» » » » Шампіньйони, фаршировані сиром

 


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Шампіньйони, фаршировані сиром"

Автор: Iana_92 от 19-01-2016, 23:09, посмотрело: 687

Шампіньйони, фаршировані сиром

Шампіньйони, фаршировані сиром, - прекрасна закуска для святкового столу! Ні, безумовно, якщо ви любите гриби, тоді цю страву можна готувати хоч на кожен день, враховуючи ще те, що робиться вона на раз-два. Головне - пам'ятати, що чим більше по розмірах шампіньйони, тим соковитішою і смачнішою вийде закуска. Окрім цього, вам буде легше їх фарширувати, а це теж важливо, оскільки буває, що в процесі запікання начинка випадає на деко і може пригоріти.
Інгредієнти для приготування шампіньйонів, фаршированих сиром:

Шампіньйони свіжі великого розміру - 300 грам
Цибуля ріпчаста середнього розміру - 1 штука
Сир твердий - 80-100 грам
Сметана - 2 столові ложки
Зелень петрушки свіжа - за смаком
Перець чорний свіжомелений - за смаком
Сіль - за смаком
Масло вершкове - 50 грам
Олія рослинна рафінована - для смаження

Інвентар:

Обробна дошка, кухонний ніж, тарілка - 3 штуки, кухонна плита, сковорода, дерев'яна лопатка, чайна ложка, форма для запікання, середня миска, столова ложка, середня терка, блюдце, плоске блюдо для подання або піднос, кухонні прихватки.

Приготування шампіньйонів, фаршированих сиром:

Крок 1: готуємо шампіньйони.

Шампіньйони, фаршировані сиром


Шампіньйони добре промиваємо під проточною теплою водою і викладаємо на обробну дошку. За допомогою ножа акуратно зрізуємо місця, що огрубнули і зіпсовані. Тепер, скориставшись чайною ложечкою, відділяємо ніжки від капелюшків так, щоб не пошкодити останні, а також видаляємо трохи м'якуша з компонентів.

Верхівки шампіньйонів з усіх боків акуратно натираємо невеликою кількістю солі і свіжомеленого чорного перцю. Викладаємо їх у форму для запікання так, щоб з боку вони виглядали як піалочки.

Шампіньйони, фаршировані сиром


Ніжки і м'якуш грибів викладаємо на обробну дошку і, скориставшись ножем, дрібно-дрібно рубаємо шматочками. Подрібнені компоненти пересипаємо у вільну тарілку і приступаємо до підготовки цибулі.

Крок 2: готуємо цибулю.

Шампіньйони, фаршировані сиром


За допомогою ножа очищаємо цибулю від лушпиння і ретельно промиваємо під проточною водою. Викладаємо компонент на обробну дошку і подрібнюємо кубиками. Дрібно рубану цибулину переміщаємо в чисту тарілку.

Крок 3: готуємо твердий сир.

Шампіньйони, фаршировані сиром


За допомогою середньої терки натираємо твердий сир прямо на обробній дошці. Потім пересипаємо стружку у вільну тарілку і на якийсь час відкладаємо.

Крок 4: готуємо петрушку.

Шампіньйони, фаршировані сиром


Петрушку промиваємо під проточною теплою водою, обтрушуємо від зайвої рідини і викладаємо на обробну дошку. За допомогою ножа дрібно рубаємо зелень і відразу ж пересипаємо у вільне блюдце. Увага: цей компонент потрібний нам тільки для прикраси, тому його не обов'язково використовувати. Це вже діло смаку і переваг ваших гостей.

Крок 5: готуємо начинку для страви.

Шампіньйони, фаршировані сиром


У сковороду наливаємо трохи рослинної олії і кладемо невеликий шматочок вершкового масла. Ставимо ємність на середній вогонь і чекаємо, коли вміст добре розігріється і повністю розтопиться. Відразу ж після цього висипаємо сюди подрібнену цибулю і, час від часу помішуючи дерев'яною лопаткою, обсмажуємо до прозорості. Далі викладаємо в сковороду дрібно рубані шампіньйони і продовжуємо смажити все ще 5-10 хвилин. Увага: не забуваємо іноді помішувати, щоб начинка не пригоріла.

У кінці вимикаємо конфорку, а вміст місткості пересипаємо в середню миску.

Шампіньйони, фаршировані сиром


Сюди ж додаємо половину від загальної маси тертого сиру, а також сметану. Скориставшись столовою ложкою, все ретельно перемішуємо до утворення однорідної маси.

Крок 6: готуємо шампіньйони, фаршировані сиром.

Шампіньйони, фаршировані сиром


Готову начинку викладаємо в капелюшки шампіньйонів, а згори страву посипаємо сирною стружкою, що залишилася. Тепер включаємо духовку і розігріваємо її до температури 180 градусів. Відразу ж після цього ставимо форму на середній ярус і готуємо фаршировані гриби упродовж 10-15 хвилин, поки на поверхні не утворюється золотиста кірочка.

У кінці вимикаємо духову шафу, а ємність дістаємо за допомогою кухонних прихваток з духовки і відставляємо убік. Нехай злегка охолоне. Після цього перекладаємо шампіньйони на плоску тарілку або піднос і за бажанням посипаємо невеликою кількістю дрібно рубаної петрушки.

Крок 7: подаємо шампіньйони, фаршировані сиром до столу.

Шампіньйони, фаршировані сиром


Ще теплі шампіньйони подаємо до обіднього столу в якості закуски. Попри те, що ця страва не вважається основною, вона досить ситна, тому попереджайте гостей, щоб не їли усе відразу, а то у них не залишиться місця для десерту.

Приємного вам апетиту!

Поради до рецепту:

- для приготування начинки, окрім сиру, можна також узяти будь-яке м'ясо, шинку, волоські горіхи, а також овочі на ваш смак;
- окрім спецій, вказаних в рецепті, є можливість використати і інші. Наприклад, це може бути приправа для грибів, "хмелі-сунелі" і навіть мелений коріандр або суміш італійських трав;
- для начинки підійде будь-який сорт твердого сиру. Наприклад, це може бути Російський, Адигейський, Костромський чи інший на ваш розсуд.

Категория: Рецепты / Закуски / Грибні



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Шампіньйони, фаршировані сиром"? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.