» » » » Балик з курячого філе

 


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Балик з курячого філе"

Автор: Iana_92 от 20-01-2016, 18:18, посмотрело: 486

Балик з курячого філе

Домашній балик з курячого філе – запаморочливо смачна страва! З такого м'яса можна приготувати прекрасні бутерброди і салати, які підкорять своїм смаком і ароматом усіх ваших близьких. Спробувавши його одного разу, ви вже не зможете відмовити собі в задоволенні готувати цю страву знову і знову.
Інгредієнти для приготування балика з курячого філе:

Курка (філе свіже) - 3-4 штуки (600 грам)
Сіль морська велика (не йодована) - 250 грам
Суміш перців (мелених) - 1,5 столової ложки
Суміш пряних трав (французьких) - 1,5 столової ложки
Лист лавра сушений (середній) - 10 штук
Коньяк (3 зірки) - 50 грам

Інвентар:

Кухонний ніж - 2 штуки
Обробна дошка - 2 штуки
Глибока миска
Столова ложка
Мірна склянка
Пластмасовий контейнер з щільною кришкою
Холодильник
Паперові кухонні рушники
Стерильна марля або льняні серветки
Блюдо або тарілка

Приготування балика з курячого філе:

Крок 1: готуємо куряче філе.

Балик з курячого філе


Беремо потрібну кількість курячого філе, промиваємо його під холодною проточною водою, сушимо паперовими кухонними рушниками. Потім кладемо м'ясо на обробну дошку і очищаємо його від плівки, хрящів і сухожиль. Залишаємо курку на дошці і приступаємо до наступного кроку.

Крок 2: готуємо соляну суміш.

Балик з курячого філе


Всипаємо в глибоку миску морську велику сіль, суміш перців, пряні трави і поламані на дрібні шматочки лаврові листочки. Перемішуємо спеції столовою ложкою до однорідної консистенції, туди ж додаємо коньяк і повторно все змішуємо.

Крок 3: готуємо балик з курячого філе.

Балик з курячого філе


Тепер висипаємо на дно пластмасового контейнера 1/2 частина суміші, що вийшла, і кладемо на неї підготовлене куряче філе, щільно придавлюючи його долонями. Потім засипаємо м'ясо пряно-соляною сумішшю, що залишилася, закриваємо контейнер кришкою або затягуємо поліетиленовою харчовою плівкою і ставимо в холодильник на 24 години.

Після закінчення потрібного часу дістаємо філе з холодильника, ретельно промиваємо його під холодною проточною водою, сушимо паперовими кухонними рушниками, завертаємо кожну частину в шматочок стерильної марлі або льняну серветку, викладаємо в чистий контейнер і витримуємо в холодильнику ще мінімум 12 годин, максимум 24. Після цього страву можна дегустувати.

Крок 4: подаємо балик з курячого філе.

Балик з курячого філе


Балик з курячого філе подають в охолодженому вигляді. Його сервірування залежить від вашого бажання. Таке м’яско часто використовують як нарізку, як доповнення до салату, або смакують його з чорним хлібчиком і олією.

Балик з курячого філе


Зберігається воно в холодильнику, прямо в марлі, але за бажанням тканину можна зняти і перекласти філе в чистий контейнер, що герметично закривається. Смак м'яса виходить ніжний, середньосолений, з приємним ароматом спецій. Якщо не знати, з чого зроблено страву, то можна подумати, що це шматочки соленої рибки. Насолоджуйтеся!

Поради до рецепту:

- коньяк можна замінити на віскі, ром або бренді;
- за бажанням в рецепті можна використати будь-які інші трави і спеції або відмовитися від них зовсім, якщо вам неприємний різкий аромат прянощів;
- кількість алкоголю можна зменшити до 25 грам;
- якщо Ви віддаєте перевагу сухішому в'яленому м'ясу, можна підвісити його при кімнатній температурі і просушити таким чином пару днів;
- краще місце для цього процесу - карниз, засклений балкон, ванна або будь-яке інше періодично провітрюване приміщення;
- бажано, щоб товщина філе не перевищувала двох сантиметрів. Якщо шматки м'яса занадто товсті, кожного варто розрізати уподовж на 2 частини і після цього просолювати.

Категория: Рецепты / Закуски / Курячі



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Балик з курячого філе"? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.