» » » » Грибна ікра з солених грибів

 


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Грибна ікра з солених грибів"

Автор: Iana_92 от 19-01-2016, 22:18, посмотрело: 502

Грибна ікра з солених грибів

Приготувати приємну закуску для святкового або повсякденного, пісного або звичайного столу можна з безлічі різних продуктів, все залежить від смакових переваг і продуктів, що знаходяться в холодильнику, підвалі, коморі. Сьогодні ми пропонуємо вам зробити чудову страву, яка може стати як дивовижним доповненням, так і прекрасним гарніром до будь-яких страв – грибну ікру з солених грибів!
Інгредієнти для приготування грибної ікри з солених грибів:

Гриби солені або мариновані - 250 грам
Цибуля ріпчаста (червона або біла) - 1 штука
Олія рослинна - 2 столових ложки
Зелень (для декору) - за смаком і бажанням

Інвентар:

Глибока миска, друшляк, кухонний ніж, обробна дошка, паперові кухонні рушники, плита, сковорода, дерев'яна або силіконова кухонна лопатка, стаціонарний блендер, столова ложка, салатниця і порційна тарілка.

Приготування грибної ікри з солених грибів:

Крок 1: готуємо гриби.

Грибна ікра з солених грибів


Спершу за допомогою спеціального ключа відкриваємо баночку з соленими грибами, скидаємо їх в глибоку миску з холодною проточною водою, ретельно промиваємо від надлишків солі, переміщаємо в друшляк і залишаємо в раковині до використання, щоб стекла зайва вода і вони трохи підсохнули.

Крок 2: готуємо цибулю.

Грибна ікра з солених грибів


Далі, скориставшись гострим кухонним ножем, очищаємо від лушпиння цибулю, обполіскуємо її, сушимо паперовими кухонними рушниками, викладаємо на обробну дошку і нарізуємо кубиками або четвертинками величиною в 1 сантиметр.

Грибна ікра з солених грибів


Тепер ставимо на середній вогонь сковороду і вливаємо в неї трохи рослинної, краще рафінованої олії без запаху. Через декілька хвилин опускаємо в розігрітий жир подрібнену цибулю і обсмажуємо її до м'якості, а також золотистої кірочки, розпушуючи дерев'яною або силіконовою кухонною лопаткою. На цей процес піде від 5 до 7 хвилин, залежно від того, як сильно нагріта олія. Коли овоч стане ніжним і підрум'яниться, переміщаємо сковороду до прочиненого вікна і даємо її вмісту можливість повністю вистигнути.

Крок 3: готуємо грибну ікру з солених грибів.

Грибна ікра з солених грибів


Через потрібний час, тобто коли з грибів стече уся вода, а цибуля охолодиться, перемелюємо їх будь-яким зручним способом, наприклад, за допомогою блендера, м'ясорубки або кухонного комбайна. Ну а якщо ви не поспішаєте, можна зробити по-старому, викласти підготовлені маринади із смаженим овочем на обробну дошку і порубати їх на дрібні шматочки дуже гострим кухонним ножем.

Природно, розмір скибочок залежить тільки від вашого бажання, деякі люблять кремоподібну ікру у вигляді пюре, а іншим подобається дрібна, злегка пружна зерниста консистенція. Незалежно від вибору подрібнення, перекладаємо масу, що вийшла, в салатницю, за бажанням декоруємо улюбленою зеленню і ставимо на стіл.

Крок 4: подаємо грибну ікру з солених грибів до столу.

Грибна ікра з солених грибів


Грибна ікра з солених грибів подається кімнатної температури або в охолодженому вигляді в якості закуски до звичайного або пісного столу. Сервірують її в спеціально призначеному для цієї мети посуді або відразу, виклавши на шматочки свіжого хліба або грінки, за бажанням посипавши дрібно нарізаною зеленню кропу, петрушки, кінзи, базиліку або зеленої цибулі. Також така приємна суміш може стати прекрасним гарніром до страв з м'яса, птаха, риби, дичини, макаронних виробів, каш з різних круп і багатьом іншим стравам.

Дуже часто ікру використовують як начинку в овочевих запіканках, заливних пирогах або омлетах, так що готуйте це диво і будьте упевнені, що воно сподобається усім любителям пікантних закусок з родзинкою!

Смачного!

Поради до рецепту:

- ікру варто зберігати в скляній, краще стерилізованій тарі в холодильнику не більше 7-8 днів, після цього вона трохи втрачає свої смакові якості;
- в основному під час засолювання або маринування використовуються спеції різного роду, але за бажанням в готову ікру можна додати трохи чорного або запашного меленого перцю, вони нададуть цій страві приємніший насичений аромат і злегка гоструватий присмак;
- дуже часто цибулю смажуть разом з солодкою морквою і салатним перцем;
- якщо на ваш смак ікра несолона, можна додати в неї дрібно нашаткований маринований огірок або приготувати заправку з двох столових ложок рослинної рафінованої олії, трьох столових ложок оцту, 1 чайної ложки класичної гірчиці без добавок і чорного меленого перцю за смаком.

Категория: Рецепты / Закуски / Грибні



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Грибна ікра з солених грибів"? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.