» » » » Цвітна капуста, тушкована з овочами

 


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Цвітна капуста, тушкована з овочами"

Автор: Yarmarok от 21-01-2016, 22:17, посмотрело: 377

Цвітна капуста, тушкована з овочами

Цвітна капуста, тушкована з овочами, - це дуже смачне дієтичне блюдо, яке можна подавати і окремо від всього, і в якості корисної легені гарніру. Гарячим прихильникам цвітної капусти це овочеве рагу точно припаде до смаку, усіх же інших, напевно, підкупить простота готування і низька калорійність страви.
Інгредієнти:
Капуста кольорова 300 грам
Помідори свіжі 5-7 штук (залежно від розміру)
Перець болгарський 4-5 штук
Цибуля ріпчаста 3 штуки
Часник 2-3 зубчики
Базилік за смаком
Орегано за смаком
Зелень петрушки 1 пучок
Сіль за смаком
Перець чорний мелений за смаком
Олія рослинна за смаком

Інвентар:
Каструля з кришкою
ніж кухонний
дошка обробна
лопатка дерев'яна
одноразові паперові рушники
друшляк.

Приготування

Крок 1: приготуємо овочі.
Цвітна капуста, тушкована з овочами

Цвітну капусту за допомогою ножа відокремте від товстого стебла, а після складіть в друшляк і промийте теплою проточною водою. Обсушіть. Розберіть цвітну капусту на зовсім дрібні суцвіття, обрізуючи занадто довгі і товсті стебла.
Зубчики часнику очистіть від лушпиння і наріжте тонкими скибочками.
Болгарські перці очистіть від насіння, розділіть на половинки і зріжте зсередини усі білясті перегородки. Промийте овочі, обсушіть їх, а потім наріжте перці дрібними кубиками або тонкою соломкою.
Помідори киньте в каструлю з киплячою водою на 30 секунд, потім різко охолодіть. Це дозволить вам після легко очистити томати від шкірки. Після чищення наріжте помідори кубиками або часточками, якщо ваші овочі невеликого розміру.
Зелень промийте, зріжте жорсткі стебла, а решту обсушіть рушниками і порубаєте на дрібні шматочки.
Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте тонкими півкільцями або дрібними кубиками, залишаю це на ваш розсуд.

Крок 2: тушкуємо цвітну капусту з овочами.
Цвітна капуста, тушкована з овочами

У каструлі нагрійте рослинну олію і обсмажте в ній цибулю з часником до м'якості. Потім додайте шматочки болгарського перцю, перемішайте все і тушкуйте на середньому вогні впродовж 5 хвилин.
Після в каструлю покладіть шматочки помідор, посипте все сіллю, чорним меленим перцем, а так само приправте базиліком і орегано. Знову перемішайте і тушкуйте ще 5 хвилин.
Додайте до інших овочів суцвіття цвітної капусти і зелень. Перемішайте, накрийте кришкою і тушкуйте ще 10-15 хвилин або до готовності капусти. Як тільки вона стане м'якою і змінить колір, знімайте каструлю з вогню і подавайте готове блюдо до столу.

Крок 3: подаємо цвітну капусту, тушковану з овочами.
Цвітна капуста, тушкована з овочами

Цвітна капуста, тушкована з овочами, хороша в якості обіду, цю страву можна давати навіть дітям (у такому разі використайте поменше спецій). А, якщо все ж хочеться додати чогось їстівнішого і ситнішого, ніж овочі, посипте готове блюдо козиним сиром або моцарелою, втім, можна просто полити кожну порцію жирненькою сметаною. Для тих же, хто зовсім не сприймає ніякого обіду без м'яса, можна запропонувати до цього овочевого рагу пару сендвічів з шинкою.
Смачного!

Поради:
- За бажанням в тушковану цвітну капусту замість солі можна додати соєвий соус.

- Так само до цвітної капусти добре підходить така спеція, як куркума, вона надає овочам яскравий колір і трохи пряний аромат.

- Якщо у вас є така можливість, використайте при приготуванні цього блюда свіже листя базиліку, а не сушене.

Категория: Рецепты / Овочі / Капуста



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Цвітна капуста, тушкована з овочами"? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.