» » » » Гостра капуста швидкого приготування

 


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Гостра капуста швидкого приготування"

Автор: Yarmarok от 21-01-2016, 21:51, посмотрело: 497

Гостра капуста швидкого приготування

Гостра капуста швидкого приготування - смачна і проста закуска, яка буде дуже до речі на святковому столі. Та і ваш звичайний обід або вечерю така капуста поза сумнівом зробить тільки апетитніше. А завдяки великій кількості часнику і гіркого перцю, закуска вийде гостренькою і тому відмінно поєднуватиметься з м'ясними блюдами.
Інгредієнти:
Основні

Капуста білокачанна 2 кілограми
Морква 300 грам
Перець гіркий 2 стручки
Часник 1 голівка

Для розсолу

Вода 1 літр
Сіль 2 столових ложки
Цукор 3 столових ложки
Оцет 900 мілілітрів
Олія рослинна 200 грам

Інвентар:
Скляна банка
капронова кришка
ніж кухонний
дошка обробна
терка
сотейник
гніт.

Приготування

Крок 1: приготуємо капусту.
Гостра капуста швидкого приготування

Качан капусти очистіть від померхлого листя, розріжте на декілька частин і видаліть гірку кочерижку. Після поріжте капусту соломкою або кубиками, головне дуже не дрібніть, нехай шматочки будуть побільші.

Крок 2: приготуємо моркву.
Гостра капуста швидкого приготування

Морквину очистіть від шкірки, промийте теплою проточною водою і подрібніть за допомогою великої терки або терки для морквини по-корейски. Можна так само просто порізати коренеплід соломкою.

Крок 3: приготуємо часник.
Гостра капуста швидкого приготування

Голівку часнику очистіть від лушпиння, сполосніть прохолодною водою і дуже дрібно покришіть.
Половину всього подрібненого часнику змішайте з тертою морквиною.

Крок 4: приготуємо перець.
Гостра капуста швидкого приготування

Стручки пекучого перцю розріжте навпіл і очистіть від насіння. Сполосніть прохолодною водою і наріжте так само дрібно, як і часник.
Увага: працювати з пекучим перцем треба в поліетиленових рукавичках.

Крок 5: укладаємо капусту у банку.
Гостра капуста швидкого приготування

Візьміть велику чисту скляну банку і укладіть в неї шарами капусту з морквиною, при цьому чергуючи їх не лише між собою, але ще й з часником, і пекучим перцем. Намагайтесь, щоб спеції були розподілені максимально рівномірно.

Крок 6: готуємо маринад.
Гостра капуста швидкого приготування

У сотейнику закип'ятіть воду, розчинивши в ній цукровий пісок і сіль. Прокип'ятіть пару хвилин, а в самому кінці влийте рослинну олію і оцет. Зніміть з вогню і ретельно все перемішайте. Остудіть готовий маринад до кімнатної температури.

Крок 7: готуємо гостру капусту швидкого приготування.
Гостра капуста швидкого приготування

Захололим маринадом залийте капусту, укладену у банку. Поставте все під гніт і залиште стояти при кімнатній температурі.
Вже через 2 дні гостра капуста швидкого приготування замаринується, і її можна буде сміливо подавати на стіл. Але оскільки за раз ви точно все не з'їсте, тому, що залишилося у банку, закрийте капроновою кришкою і приберіть в холодильник.

Крок 8: подаємо гостру капусту швидкого приготування.
Гостра капуста швидкого приготування

Гостра капуста швидкого приготування - це і святкова закуска, і дуже смачне доповнення до гарніру. А тільки уявіть, яка смачна вона буде разом з вареною картошечкою! Просто пальчики оближеш! І готується зовсім просто, тому обов'язково спробуйте приготувати гостру капусту у себе вдома.
Смачного!

Поради:
- Воду для маринаду краще брати не з-під крану, а ключову або бутильовану.

- Готову капусту можна посипати ароматною зеленню (свіжою або сушеною) перед поданням на стіл.

Категория: Рецепты / Овочі / Капуста



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Гостра капуста швидкого приготування"? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.