» » » » » Англійський кетчуп

 


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Англійський кетчуп"

Автор: Iana_92 от 23-01-2016, 15:27, посмотрело: 353

Англійський кетчуп

Англія була першою європейською країною, в якій з'явився кетчуп. Це і недивно, оскільки англійські купці намагалися привезти у свою країну найрізніший товар. Але батьківщиною сучасного кетчупу можна вважати Сполучені Штати. Американці допрацювали азіатську і європейську технології приготування. Та класика завжди в моді. Англійський кетчуп може зберігатися тривалий час і стане чудовим доповненням до будь-якої страви. Кисло-солодка пряна приправа підійде практично до будь-якого м'яса і риби!
Інгредієнти для приготування англійського кетчупу:

Помідори (стиглі) - 3,9 кілограма
Цукровий пісок - 750 грам
Сіль (дрібна) - 50 грам
Перець мелений, червоний - 10 грам
Імбир мелений - 5 грам
Гвоздика мелена - 3 грами
Кориця в порошку - 3 грами
Цибуля ріпчаста - 500-600 грам
Селера (стебла) - за смаком
Оцет (9%) - за смаком
Вода очищена - 4 літри

Інвентар:

Емальована каструля
Ніж
Кухонна плита
Дерев'яна лопатка
Дрібне сито (чи блендер, м'ясорубка)
Мішечок з марлі
Стерилізовані баночки (чи пляшки)
Стерилізовані кришки
Прилад для закручування кришок
Обробна дошка

Приготування англійського кетчупу:

Крок 1: Обробляємо помідори.

Англійський кетчуп


Помідори ретельно промиваємо в проточній воді, потім обшпарюємо окропом в мисці, надрізаємо згори хрестик і знімаємо шкірку (руками або за допомогою ножа, на кшталт очищення вареної картоплі). Подрібнюємо овочі кубиками (розміром приблизно 0,5-0,8 см).

Крок 2: Очищаємо і ріжемо цибулю.

Англійський кетчуп


За допомогою гострого ножа очищаємо цибулю від лушпиння, промиваємо овочі і дрібно ріжемо кубиками на обробній дошці.

Крок 3: Ріжемо селеру.

Англійський кетчуп


Селера в рецепті - за бажанням. Вимиту селеру очищаємо і подрібнюємо (як можна дрібніше - кубиками по 0,5-0,8 см).

Крок 4: Варимо кетчуп.

Англійський кетчуп


Оброблені помідори, селеру і цибулю складаємо в емальовану каструлю, додаємо половину води вказаної в рецепті (краще кип'ячену, кімнатної температури), ставимо на повільний вогонь. Варимо до розм'якшення овочів, безперервно помішуючи дерев'яною лопаткою, не допускаючи пригорання. Приблизний час варіння - 40-50 хвилин.

Крок 5: Протираємо овочі.

Англійський кетчуп


Розварені овочі протираємо через дрібне сито (для зручності можна використати блендер). Знову ставимо суміш на повільний вогонь, але з додаванням мішечка з прянощами, в який входять: оцет, сіль, цукор. Варимо при частому помішуванні дерев'яною лопаткою, не допускаючи пригорання, до тих пір, поки не випарується уся вода. Вимикаємо газ. Видаляємо мішечок із спеціями з каструлі.

Крок 6: Розливаємо готовий кетчуп по банках (пляшкам).

Англійський кетчуп


Гарячий кетчуп розливаємо в стерильні пляшки, закупорюємо. Зберігаємо соус в прохолодному місці.

Крок 7: Подаємо англійський кетчуп до столу.

Англійський кетчуп


Англійський кетчуп - відмінна приправа до м'ясних і рибних страв, він апетитно виглядає і поєднується: з котлетами, відбивними, пельменями, смаженою і тушкованою рибою, спагеті, копченими ковбасками і так далі!

Смачного!

Поради до рецепту:

- Закупорені банки з кетчупом необхідно обов'язково зберігати в холодильнику.
- Не рекомендується вживати продукт при утворенні на нім плісняві.
- При змішуванні цього кетчупу з майонезом можна отримати відмінний соус-основу для піци або шашликів.

Категория: Рецепты / Другое / Соуси / Кетчуп



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Англійський кетчуп"? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.