» » » » Тушкована капуста з м'ясом і овочами

 


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Тушкована капуста з м'ясом і овочами"

Автор: Yarmarok от 21-01-2016, 22:36, посмотрело: 481

Тушкована капуста з м'ясом і овочами

Тушкована капуста з м'ясом і овочами - це традиційне і всіма улюблена в нашій країні страва. Зазвичай готується воно з сезонними овочами, які в даний момент знайшлися під рукою. У представленому рецепті так само пропонується додати в тушковану капусту трохи чорносливу для додаткового смаку. І, слід сказати, капуста виходить просто чудовою, таку із задоволенням можна з'їсти і на обід, і на вечерю.
Інгредієнти:
Капуста білокачанна 1 штука (невеликого розміру)
Свинина (краще всього ребра) 250 грам
Помідори свіжі 2-4 штуки
Цибуля ріпчаста 1 штука
Перець болгарський червоний 2 штуки
Чорнослив 80-100 грам
Морква 1 штука (велика)
Олія рослинна 1 столова ложка
Сіль за смаком
Перець чорний мелений за смаком
Лист лавровий за смаком

Інвентар:
Каструля велика з кришкою
ніж кухонний
дошка обробна
одноразові паперові рушники
дерев'яна ложка
прихватки для гарячого.

Приготування

Крок 1: приготуємо інгредієнти.
Тушкована капуста з м'ясом і овочами

Капусту очистіть від верхнього листя і виріжте кочерижку. Розділіть качан на дві або чотири частини, як вам зручніше, і нашаткуйте на смужки середньої товщини.
М'ясо має бути кімнатної температури. Промийте його, обсушіть одноразовими паперовими рушниками і наріжте кубиками невеликого розміру.
Помідори обшпарте окропом, а після зніміть з них шкірку, розріжте на четвертинки і видаліть насіння і плодоніжку. М'якуш, що залишився, наріжте великими кубиками.
Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте пір'ям або тонкими півкільцями. Втім, можна нарізувати його і кубиками, якщо ви хочете, щоб цибуля зовсім не відчувалася в готовому блюді.
Перець очистіть від насіння і плодоніжки, промийте проточною водою зсередини і зовні, обсушіть і наріжте великими кубиками.
Чорнослив промийте, склавши його в сотейник і обшпаривши окропом.
Моркву очистіть від шкірки, добре вимийте і наріжте на дрібні кубики або подрібніть за допомогою великої терки або терки для моркви по-корейски.

Крок 2: смажимо свинину з цибулею.
Тушкована капуста з м'ясом і овочами

На дні каструлі нагрівайте рослинну олію і обсмажте в ній м'ясо (якщо шматочки свинини з хорошим шаром сала, то готуйте без додавання олії). Смажте свинину до появи апетитної кірочки, а потім додайте до неї цибулю, змішайте і готуйте ще впродовж 5-7 хвилин, періодично перемішуючи.

Крок 3: тушкуємо капусту з м'ясом і овочами.
Тушкована капуста з м'ясом і овочами

До свинини з цибулею, не знімаючи каструлю з вогню, додайте болгарський перець і моркву, смажте все на середньому вогні до тих пір, поки овочі не стануть м'якими.
Додайте в каструлю м'якуш свіжих помідор, добре перемішайте і, збавивши вогонь на самий мінімум і закривши каструлю кришкою, тушкуєте м'ясо з овочами впродовж 10 хвилин.
На дні каструлі повинна скупчитися трохи вологи, якщо її на ваш погляд недостатньо, додайте трохи води (зовсім трохи). Згори на овочі викладіть капусту, нічого не перемішуючи, накрийте кришкою і тушкуйте 15 хвилин.
Ось тепер, коли капуста стала трохи м'якша, додайте у блюдо чорнослив, лаврове листя, сіль і чорний мелений перець. Обережно все перемішайте (у великій широкій каструлі це робити, звичайно ж, зручніше). Закрийте все кришкою і готуйте на найповільнішому вогні впродовж 1-1,5 години. При цьому кожні 10-20 хвилин обережно відкривайте кришку і перемішуйте вміст каструлі, щоб нічого не пригоріло.
Як визначити, що тушкована капуста з м'ясом і овочами готова? По-перше, сама капуста поміняє свій колір і стане золотисто-коричневою, по-друге, уся рідина випарується, по-третє, м'ясо так само повністю поміняє колір і стане соковитим.

Крок 4: подаємо тушковану капусту з м'ясом і овочами.
Тушкована капуста з м'ясом і овочами

Тушкована капуста з м'ясом і овочами - це повноцінне гаряче блюдо. Розкладіть її на порції, прикрасьте свіжою зеленню і столовою ложкою сметани. Запропонуйте до блюда декілька шматочків свіжого хліба або домашні булочки. А після насолоджуйтеся традиційним слов'янським блюдом, адже що може бути смачніший і ситніший за справжню домашню їжу, тим більше, якщо це тушкована капуста.
Смачного!

Поради:
- До тушкованої капусти з м'ясом і овочами так само можна додати тонко нарізані свіжі гриби шампіньйони.

- Якщо ви хочете отримати м'яку тушковану капусту, то її треба буде пом'яти руками з сіллю, після того, як ви її наріжете.

- Для заощадження часу і сил, можна узяти не сиру свинину, а копчені ковбаски або м'ясну вирізку, а можна і те, і те, і ще який-небудь вид м'яса додати.

Категория: Рецепты / Овочі / Капуста



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Тушкована капуста з м'ясом і овочами"? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.