» » » » Корисний гамбургер

 


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Корисний гамбургер"

Автор: Yarmarok от 20-01-2016, 11:49, посмотрело: 523

Корисний гамбургер

Корисний гамбургер - це новий погляд на звичний фастфуд. Основна його відмінність в тому, що замість м'ясної котлети використовується котлета з сочевиці. Адже сочевиця, як відомо, покращує обмін речовин, підвищує імунітет і в цілому дуже і дуже корисна для нашого здоров'я. Окрім цього до складу гамбургера входять овочі і листя салату. Ось і виходить смачне, ситне і багате усіма необхідними поживними речовинами блюдо.
Інгредієнти:
Масло (вершкове або оливкове) 50 грам
Сочевиця (чи червона квасоля) 200 грам
Цибуля ріпчаста 1 штука
Морква 1 штука
Кабачок молодий 1 штука
Соус томатний 2 столових ложки
Листя салату за смаком
Помідори 2-3 штуки
Сир за смаком (не обов'язково)
Сіль за смаком
Борошно пшеничне для обвалки котлет
Булочки для бургеров опционально

Інвентар:
Сковорода
каструля
друшляк
ніж кухонний
дошка обробна
толкушка
дерев'яна лопатка
столова ложка.

Приготування

Крок 1: готуємо сочевицю.
Корисний гамбургер

Передусім сочевицю треба перебрати, видаляючи всіляке сміття, і як слід промити чистою проточною водою.
Потім пересипте сочевицю в каструлю з холодною водою (на 1 склянку крупи потрібно 2 склянки води). На повільному вогні доведіть все до кипіння. Потім нещільно накрийте кришкою і варіть сочевицю до готовності (але тільки не переваріть) впродовж 20-40 хвилин. Періодично крупу треба перемішувати.
За декілька хвилин до закінчення варіння сочевицю треба посолити.
З готової сочевиці злийте зайву воду, відкинувши її на друшляк.
Поверніть крупу в каструлю або перекладіть в глибоку тарілку і розімніть толкушкою, щоб у вас вийшла однорідна маса.

Крок 2: приготуємо цибулю з морквою.
Корисний гамбургер

Поки вариться сочевиця, підготуйте цибулю і моркву. Їх треба очистити, добре промити і покришити ножем на дуже дрібні шматочки. Морквину можна навіть натерти.
Підготовлені овочі обсмажте в невеликій кількості олії до м'якості, тобто впродовж 10-15 хвилин. Не забувайте перемішувати вміст сковороди, щоб цибуля і морква не пригоріли.

Крок 3: готуємо котлети з сочевиці.
Корисний гамбургер

Обсмажені овочі змішайте з сочевицею. Додайте трохи солі і інших спецій, якщо хочеться. Добре перемішайте масу. Це буде фарш для котлет.
Руками сформуйте з сочевичного фаршу плоскі котлети, завтовшки не більше 1,5 сантиметра. Після обваляйте кожну в пшеничному борошні.
На чистій сковороді розігрійте олію і обсмажте в ній котлети з сочевиці. Смажити треба на середньому вогні до золотистої кірочки з обох боків. Тобто приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку.

Крок 4: приготуємо кабачок.
Корисний гамбургер

В той же час, поки смажаться котлети з сочевиці, почніть готувати кабачок. Нам знадобиться молодий овоч невеликого розміру з м'якою шкіркою. Промийте його, поріжте тонкими скибочками, посоліть з усіх боків і обсмажте на сковороді з додаванням олії. Смажити кабачок треба впродовж 15 хвилин на середньому вогні.

Крок 5: готуємо корисний гамбургер.
Корисний гамбургер

Тепер корисний гамбургер залишилося тільки зібрати. Для цього спершу розріжте булочки уподовж навпіл. До речі, за бажанням хліб можна обсмажити до хрусткої скориночки. Помідори промийте, видаліть плодоніжку і наріжте тонкими кружечками. Сир теж поріжте тонко. Листя салату ретельно промийте теплою водою.
Намажте зріз кожної булочки томатним соусом. Візьміть одну частину булки і шарами, один на одного укладіть усі підготовлені раніше інгредієнти: сочевичну котлету, обсмажений кабачок і інші овочі, а так само сир. Закрийте все другою половинкою булочки і ваш корисний гамбургер готовий!

Крок 6: подаємо корисний гамбургер.
Корисний гамбургер

Подавати корисний гамбургер можна на підвечірок, в якості ситного сніданку або доповнити їм обід. Як ви можете самі бачити, судячи з тих інгредієнтів, що використовуються для його приготування, гамбургер виходить дуже ситним і поживним, так що його можна сміливо прихопити з собою на роботу або зібрати дітям в школу. А якщо виключити з блюда сир, то корисний гамбургер цілком можна подавати на стіл і під час посту.
Смачного!

Поради:
- Котлета з сочевиці відмінно поєднується в гамбургерах зі свіжим авокадо, козиним сиром, огірками і обсмаженими кабачками. Тому ви можете зібрати свій гамбургер з тих інгредієнтів, які вам подобаються більше.

- В котлети з сочевиці для клейкості можна додати трохи картопляного пюре.

- В сочевичні котлети окрім моркви і цибулі можна додати часник і солодкий болгарський перець.

Категория: Рецепты / Овочі / Кабачки



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Корисний гамбургер"? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.