» » » » Тако з куркою і квасолею

 


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Тако з куркою і квасолею"

Автор: Iana_92 от 20-01-2016, 18:59, посмотрело: 570

Тако з куркою і квасолею

Тако з куркою і квасолею є традиційною стравою мексиканської кухні. Вона складається з кукурудзяної або пшеничної перепічки, яку наповнюють різною начинкою з тушкованого, відвареного або запеченого м'яса будь-якого виду і тушкованих, консервованих або маринованих овочів. У Мексиці ця страва вважається легким обідом, але цю смакоту можна смакувати як на обід, так і на вечерю або сніданок!
Інгредієнти для приготування тако з куркою і квасолею:

Овочі:

Квасоля консервована (червона) - 1 банка
Перець солодкий болгарський - 1 штука
Цибуля ріпчаста - 1 штука
Часник - 1 зубчик
Капуста кольорова - 1/2 головки (приблизно 500 грам)
Томати у власному соку (без шкірки) - 1 банку

Спеції:

Порошок чилі - 1/2 чайних ложки
Кмин мелений - 1/2 чайних ложки
Орегано - 1/2 чайної ложки
Перець чорний мелений - за смаком
Перець чорний горошком - 3-4 штуки
Сіль - за смаком

Інші продукти:

Перепічка кукурудзяна (тортилья) - 6 штук
Філе куряче - 300 грам
Олія рослинна - 4 столових ложки
Вода чиста - 1 літр або скільки знадобиться
Оцет винний - 1 чайна ложка

Інвентар:

Чайна ложка
Столова ложка
Обробна дошка - 3 штуки
Ніж - 3 штуки
Паперові кухонні рушники
Глибока каструля з кришкою
Плита
Глибока миска
Глибока тарілка - 5 штук
Друшляк
Шумівка
Сковорода з кришкою - 2 штуки
Кухонна лопатка
Тарілка - 6 штук

Приготування тако з куркою і квасолею:

Крок 1: готуємо сире куряче філе.

Тако з куркою і квасолею


Куряче філе промиваємо під холодною проточною водою, сушимо паперовими кухонними рушниками від надлишків вологи, кладемо на обробну дошку, зрізуємо плівку і видаляємо хрящі. Потім кладемо його в глибоку каструлю і заливаємо 1 літром чистої холодної води.

Крок 2: варимо куряче філе.

Тако з куркою і квасолею


Тепер включаємо плиту на сильний рівень і ставимо на неї каструлю з філе. Після того, як вода закипить зменшуємо температуру плити на середній рівень, додаємо за смаком сіль і 3-4 горошини чорного перцю, Варимо філе до повної готовності, на цей процес піде приблизно від 25 до 35 хвилин залежно від жорсткості м'яса.

Крок 3: готуємо сирі і консервовані овочі.

Тако з куркою і квасолею


Поки вариться курка, готуємо овочі. За допомогою кухонного ножа чистимо від лушпиння цибулю, часник, зрізуємо у салатного перцю плодоніжку і патраємо його від насіння. Після промиваємо їх разом з цвітною капустою під холодною проточною водою від піску і будь-яких інших забруднень. Сушимо овочі паперовими кухонними рушниками, кладемо на обробну дошку і нарізуємо, цибуля з перцем кубиками або соломкою, головне щоб товщина шматочків була не більше 1 сантиметра.

Часник просто дрібно шаткуємо. Капусту рубаємо соломкою завтовшки до 4 - 5 міліметрів. Розкладаємо нарізки по окремих глибоких тарілках, а капусту перекладаємо в глибоку миску.

Тако з куркою і квасолею


Потім за допомогою ключа відкриваємо баночки з томатами у власному соку і з консервованою квасолею. Помідори залишаємо у банку, а квасолю скидаємо в друшляк з дрібною сіткою і промиваємо під струменем холодної проточної води. Після залишаємо бобові в цій же ємності на 5 - 7 хвилин, щоб стекли залишки маринаду і потім перекладаємо їх в глибоку тарілку.

Крок 4: готуємо варене куряче філе.

Тако з куркою і квасолею


Через 25 - 35 хвилин перевіряємо готовність курячого філе, якщо воно зварилося, видаляємо його з каструлі за допомогою шумівки, перекладаємо в глибоку тарілку, ставимо її навпроти вікна і остуджуємо м'ясо до кімнатної температури. Після захололу курячу грудку або розбираємо на волокна або нарізуємо дрібним кубиком і перекладаємо нарізку назад в тарілку.

Крок 5: готуємо начинку.

Тако з куркою і квасолею


Тепер включаємо плиту на середній рівень і ставимо на неї сковороду з 2-3 столовими ложками рослинної олії. Коли жир розігріється, закидаємо в нього подрібнену цибулю і тушкуємо, помішуючи кухонною лопаткою впродовж 3-4 хвилин до прозорості. Після додаємо до цибулі квасолю і тушкуємо їх разом ще 5 хвилин.

Тако з куркою і квасолею


Потім кладемо в сковороду консервовані томати, кубики солодкого перцю, подрібнений часник, потрібну кількість порошку чилі, меленого кмину, орегано, чорного меленого перцю і за смаком сіль. Перемішуємо інгредієнти кухонною лопаткою, накриваємо сковороду кришкою і зменшуємо температуру плити на рівень між маленьким і середнім.

Тако з куркою і квасолею


Тушкуємо усі овочі із спеціями впродовж 15 хвилин періодично помішуючи. Потім додаємо до них підготовлене куряче м'ясо і тушкуємо начинку ще 5 - 7 хвилин. Після відсовуємо ємність з ароматною сумішшю убік, а на її місце ставимо чисту сковороду.

Крок 6: готуємо цвітну капусту.

Тако з куркою і квасолею


Поки нагрівається сковорода, вливаємо в миску з подрібненою цвітною капустою 1 чайну ложку винного оцту, туди ж додаємо за смаком сіль і чорний мелений перець, не забуваючи про те, що ці спеції вже є в начинці і тепер головне не покласти їх більше ніж потрібно. Розминаємо капусту чистими руками впродовж 30 - 40 секунд, злегка витискаючи з неї сік, і після приступаємо до наступного кроку.

Крок 7: доводимо страву до повної готовності.

Тако з куркою і квасолею


У розігріту сковороду вливаємо 1 столову ложку чистої води і 1 столову ложку рослинної олії. Обережно рідина може почати шипіти і розбризкуватися! Відразу викладаємо в сковороду кукурудзяну перепічку і обсмажуємо її з одного боку впродовж 20 секунд, потім перевертаємо її на іншу сторону і даємо їй прогрітися також впродовж 20 секунд. Після перекладаємо перепічку на велику плоску тарілку. Тим же способом розігріваємо інші тортильї.

Потім розкладаємо гарячі тортильї по тарілках, наповнюємо їх гарячою начинкою в рівних кількостях, посипаємо начинку заправленою капустою і подаємо страву до столу.

Крок 8: подаємо тако з куркою і квасолею до столу.

Тако з куркою і квасолею


Тако з куркою і квасолею подається в гарячому вигляді. Також разом з цією стравою в якості приправи, на стіл ставлять різноманітні соуси на основі перцю чилі і томатів, подрібнений твердий сир, сальсу, дрібно рубану зелень кропу, петрушки, базиліку, кінзи і зеленої цибулі. Цю страву їдять без столових приладів, просто складають навпіл і смакують із задоволенням. Насолоджуйтеся!

Смачного!

Поради до рецепту:

- В начинку за бажанням можна додати мариновані гриби, кукурудзу, гострий каєнський перець і оливки.
- Замість томатів у власному соку можна використати свіжі помідори, заздалегідь подрібнені у блендері або перемелені за допомогою м'ясорубки.
- Набір спецій в цьому рецепті не принциповий, ви можете варіювати їх.
- Замість кукурудзяних перепічок можна використати лаваш.

Категория: Рецепты / Закуски / Курячі



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Тако з куркою і квасолею"? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.