» » » » Грибна ікра з шампіньйонів

 


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Грибна ікра з шампіньйонів"

Автор: Iana_92 от 19-01-2016, 22:33, посмотрело: 1 124

Грибна ікра з шампіньйонів

Грибна ікра з шампіньйонів - прекрасна закуска або гарнір до святкового або повсякденного столу. Також дуже часто її використовують як начинку для прісної або здобної випічки або роблять прекрасні омлети. Приготувати її дуже легко, з рецептом впорається навіть кулінар-новачок, тому без страху і сумніву, якщо є бажання і усі потрібні продукти, давайте приступати!
Інгредієнти для приготування грибної ікри з шампіньйонів:

Шампіньйони - 1 кілограм
Цибуля ріпчаста - 1-2 штуки (середнього розміру)
Сіль - 1,5 чайної ложки або за смаком
Перець чорний мелений - 1/2 чайних ложки або за смаком
Лимон - 1/2 штуки від цитруса середнього розміру
Масло вершкове - 30-50 грам за смаком
Олія рослинна рафінована - 3-4 столових ложки

Інвентар:

Кухонні ваги, чайна ложка, кухонний ніж, обробна дошка, паперові кухонні рушники, друшляк, сковорода, дерев'яна або силіконова кухонна лопатка, блендер, салатниця або порційна тарілка.

Приготування грибної ікри з шампіньйонів:

Крок 1: готуємо шампіньйони.

Грибна ікра з шампіньйонів


Спершу відправляємо в глибокий друшляк потрібну кількість свіжих шампіньйонів будь-якого розміру і ретельно промиваємо під цівками холодної проточної води від піску, а також будь-яких інших забруднень. Потім залишаємо їх в раковині на декілька хвилин, щоб стекла вода. Потім, скориставшись гострим кухонним ножем, позбавляємо кожного від корінців, витираємо гриби паперовими кухонними рушниками, викладаємо на обробну дошку і шаткуємо пластами, четвертинками, кубиками або шматочками довільної форми завтовшки до 1 сантиметра.

Крок 2: готуємо цибулю і інші інгредієнти.

Грибна ікра з шампіньйонів


Далі за допомогою того ж ножа очищаємо від лушпиння цибулю, ретельно її ополіскуємо, сушимо, і на чистій дошці кришимо кубиками або соломкою завтовшки від 5 до 7 міліметрів. Після цього викладаємо на стільницю інші інгредієнти, які знадобляться для приготування страви, і йдемо далі.

Крок 3: тушкуємо і обсмажуємо шампіньйони з цибулею.

Грибна ікра з шампіньйонів


Ставимо на середній вогонь глибоку антипригарну сковороду і відправляємо в неї рослинну олію і вершкове масло. Через декілька хвилин, коли жири розплавляться і розігріються, опускаємо в них нарізану цибулю. Обсмажуємо до прозорості, періодично помішуючи дерев'яною або силіконовою кухонною лопаткою, на це піде близько 2-3 хвилин. Потім додаємо в сковороду гриби.

Грибна ікра з шампіньйонів


Продовжуємо готувати їх разом ще 15 хвилин, впродовж яких шампіньйони пустять сік, але він швидко випарується і продукти почнуть поступово обсмажуватися. Коли маса, що вийшла, буде готова, посипаємо її за смаком сіллю, чорним меленим перцем, перемішуємо, витримуємо на помірному вогні ще хвилинку, знімаємо з плити, ставимо біля прочиненого вікна, щоб остигнула, і приступаємо до наступного, практично завершального кроку.

Крок 4: доводимо грибну ікру з шампіньйонів до повної готовності.

Грибна ікра з шампіньйонів


Охололу обсмажену цибулю з шампіньйонами подрібнюємо будь-яким зручним способом - за допомогою блендеру, м'ясорубки або кухонного комбайна. Потім приправляємо ароматну суміш соком з половини лимона, за бажанням додаємо ще трохи перцю з сіллю і розпушуємо все до однорідної консистенції. Тепер ікру можна подавати відразу або охолодити і після цього сервірувати до столу.

Крок 5: подаємо грибну ікру з шампіньйонів до столу.

Грибна ікра з шампіньйонів


Грибна ікра з шампіньйонів подається кімнатної температури або в холодному виді в спеціально призначеному для цієї мети посуді як прекрасна, дуже ситна закуска до сніданку, обіду або вечері. Перед сервіровкою це ароматне диво за бажанням прикрашають свіжою подрібненою зеленню, кільцями оливок або фігурною нарізкою з маринованих або квашених овочів.

Таку ікру дуже приємно їсти з тостами, свіжим хлібом, прісними перепічками і іншими борошняними виробами, хоча в якості гарніру до страв з м'яса, птаха, риби, а також дичини вона теж підійде. Готуйте з любов'ю і насолоджуйтеся простою домашньою їжею!

Смачного!

Поради до рецепту:

- дуже часто цибулю обсмажують з подрібненою на дрібній терці морквою і потім тушкують з шампіньйонами;
- якщо хочете зробити пісну грибну ікру з шампіньйонів, тоді готуйте її тільки на рослинних жирах;
- деякі господині замість натурального лимонного соку використовують столовий 6% або 9% оцет, а сіль замінюють соєвим соусом;
- буває, в грибну ікру додають перемелені в крихту волоські горіхи і видавлений через прес часник;
- іноді гриби проварюють у великій кількості води або запікають впродовж 20 хвилин в духовці, розігрітій до 180 градусів Цельсія. Потім їх повністю остуджують, якщо варили, відтискають від надлишків рідини і перемелюють разом з окремо обсмаженою цибулею, а потім заправляють спеціями і сіллю;
- в рецепті використовуються прості класичні спеції, але їх набір можна доповнити будь-якими прянощами і сушеними травами, які підходять для страв з грибів або овочів, наприклад, шавлія, сушений лимонник, паприка, лист лавра і інші.

Категория: Рецепты / Закуски / Грибні



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Грибна ікра з шампіньйонів"? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.