» » » » Гарнір з рису з овочами

 


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Гарнір з рису з овочами"

Автор: Yarmarok от 20-01-2016, 13:53, посмотрело: 628

Гарнір з рису з овочами

Гарнір з рису з овочами повинна вміти готувати кожна хазяйка, адже він не лише смачний, універсальний і ситний, але і корисний! У моєму будинку такий рис зазвичай подається до соковитої курки або риби, словом, до тих блюд, які не вимагають соусу. Але під час посту, або просто щоб очистити втомлений від жирної їжі організм, гарнір з рису з овочами можна подавати і просто так, нічим не доповнюючи.
Інгредієнти:
Рис 1 склянка
Кабачок молодий (чи цукіні) 1/2 штуки
Перець болгарський 1 штука
Морква 1 штука (середнього розміру)
Цибуля ріпчаста 1 штука
Олія рослинна скільки знадобиться
Часник сушений гранульований 1 чайна ложка
Перець чилі сушений мелений 1/2 чайних ложки
Цукор 1 чайна ложка
Сіль 2 чайних ложки з гіркою або за смаком
Імбир сушений мелений 1 чайна ложка
Вода 2 склянки

Інвентар:
Сковорода з товстим увігнутим дном
лопатка
ніж кухонний
ніж для чищення овочів
друшляк або сито
каструля
дошка обробна.

Приготування

Крок 1: приготуємо рис.
Гарнір з рису з овочами

Спершу гарненько промийте рис проточною водою. Промивати крупу треба до тих пір, поки рідина, що стікає з неї, не стане прозорого кольору. А щоб не втратити під час миття ні рисинки, спершу зсипте усю крупу в друшляк або сито, а потім просто підставте усе це під кран.
Промитий рис перекладіть в каструлю, залийте 2 склянками води, доведіть до кипіння. Потім влийте трохи менше за 1 столову ложку рослинної олії. Залиште рис варитися до напівготовності, тобто він повинен залишитися твердим усередині. Не забувайте під час усього процесу варіння перемішувати крупу кожні 5-7 хвилин.
Після варіння відкиньте рис на друшляк, облийте холодною водою і дайте зайвій рідині стекти.

Крок 2: приготуємо овочі.
Гарнір з рису з овочами

Поки вариться рис підготуйте овочі.
Кабачок треба гарненько промити, обсушити і нарізати кубиками невеликого розміру. Якщо ви використовуєте зрілий овоч, обов'язково очистіть його від шкірки і вийміть з серцевини насіння.
Болгарський перець очистіть від насіння, приберіть плодоніжку і промийте, а після поріжте кубиками. Для краси можна взяти половинки від перців різного кольору, наприклад, від жовтого і червоного.
Моркву очистіть від шкірки, промийте і точно так, як і попередні овочі, поріжте кубиками.
Цибулину очистіть від лушпиння, зріжте усе зайве, сполосніть прохолодною водою, а після поріжте так само кубиками.
Найоптимальніший варіант, це приловчитися покришити овочі так, щоб усі шматочки були однакової форми і розміру.

Крок 3: тушкуємо овочі.
Гарнір з рису з овочами

Розігрійте олію в сковороді і висипте в нього всі овочі. На дуже високому вогні обсмажте їх, увесь час помішуючи, до м'якості. Шматочки у нас мають бути невеликого розміру, так що багато часу на жаріння не піде.
Гарнір з рису з овочами

Так само треба бути акуратним і не дати овочам пригоріти і не роздавити шматочки кабачка або болгарських перців, перемішуючи.

Крок 4: тушкуємо овочі з рисом.
Гарнір з рису з овочами

До на половину готовим, м'яким овочам, висипте рис, додайте сіль, цукор, мелений перець чилі, імбир і часник. Зробіть вогонь менше і продовжуйте все готувати ще 10 хвилин, увесь час помішуючи. Готовність страви легко визначити по рису, коли він стане м'яким, тоді можна знімати з вогню і подавати до столу.

Крок 5: подаємо гарнір з рису з овочами.
Гарнір з рису з овочами

Гарнір з рису з овочами простий і смачний, що робить його ідеальною стравою на всі випадки життя. А ще він так красиво і різноколірно виглядає, що підійде не лише для скромної сімейної вечері, але і для пишної урочистості, особливо, якщо подати його з ніжним рибним філе в сметані або вершках, або із смаженим курячим стегенцем.
Смачного!

Поради:
- Додатково у вже готовий рис з овочами можна додати консервований зелений горошок і кукурудзу.

- Краще всього використати для приготування оброблений паром рис.

- Ідеально для приготування цього блюда підходить вок, але і звичайна сковорода з товстим дном непогано справляється.

Категория: Рецепты / Овочі / Кабачки



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Гарнір з рису з овочами"? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.