» » » » Запіканка з риби з овочами

 


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Запіканка з риби з овочами"

Автор: Yarmarok от 20-01-2016, 12:20, посмотрело: 796

Запіканка з риби з овочами

Запіканка з риби з овочами чудово підходить для сімейного обіду або вечері. У ній є все необхідне для того, щоб ніхто не встав з-за столу голодним або невдоволеним. Крім того, риба - дуже корисний продукт, вживати який рекомендується не рідше двох раз на тиждень. І чи варто говорити про те, що рибна запіканка - це дуже смачно!
Інгредієнти:
Картопля 5-6 штук (великих)
Морква 1 штука (велика)
Цибуля ріпчаста 1 штука (велика)
Філе риби 400-500 грам
Кабачки молоді 2 штуки
Помідори 2 штуки (великі)
Сир тертий за смаком
Сметана (чи майонез) за смаком
Сіль за смаком
Перець за смаком
Сік лимонний за смаком
Спеції для риби за смаком

Інвентар:
Форма для запікання
ніж кухонний
дошка обробна
прихватки для гарячого
терка
ніж для чищення овочів
одноразові паперові рушники
столова ложка.

Приготування

Крок 1: приготуємо філе риби.
Запіканка з риби з овочами

Філе риби треба розморозити при кімнатній температурі, зняти з шкіри і про всяк випадок перевірити на наявність кісток. Потім остаточно очищене філе слід промити холодною водою і обсушити одноразовими паперовими рушниками, а після нарізувати невеликими шматочками, що називається, на один зуб.

Крок 2: приготуємо картоплю.
Запіканка з риби з овочами

Картоплю промийте, видаліть очки, якщо є і зніміть шкірку. Сполосніть водою ще раз, обсушіть рушниками і наріжте тонкими кружечками, як для чіпсів.

Крок 3: приготуємо моркву.
Запіканка з риби з овочами

Морквину промийте, зріжте кінчики і зніміть шкірку. Обітріть рушниками і подрібніть за допомогою середньої терки. Можна навіть за допомогою блендера, але не дуже сильно.

Крок 4: приготуємо цибулю.
Запіканка з риби з овочами

Цибулю очистіть від лушпиння, зріжте залишки вершків і корінців, промийте холодною водою і наріжте півкільцями або пір'ям.

Крок 5: приготуємо кабачки.
Запіканка з риби з овочами

Кабачки для приготування я вказала молоді, але можна використати і більші овочі. Тільки враховуйте, що шкірка у таких кабачків куди товще і її треба обов'язково зрізувати, так само слід прибрати і насіння з перегородками. А ось молоді овочі треба тільки помити, висушити рушником, зрізувати кінчики і накришити тонкими кружечками, так само як і картопля раніше.

Крок 6: приготуємо помідори.
Запіканка з риби з овочами

Помідори промийте, обсушіть, видаліть плодоніжку. Підготовлені овочі наріжте кружечками.

Крок 7: готуємо запіканку з риби з овочами.
Запіканка з риби з овочами

Поставте духовку розігріватися до 180 градусів за Цельсієм. У жароміцну форму шарами укладайте запіканку. На саме дно укладіть картоплю, посоліть, поперчіть, потім морква. Змастіть сметаною або майонезом. Наступний шар - це нарізане риб'яче філе, полийте лимонним соком, поперчіть, посоліть, приправте спеціями і закрийте цибулею. Поверх цибулі укладіть кружечки кабачків. Посоліть, поперчіть і змастіть сметаною або майонезом. Згори помідори, знову трохи солі і перцю і багато (чи скільки побажаєте) тертого сиру.
Відправляйте форму із запіканкою з риби з овочами в розігріту духовку на 35-40 хвилин.
Запіканка з риби з овочами

Перевірити готовність запіканки (якщо зовсім сумніваєтеся) можна ткнувши в неї з краю вилкою або ножем. Картопля і риба повинні стати рихлими, кабачки і помідори м'якими, а сир запектися і перетворитися на золотисту кірочку.

Крок 8: подаємо запіканку з риби з овочами.
Запіканка з риби з овочами

Запіканка з риби з овочами розрізається на порції і подається до столу відразу після приготування як самостійне гаряче блюдо. Можна, звичайно, прикрасити її свіжою зеленню або листям салату (чи китайської капусти, наприклад). Ось так просто з риби і овочів можна приготувати смачненьку запіканку.
Смачного!

Поради:
- А ще всі овочі для запіканки можна натерти на великій терці.

- Якщо ви любите більше сиру, то ви можете додати його не лише згори запіканки, але і в середину, між овочевими шарами.

- Для приготування цієї запіканки підходить будь-яка морська риба, головне, щоб її філе було без кісток і шкіри.

Категория: Рецепты / Овочі / Кабачки



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Запіканка з риби з овочами"? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.