» » » » Філе риби з овочами в духовці

 


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Філе риби з овочами в духовці"

Автор: Yarmarok от 20-01-2016, 13:24, посмотрело: 809

Філе риби з овочами в духовці

Сьогодні я хочу з вами поділитися ще одним досить простим рецептом і розповісти про те, як смачно можна приготувати філе риби з овочами в духовці. Ця страва однакове до місця буде і на святковому столі, і на столі, накритому для скромної сімейної вечері. М'ясо риби виходить такими ніжним, що просто тане у роті, так що тільки що і встигните схопити собі шматочок. Рекомендую!
Інгредієнти:
Філе білої риби (у мене тріска) 800-1000 грам
Лимон 1 штука (середнього розміру)
Цибуля ріпчаста 1/2 штуки (великого розміру)
Вино біле 2-3 столових ложки на порцію
Масло вершкове (чи оливкове) 1/2 столових ложки на порцію
Чебрець свіжий 5 гілочок
Кабачок молодий 1 штука
Морква 2-3 штуки
Олія рослинна опционально
Сіль за смаком
Суміш мелених перців за смаком

Інвентар:
Пергамент для випічки
жароміцне деко
ніж кухонний
дошка обробна
прихватки для гарячого
столова ложка.

Приготування

Крок 1: приготуємо овочі.
Філе риби з овочами в духовці

Поставте рибне філе розморожуватися, а самі приступіть до підготовки овочів і інших необхідних для приготування страви інгредієнтів.
Лимон промийте, обсушіть і поріжте тонкими кружечками. При цьому кінчиком ножа треба дістати усі кісточки, щоб вони не потрапили в нашу страву.
Так само тонко, як лимон, треба нарізувати і цибулю, зрозуміло, очистивши його перед цим від лушпиння.
Кабачок і моркву, що залишилися, промийте, з моркви зніміть шкірку, а потім поріжте овочі тонкими брусками приблизно однакового розміру.

Крок 2: укладаємо філе риби з овочами.
Філе риби з овочами в духовці

Формувати страву будемо порціями, тому що так зручніше і готувати, і подавати.
Відріжте лист пергаменту для випічки. Щоб він не морщився і лежав спокійно, закріпіть його кути і краї сільницею, перечницею або що там ще з кухонного начиння може згодиться для цієї мети.
Філе риби з овочами в духовці

Побризкайте одну половину паперу рослинною олією (його треба зовсім трохи). На змащену половину красивою купкою укладіть цибулю, кабачок і моркву.
Філе риби з овочами в духовці

На овочі, як на подушку, укладіть декілька шматочків (загальною вагою близько 150-200 грам) рибного філе, укрийте його кружечками лимона. Додайте шматочок вершкового масла (чи полийте оливковим), посоліть, поперчіть, укладіть гілочку чебрецю і полийте білим вином.
Філе риби з овочами в духовці

Тепер нам треба упакувати усю цю красу в пакет. Для цього спершу зігніть лист, накриваючи рибу з овочами вільною половиною, що залишилася, щоб вийшла так, немов ви закриваєте книгу або журнал. Вийде такий прямокутник. Тепер руками згорніть всередину краю, приминаючи пергамент і досить щільно запечатувавши в нім рибу. Вийде пакет у формі півмісяця.
Відмінно, одна порція готова, беріться за упаковку наступних! Як правило, від порції до порції упаковка займає усе менше і менше часу, чим вперше.

Крок 3: запікаємо філе риби з овочами в духовці.
Філе риби з овочами в духовці

Складіть усі ваші упаковані порції на жароміцне деко і відправте їх запікатися в розігріту до 200 градусів за Цельсієм духовку. Готуватися філе риби з овочами буде впродовж 15-20 хвилин, залежно від товщини шматочків риби і овочів. Але ви завжди можете відкрити одну і перевірити міру готовності, а потім запечатати назад і повернути в духовку.

Крок 4: подаємо філе риби з овочами, запечене в духовці.
Філе риби з овочами в духовці

Подавати філе риби з овочами треба в гарячому виді, прямо з духовки. Зробіть це не розпаковуючи пакету, щоб вийшов ось такий ось їстівний сюрприз, а гості трохи погадали, що ж ви там таке приготували. В якості гарніру виберіть рис або повітряне картопляне пюре, але тільки нічого важкого.
Філе риби з овочами в духовці

Відкривши свою порцію, ви відчуєте приємний аромат і побачите перед собою такі ніжні шматочки філе, що у вас тут же з'явиться бажання швидше усе це зкуштувати. І вам точно припаде до душі ця страва.
Смачного!

Поради:
- Ще філе риби можна запекти з такими овочами, як: помідори, солодкий перець, цукіні, зелений горошок. А так само можна додати в цю страву шампіньйони.

- Біле вино можна замінити на соєвий соус (тоді поакуратніше з сіллю), свіжовичавлений апельсиновий, лаймовий або лимонний сік, кокосове молоко.

Категория: Рецепты / Овочі / Кабачки



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Філе риби з овочами в духовці"? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.