» » » » » Китайський кетчуп

 


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Китайський кетчуп"

Автор: Iana_92 от 23-01-2016, 15:31, посмотрело: 303

Китайський кетчуп

Вважається, що кетчуп уперше з'явився в Китаї. Його готували з грибів, анчоусів, квасолі, волоських горіхів. Сюди ж додавали або вино або розсіл від засолу риби. У старих рецептах цього соусу зовсім не було томатів. Приправа так сподобалася торговцям з Англії, що вони завезли цю приправу на батьківщину. Від первинної версії сьогодні майже нічого не залишилося. Рецепти цієї смачної приправи на основі томатів з'являються тільки на початку XIX століття. Спробуйте приготувати китайський кетчуп на основі помідорів.
Інгредієнти для приготування китайського кетчупу:

Помідори (стиглі) - 1,5 кг
Сіль (дрібна) - 50 грам
Цукровий пісок - 370 грам
Оцет (9% ) – за смаком
Часник - 5 грам
Гвоздика (мелена) - 4 грами
Кориця (мелена) - 30 грам
Гірчиця (паста) - за смаком
Окріп (для обшпарювання помідорів) - 2-3 склянки

Інвентар:

Миска
Друшляк
Ніж
Марля
Емальована каструля
Дерев'яна лопатка
Кухонна плита
Ложка
Стерилізовані банки
Стерилізовані кришки
Прилад для загвинчування кришок

Приготування китайського кетчупу:

Крок 1: підготовлюємо помідори.

Китайський кетчуп


Помідори очищаємо від гілочок, миємо під проточною водою, кладемо їх на декілька секунд в миску з окропом, надрізаємо згори (хрестом) і знімаємо шкірку за допомогою ножа або пальцями.

Крок 2: протираємо помідори.

Китайський кетчуп


Протираємо помідори через друшляк з дрібними отворами. Великі томати перед протиранням зручніше розрізати на 2 або 4 частини. Ножиком видаляємо місце кріплення помідорів до гілки.

Крок 3: робимо маринад.

Китайський кетчуп


Прянощі поміщаємо в мішечок з марлі і кладемо в емальовану каструлю. Додаємо цукор, сіль, оцет.

Крок 4: варимо кетчуп.

Китайський кетчуп


Протерті помідори, прянощі в марлевому мішечку і спеції ставимо варити на повільний вогонь (приблизно на 30-40 хвилин).

Крок 5: видаляємо мішечок із спеціями, перемішуємо.

Китайський кетчуп


Після того, як маса набуде вигляду соусу і з'явиться характерний для кетчупу смак і аромат, припиняємо кип'ятіння і видаляємо мішечок із спеціями. Під час кип'ятіння масу необхідно постійно помішувати дерев'яною лопаткою, щоб суміш не пригоріла. Вимикаємо вогонь, залишаємо соус до повного охолодження під кришкою.

Крок 6: додаємо гірчицю.

Китайський кетчуп


До охолодженого кетчупу додаємо гірчицю.

Крок 7: розкладаємо кетчуп по банках і загортаємо.

Китайський кетчуп


В заздалегідь стерилізовані (у духовці - 10 хвилин або над парою чайника - 15 хвилин) банки, акуратно викладаємо кетчуп, що вийшов. Закриваємо стерилізованими кришками і закриваємо ключем.

Поради до рецепту:

- Банки з кетчупом можна закрити і звичайними пластмасовими кришками, якщо передбачається зберігання продукту в холодильнику. У такому разі, кетчуп треба з'їсти впродовж місяця.
- Цей варіант китайського кетчупу дуже актуальний для шашликів.
- Кетчуп можна використати в якості доповнення до хотдогу, яєчні, локшини з додаванням м'ясного фаршу і так далі.

Категория: Рецепты / Другое / Соуси / Кетчуп



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Китайський кетчуп"? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.