» » » » Фаршировані кабачки в мультиварці

 


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Фаршировані кабачки в мультиварці"

Автор: Yarmarok от 20-01-2016, 12:57, посмотрело: 467

Фаршировані кабачки в мультиварці

Мультиварка, скільки всього може приготувати цей дивовижний прилад! Безліч хазяйок давно вже оцінили переваги готування в ній. Ось, наприклад, фаршировані кабачки в мультиварці. Це ж повноцінний обід для великої сім'ї, який, завдяки сучасній техніці, дуже просто і швидко готується. А як саме, зараз розповім.
Інгредієнти:
Кабачки молоді 3 штуки
Перець болгарський 2 штуки (чи ще 1 кабачок)
Фарш м'ясний (свинина+яловичина) 500 грам
Рис 50 грам
Цибуля (ріпчаста і/або зелена цибуля) 2 штуки (всього)
Зелень петрушки і кропу 1 пучок
Морква 1 штука
Сік томатний 300 мілілітрів
Олія рослинна 2 столових ложки
Кетчуп томатний 100 мілілітрів
Борошно пшеничне 3 столових ложки
Сіль за смаком
Перець чорний мелений за смаком

Інвентар:
Мультиварка
лопатка
ніж кухонний
дошка обробна
столова ложка
ніж для чищення овочів
глибока тарілка - 2 штуки
одноразові паперові рушники
терка або блендер.

Приготування

Крок 1: приготуємо інгредієнти.
Фаршировані кабачки в мультиварці

Спершу перевірте шкірку у кабачків, якщо вам легко вдалося подряпати її нігтем, то очищати овочі від неї не треба, а ось якщо шкірка тверда, міцна, то таку обов'язково треба зняти. Промийте кабачки і розділіть кожний на дві частини упоперек. Вийміть ложкою з їх серцевини насіння і перегородки, щоб вийшли порожнисті усередині чашки. Обсушіть овочі рушниками.
Болгарські перці промийте, виріжте хвостики і видаліть насіння. Ще раз ополосніть перці водою, а після обсушіть рушниками.
Очистіть цибулю, зелену цибулю і моркву. Подрібніть ці овочі у блендері разом зі свіжою зеленню. Немає блендера, тоді цибулю і зелень дрібно покришіть, а моркву натріть на терці.

Крок 2: готуємо начинку.
Фаршировані кабачки в мультиварці

Складіть в чашу мультиварки цибулю, зелену цибулю, моркву і зелень, влийте олію і поставте режим "жарка" на 8 хвилин. Кришку не закривайте, обсмажуйте овочі помішуючи їх час від часу. Через 5 хвилин додайте до овочів рисову крупу і трохи води (близько 20 мілілітрів). Перемішайте і готуйте решту 2-3 хвилини, даючи рису трохи набубнявіти.
Фаршировані кабачки в мультиварці

З чаші мультиварки перекладіть овочі з рисом в глибоку тарілку. Додайте туди ж м'ясний фарш (обов'язково розморожений), сіль і чорний мелений перець. Ретельно перемішайте усі інгредієнти для начинки.

Крок 3: фаршируємо кабачки..
Фаршировані кабачки в мультиварці

Сумішшю з овочів, рису і м'ясного фаршу заповніть порожнисті кабачки і/або перці, щільно утрамбувавши начинку ложкою. Відразу складайте фаршировані кабачки і/або перці в чашу мультиварки, що звільнилася.

Крок 4: тушкуємо фаршировані кабачки в мультиварці.
Фаршировані кабачки в мультиварці

Залийте фаршировані овочі водою, приблизно на половину або трохи більше. Закрийте кришку мультиварки, виберіть режим "тушкування" і заведіть таймер на 50 хвилин. Натисніть кнопку "старт" і поки займіться іншими домашніми справами.

Крок 5: готуємо соус.
Фаршировані кабачки в мультиварці

Незадовго до того як відведені на тушкування овочів 50 хвилин закінчаться, приготуйте соус. Для цього в глибокій тарілці змішайте томатний сік і кетчуп з борошном. Додайте трохи солі, якщо томатний сік не солоний.

Крок 6: доводимо фаршировані кабачки в мультиварці до готовності.
Фаршировані кабачки в мультиварці

Акуратно відкрийте кришку мультиварки, залийте в чашу до фаршированих кабачками і/або перцям приготований томатний соус з борошном. Знову закрийте кришку приладу. Залиште режим "тушкування", але тепер уже на 25 хвилин. Натисніть "старт" і знову чекайте кінця програми.
Після завершення, відкрийте мультиварку, випустивши гарячу пару, а потім тут же подавайте фаршировані кабачки до столу.

Крок 7: подаємо фаршировані кабачки.
Фаршировані кабачки в мультиварці

Фаршировані кабачки, приготовані в мультиварці, подавайте до столу гарячими. Вони анітрохи не поступаються за смаком фаршированим кабачкам, приготованим більше традиційним способом, але при цьому вам майже не треба було стежити за процесом приготування.
Фаршировані кабачки в мультиварці

По цьому ж рецепту (і навіть одночасно), можна приготувати і фаршировані перці.
Подавайте готове блюдо на обід або на вечерю, присмачивши кожну порцію сметаною.
Смачного!

Поради:
- Готувати по цьому рецепту можна як молоді кабачки, так і цукіні невеликого розміру.

- Замість кетчупа і томатного соку можна використати томатну пасту, розведену у воді.

- Окрім томатної пасти і томатного соку, можна використати для приготування соусу сметану, можна так само змішати її з невеликою кількістю гірчиці.

Категория: Рецепты / Овочі / Кабачки



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Фаршировані кабачки в мультиварці"? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.