» » » » Галантин з курки

 


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Галантин з курки"

Автор: Iana_92 от 20-01-2016, 17:48, посмотрело: 1 051

Галантин з курки

Захотілося чого-небудь вишуканого, особливого і дуже апетитного, тоді згадаєте про знамениту французьку страву під назвою галантин з курки. Звичайно, готується цей кулінарний шедевр досить довго і на нього витрачається багато зусиль, але якщо знати декілька маленьких секретів, процес здасться досить легким і некопітким. Отже, у вас виявилися під рукою усі потрібні продукти і з'явилося величезне бажання порадувати свій шлунок такою делікатесною їжею? Якщо так, тоді можна приступати!
Інгредієнти для приготування галантина з курки:

Курка бройлерна (випотрошена) 1 штука - (тушка вагою 2 кілограми 500 грам)
Філе куряче - 2 штуки (середні)
Телятина (із задньої ноги) - 350 грам
Цибуля ріпчаста - 1 штука (велика)
Фісташки - 2 жмені
Яйце куряче - 1 штука (велике)
Вино біле сухе - 3 столових ложки
Чебрець свіжий - 3 гілки
Вершки (жирні) - 2 столових ложки
Сіль - за смаком
Перець чорний мелений (свіжий) - за смаком
Перець чорний горошком - за смаком
Лавровий лист - 2 штуки або за смаком
Вода очищена - 2,5 літри або скільки знадобиться

Інвентар:

Мірна склянка (для води), кухонний ніж - 3 штуки, обробна дошка - 3 штуки, паперові кухонні рушники, глибока миска - 2 штуки, електрична або стаціонарна м'ясорубка, поліетиленова харчова плівка, піала, алюмінієва харчова фольга, столова ложка, глибока каструля з кришкою (місткість 5 літрів), шумівка, вантаж (банка з водою), мотузка, піднос, порційна тарілка.

Приготування галантину з курки:

Крок 1: готуємо курку.

Галантин з курки


Для приготування цієї страви використовуватимемо велику бройлерну випотрошену курочку, тобто вже без нутрощів. Спочатку ретельно промиваємо її усередині і зовні, одночасно за допомогою пінцета позбавляючи від залишків пір'я, волосків. Потім ретельно сушимо тушку паперовими кухонними рушниками, викладаємо на обробну дошку і продовжуємо підготовку.

Крок 2: готуємо курку.

Галантин з курки


Відділяємо надлишки курячого жиру біля пахової зони. Потім видаляємо у птаха дві крайні фаланги на крилах.

Галантин з курки


Потім вістрям ножа робимо уздовж хребта розріз і починаємо підчіплювати шкіру.

Галантин з курки


Акуратно знімаємо її зі спинки разом з м'ясом, не пошкоджуючи кісткову основу.

Галантин з курки


Вирізуємо її з тушки, намагаючись залишити на ній менше м'яса, хоча обрізки можуть піти у фарш.

Галантин з курки


Потім виймаємо біля основи крил кістки.

Галантин з курки


Також звільняємо від м'якуша стегнові кісточки.

Галантин з курки


І повністю їх видаляємо.

Галантин з курки


У результаті повинна вийти шкіра без кісток з товстим нальотом м'яса, яке злегка відбиваємо кухонним молоточком, так щоб товщина в усіх місцях порівнялася приблизно до 1,5 сантиметрів. Натираємо напівфабрикат, що вийшов, з усіх боків за смаком сіллю, чорним меленим перцем, збризкуємо білим сухим вином, перекладаємо в невелику миску і залишаємо в ній на 15-20 хвилин або до використання.

Крок 3: готуємо цибулю і гілочки чебрецю.

Галантин з курки


Далі, скориставшись чистим ножем, очищаємо від лушпиння цибулю. Промиваємо її, разом зі свіжим чебрецем і сушимо. Потім з гілок зелені знімаємо листочки і рвемо їх на дрібні шматочки в невелику піалу, а овоч відправляємо на чисту дошку і розрізаємо на 4-8 невеликих частин.

Крок 4: готуємо куряче філе і телятину.

Галантин з курки


Потім окремо промиваємо під водою два додаткові курячі філе, і свіжу телятину. Витираємо їх паперовими рушниками, по черзі кладемо на обробну дошку і зачищаємо. М'ясо птиці позбавляємо від хрящів.

Яловичину очищаємо від прожилків, плівки, а також дрібних кісток, які дуже часто залишаються на зрубі, і нарізуємо її дрібними скибочками або шматочками довільної форми завтовшки від 1 до 1, 5 сантиметрів.

Крок 5: готуємо начинку.

Галантин з курки


Тепер пропускаємо в глибоку миску через електричну або стаціонарну м'ясорубку два підготовлені філе разом з цибулею і обрізками, які зняли з кісток обробленої курки. Туди ж додаємо листочки з гілочок чебрецю, дрібно нарізану телятину, сире куряче яйце, трохи жирних вершків, дві щедрі жмені фісташок, за смаком сіль, свіжий чорний мелений перець і перемішуємо все столовою ложкою до однорідної консистенції - начинка для галантину готова!

Крок 6: формуємо галантин.

Галантин з курки


Ставимо на сильний вогонь глибоку каструлю, наповнену очищеною водою, нехай закипає. Тим часом застилаємо стільницю великим листом поліетиленової харчової плівки.

Галантин з курки


Розгортаємо на ній шкіру, що просочилася спеціями, з відбитим шаром курячого м'яса. У центр викладаємо начинку у вигляді довгастої товстої ковбаски і згортаємо курячу шкірку пружним конвертиком-рулетом, підгинаючи краї з чотирьох сторін. Щільно завертаємо виріб, що вийшов, в поліетилен і зав'язуємо його по кінцях.

Галантин з курки


А потім, щоб плівка не прилипала під час приготування до дна гарячого посуду, знову запечатуємо сирий галантин в алюмінієву фольгу або марлю, складену в два шари.

Якщо виберете для пакетування останній варіант, тоді додатково варто перев'язати рулет міцною ниткою мотузкою у вигляді цукерочки!

Крок 7: доводимо страву до повної готовності.

Галантин з курки


Коли вода в каструлі почне кипіти, акуратно опускаємо в неї галантин, так щоб вона повністю його накрила. Після повторного закипання, додаємо туди лавровий лист, перець чорний горошком, зменшуємо вогонь до середнього рівня і варимо впродовж однієї, а краще за півтори години під прикритою кришкою. Під час цього процесу важливо, щоб рідина повністю покривала рулет, якщо її буде мало, краще додати і знову довести до кипіння, інакше страва може залишитися сируватою!

Галантин з курки


Через 1-1,5 години, допомагаючи собі шумівкою, виймаємо галантин з жирного бульйону, переміщаємо в глибокий посуд, не розгортаючи кладемо на нього дошку, а згори опускаємо вантаж вагою в 1,5-2 кілограми. Після того, як рулет охолоне до кімнатної температури прибираємо його в холодильник на 10-12 годин, через які можна почати дегустацію!

Крок 8: подаємо галантин з курки до столу.

Галантин з курки


Галантин з курки після настоювання позбавляють від упаковки. Потім викладають на обробну дошку і гострим ножем нарізують на порційні скибочки завтовшки 1-2 сантиметри.

Далі фігурно розподіляємо їх на великій плоскій тарілці або підносі, за бажанням прикрашаємо ароматну страву гілочками свіжої зелені кропу, петрушки, кінзи або базиліку, доповнюємо усю композицію оливками, маринованими або соленими овочами і подаємо в якості холодної закуски перед другими основними стравами.

Також це диво може стати ідеальною і дуже корисною заміною ковбасним виробам. Насолоджуйтеся смачною і простою їжею!

Смачного!

Поради до рецепту:

- деякі господині наступного дня замочують в 350 мілілітрах холодного бульйону 15-20 грам желатину і витримують його у такому вигляді 30-40 хвилин. Потім нагрівають на водяній лазні до повного розчинення, проціджують через сито з дрібною сіткою і заливають сумішшю, що вийшла, заздалегідь розпакований і укладений у вузьку форму галантин. Після цього ставлять його в холодильник на 20-30 хвилин, щоб застиг, і подають в холодному виді як нарізку, покриту желе;
- в цьому рецепті використовуються класичні спеції і трави, але за бажанням можна доповнити їх набір будь-якими прянощами, які використовують під час приготування страв з птаха або м'яса;
- альтернатива телятині - свинина, вершкам - пом'якшене вершкове масло, а фісташкам будь-які подрібнені їстівні горіхи;
- дуже часто в начинку додають оливки, солодкий салатний дрібно нарізаний перець, консервований горошок, кукурудзу, бруски відвареної моркви, шинки, в'ялені помідори, сухофрукти, смажені гриби, відварені круто і викладені ланцюжком курячі яйця.

Категория: Рецепты / Закуски / Курячі



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Галантин з курки"? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.