайте до тих пір, поки не виникне необхідність.

Крок 8: подаємо салат з баклажанів і помідорів.
Салат з баклажанів і помідорів на зиму

Подавайте салат з баклажанів і помідор на обід або вечерю. Можна разом з гарячим м'ясним блюдом, а можна і просто так, наприклад, з картопляним пюре, адже баклажани самі по собі досить ситні, так що, як на мене, ніякого м'яса разом з ними не треба.
Смачного!

Поради:
- Оцет можна не додавати, тому що помідори і так самі по собі досить кислі, головне добре простерилізуйте банки і розкладіть салат відразу ж, як знімите його з вогню.

- Кількість цукру і солі регулюйте самостійно, постійно пробуючи салат під час приготування.

- Ніяких особливих умов для зберігання салату з баклажанів і помідорів не треба, поставте його поряд з іншими вашими заготівлями на зиму.

Категория: Рецепты / Овочі / Баклажани



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Салат з баклажанів і помідорів на зиму"? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.