» » » » » Гостра томатна паста

 


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Гостра томатна паста"

Автор: Iana_92 от 23-01-2016, 15:19, посмотрело: 315

Гостра томатна паста


Справжнісінька, ароматна і дуже смачна томатна паста – гостра. Таку пасту ви не купите в магазині і не придбаєте на ринках! Для того, щоб її приготувати доведеться трохи попітніти, але досконалий смак цієї страви, того вартує. Отже, якщо вам посміхнулася удача у кінці літа і ви купили прекрасні, пружні, м'ясисті помідори, приготуйте з них гостру томатну пасту, і ви не пошкодуєте, повірте!
Інгредієнти для приготування томатної пасти гострої:

Помідори - 3 кілограми
Цибуля ріпчаста - 500 грам
Оцет столовий - 300 грам
Цукор - 400 грам
Гірчиця - 2 столових ложки
Лист лавра мелений - 1 чайна ложка
Чорний перець мелений - за смаком
Ягоди ялівцю - 4-5 штук
Чиста дистильована вода - 100 мілілітрів

Інвентар:

Глибока миска
Ніж
Обробна дошка
Глибока алюмінієва каструля з товстим дном і кришкою
Плита
Дерев'яна лопатка
Столова ложка
Чайна ложка
Духовка
Блендер
Апнтипригарне деко
Пергаменти для випічки
Контейнери або банки з кришками для зберігання
Холодильник

Приготування томатної пасти гострої:

Крок 1: готуємо помідори.

Гостра томатна паста


Переберіть томати, вибираючи тільки цілі, не зіпсовані плоди, промийте їх під проточною водою разом з очищеною від лушпиння цибулею, перекладіть в глибоку миску і дайте обсохнути.

Потім по черзі викладіть помідори на обробну дошку і розріжте ножем на 3-4 частини, а цибулю нашаткуйте великими кубиками - до 1-1,5 сантиметра в діаметрі.

Крок 2: варимо томатну пасту гостру.

Гостра томатна паста


Викладіть інгредієнти в глибоку алюмінієву каструлю, так, щоб вона покривала томати і цибулю. Поставте каструлю на плиту, включену на сильний рівень, додайте 100 мілілітрів чистої дистильованої води, доведіть до кипіння і варіть впродовж 10 хвилин. За цей час помідори пустять сік, і рідина в каструлі збільшиться в 2 рази. Під час варіння, перемішуйте інгредієнти дерев'яною лопаткою, щоб уникнути їх пригорання.

Крок 3: запікаємо томатну пасту гостру.

Гостра томатна паста


Кожен з нас часто купує заводську томатну пасту у банках або пакетиках. І ми часто задаємося питанням, як приготувати таку густу, концентровану пасту? Відповідь як завжди проста і легка. Розігрійте духовку до 170-185 градусів. Зніміть з плити каструлю з відвареними томатами і цибулею, додайте до них столовий оцет, цукор, рідку гірчицю, мелений лавровий лист, чорний мелений перець, ягоди ялівцю і за смаком сіль. Перемеліть інгредієнти за допомогою ручного блендеру або подрібніть картопледавкою.

Гостра томатна паста


Візьміть антипригарне деко, застеліть його пергаментом так, щоб його краї виходили за борти дека. Вилийте на деко рідку томатну пасту і встановіть деко в розігріту духовку. Тепер наберіться терпіння, і ваша паста вийде ідеальною.

Гостра томатна паста


Тушкуйте і випаровуйте з пасти вологу впродовж 4-5 годин, поки вона не стане густа і не набуде красивого бордового кольору.

Періодично акуратно так, щоб не пошкодити пергамент, перемішуйте пасту дерев'яною лопаткою, щоб волога випаровувалася рівномірно. Доведіть томатну пасту до потрібної вам густини і кольору.

Гостра томатна паста


Потім витягніть деко з пастою з духовки і дайте їй остигнути до кімнатної температури.

Гостра томатна паста


Захололу пасту розкладіть в чисті, стерилізовані контейнери або баночки будь-яких розмірів за допомогою столової ложки або дерев'яної лопатки і покладіть їх в холодильник.

Паста, приготована по цьому рецепту, зберігається впродовж 12 місяців в холодильнику або морозильній камері.

Крок 4: подаємо гостру томатну пасту до столу.

Гостра томатна паста


Гостра томатна паста використовується по потребі в гарячих стравах з м'яса, риби, в супах, соусах і підливках. Також її можна використовувати для випічки: піци, пирогів, овочевих і сирних запіканок. Дуже часто в гострій томатній пасті маринують м'ясо для шашликів.

Смачного!

Поради до рецепту:

? Такий вид пасти можна консервувати. Приготуйте томатну пасту по вищезгаданому рецепту. Розкладіть в стерилізовані банки і прокип'ятіть їх в окропі: півлітрові - 15 хвилин, літрові - 25. Потім закрийте банки за допомогою ключа для консервації, переверніть догори дном і поставте остигати під вовняну ковдру на 2-3 дні. Банки із захололою консервацією поставте в комору або підвал.
? Звичайно, приготування гострої томатної пасти можна спростити і просто випарувати усю вологу з томатів впродовж 1 години проварюючи пасту в каструлі. Але така паста значно відрізнятиметься смаком і ароматом від справжньої густої, правильно приготованої томатної пасти!
? За бажанням під час подрібнення відварених томатів і цибулі ви можете додати будь-яку зелень, що подобається вам. Це може бути кінза, кріп, петрушка.
? Якщо ви хочете зробити вашу пасту гострішою під час подрібнення інгредієнтів можете додати перець чилі.
? Томатну гостру пасту можна ароматизувати сухим часником, меленим коріандром, сушеною і меленою паприкою або будь-якими іншими спеціями, що подобаються вам, які призначені для овочевих страв.

Категория: Рецепты / Другое / Соуси / Кетчуп



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Гостра томатна паста"? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.