» » » » » Томатно-сливовий кетчуп

 


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Томатно-сливовий кетчуп"

Автор: Iana_92 от 23-01-2016, 15:35, посмотрело: 331

Томатно-сливовий кетчуп

Коли дуже хочеться урізноманітити свій раціон харчування або здивувати гостей вишуканим смаком якоїсь страви, вам допоможе томатно-сливовий кетчуп. Це чудовий соус тривалого зберігання, що надає будь-якому м'ясу і рибі приголомшливого смаку. Приправа із стиглих томатів, або кетчуп, отримала міжнародне визнання, оскільки вона підходить до гарячих і холодних страв, бутербродів, спагеті, піци, до усіх м'ясних страв і страв з птаха, а також до салатів і як приправа в супи. Кожна країна вносить свої корективи в рецептуру цього корисного продукту. Основою кетчупу є томати, а до них можна додати все, що завгодно. Пропонуємо приготувати незвичайний томатно-сливовий кетчуп.
Інгредієнти для приготування томатно-сливового кетчупу:

Стиглі томати - 2 кілограми
Сливи - 0,5 кілограма
Цибуля - 250 грамів
Цукровий пісок - 200 грамів
Сіль - 1 столова ложка
Перець червоний мелений - 1 чайна ложка
Оцет 9% - за смаком
Гвоздика - за смаком

Інвентар:
Ніж
Каструля емальована
М'ясорубка (чи блендер)
Сито
Кухонна плита
Дерев'яна лопатка
Стерилізовані банки
Стерилізовані кришки
Прилад для закручування кришок

Приготування томатно-сливового кетчупу:

Крок 1: Підготовлюємо помідори.

Томатно-сливовий кетчуп


Помідори ретельно промиваємо під проточною водою, потім опускаємо в миску з киплячою водою (на 1 хвилину), робимо акуратний хрестоподібний надріз згори і знімаємо шкірку. Розрізаємо томати навпіл.

Крок 2: Підготовлюємо сливи.

Томатно-сливовий кетчуп


Стиглі сливи ретельно промиваємо під проточною водою. Розрізаємо кожну ягоду навпіл і дістаємо звідти кісточку пальцями, або чайною ложкою.

Крок 3: Підготовлюємо цибулю.

Томатно-сливовий кетчуп


Цибулю чистимо від лушпиння, миємо, розрізаємо навпіл (чи на четвертинки - в залежності, від розміру цибулини) і пропускаємо через м'ясорубку (чи блендер).

Крок 4: Варимо інгредієнти.

Томатно-сливовий кетчуп


Інгредієнти (томат, цибуля, сливи, цукровий пісок, сіль, червоний перець) складаємо в емальовану каструлю, ставимо на повільний вогонь і варимо впродовж 1,5 години, періодично помішуючи суміш дерев'яною лопаткою.

Крок 5: Протираємо інгредієнти через сито.

Томатно-сливовий кетчуп


Суміш, що вийшла, перетираємо через сито, додаємо перець, цукор, гвоздику, сіль і варимо ще хвилин 15.

Крок 6: Додаємо оцет.

Томатно-сливовий кетчуп


В самому кінці варіння вливаємо оцет.

Крок 7: Розливаємо кетчуп в стерилізовані банки.

Томатно-сливовий кетчуп


В заздалегідь стерилізовані (над носиком чайника, над пароваркою або в духовці) баночки (краще по 500 мілілітрів, або менше), розкладаємо наш кетчуп і закриваємо кришками, за допомогою спеціального пристрою.

Крок 8: Подаємо томатно-сливовий кетчуп до столу.

Томатно-сливовий кетчуп


Композиція цієї страви досить проста: томатний смак з солодкуватим присмаком слив, але дуже приємна! У цей нескладний рецепт можна додати інші прянощі, які до вподоби саме вам. З таким кетчупом, доречно буде з'їсти шматочок м'яса, курку або рибу.

Смачного!

Поради до рецепту:

- Можна не протирати суміш через сито, щоб яскравіше відчувати в соусі шматочки слив.
- Можна додати в томатно-сливовий кетчуп декілька зубчиків часнику, тоді страва стане гострішою і придбає характерний, апетитний аромат.

Категория: Рецепты / Другое / Соуси / Кетчуп



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Томатно-сливовий кетчуп"? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.