» » » » Смажений адигейський сир

 


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Смажений адигейський сир"

Автор: Iana_92 от 22-01-2016, 13:34, посмотрело: 514

Смажений адигейський сир

Смажений адигейський сир має кислий молочний присмак, сирну консистенцію, соковитість і рум'яну скоринку. Дуже часто його додають в салати, використовують як закуску, готують з ним бутерброди, а також подають з соусами на основі фруктів або ягід. Ця страва збагачена білками і кальцієм, так що воно не лише порадує вашу сім'ю своєю апетитністю, але і принесе користь!
Інгредієнти для приготування смаженого адигейського сиру:

Сир адигейський - 300-500 грам
Борошно пшеничне (просіяне) - 1/2 склянки або скільки знадобиться
Вода очищена - 1 склянка або скільки знадобиться
Сіль (дрібна) - 2 щіпки або за смаком
Олія рослинна (для смаження) - скільки знадобиться

Інвентар:

Кухонний ніж
Обробна дошка
Тарілка
Глибока тарілка - 2 штуки
Склянка (місткість 200 мілілітрів)
Плита
Сковорода
Кухонна лопатка
Паперові кухонні рушники

Приготування смаженого адигейського сиру:

Крок 1: готуємо інгредієнти.

Смажений адигейський сир


Беремо потрібну кількість адигейського сиру, знімаємо з нього упаковку, відправляємо на обробну дошку, за допомогою кухонного ножа нарізуємо пластами завтовшки в 1-1,5 сантиметри та перекладаємо їх на тарілку.

У окремий посуд всипаємо трохи просіяного пшеничного борошна, приблизно половину склянки. Додаємо до неї пару щіпок солі і змішуємо сухі інгредієнти столовою ложкою до однорідної консистенції.

У чисту глибоку тарілку вливаємо склянку очищеної води і приступаємо до наступного кроку.

Крок 2: готуємо смажений адигейський сир.

Смажений адигейський сир


Ставимо на середній вогонь сковороду і вливаємо в неї 2-3 столових ложки рослинної олії. Через 2-3 хвилини по черзі вмочуємо шматочки сиру у воду, потім обвалюємо їх в солоному борошні і викладаємо на дно розжареної сковороди. Обсмажуємо скибочки молочного продукту з обох боків, на кожну піде приблизно по 1,5-2 хвилини.

Довго готувати не потрібно - як тільки сир покриється рум'яною скориночкою, за допомогою кухонної лопатки перекладаємо його на паперовий рушник, заздалегідь розстелений на стільниці, і даємо паперу можливість ввібрати в себе надлишки жиру. Потім розкладаємо ароматну страву по тарілках і сервіруємо до столу в гарячому вигляді.

Крок 3: подаємо смажений адигейський сир до столу.

Смажений адигейський сир


Смажений адигейський сир подають відразу після приготування. Їсти його краще гарячим, коли він ніжний, соковитий, м'який усередині і з хрусткою скориночкою. Після охолодження сир стає твердим і втрачає соковитість! В якості доповнення до цієї страви можна запропонувати ягідні або фруктові соуси, також дуже часто його сервірують з тушкованими овочами або використовують у вигляді закуски. Насолоджуйтеся!

Смачного!

Поради до рецепту:

- замість пшеничного борошна можна використати кукурудзяне;
- воду можна замінити сухим білим вином, від цього сир придбає приємну кислинку;
- за бажанням у борошно можна додати такі спеції, як чорний мелений перець, сушений кріп, петрушка, кінза, каррі, паприка або мелений лавровий лист;
- дуже часто сир смажать на чистому вершковому маслі або додають до нього кілька ложок рослинного.

Категория: Рецепты / Закуски / Сирні



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Смажений адигейський сир"? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.