» » » » » Маринад з майонезом для шашлику з курки

 


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Маринад з майонезом для шашлику з курки"

Автор: Iana_92 от 23-01-2016, 18:10, посмотрело: 458

Маринад з майонезом для шашлику з курки

Ви любите апетитно приготованого птаха з ніжним, але в той же час соковитим присмаком і запаморочливим ароматом? Якщо так, тоді маринад з майонезом для шашлику з курки стане вашим кращим помічникам на кухні! Дивовижна суміш ушляхетнить на вигляд просте м'ясо, надаючи йому божественний смак!
Інгредієнти для приготування маринаду з майонезом для шашлику з курки:

Філе куряче - 800 грам
Цибуля ріпчаста - 1-2 штуки (середні)
Сіль - за смаком
Перець чорний мелений - за смаком
Майонез - 100 мілілітрів

Інвентар:

Кухонний ніж - 2 штуки, обробна дошка - 2 штуки, паперові кухонні рушники, глибока миска (скляна або емальована) - 2 штуки, поліетиленова харчова плівка (кришка), холодильник, мангал (гриль, сковорода, духовка), тарілка.

Приготування маринаду з майонезом для шашлику з курки:

Крок 1: готуємо курку.

Маринад з майонезом для шашлику з курки


Для приготування курячого шашлику можна використати різні свіжі частини цієї пташки, наприклад, гомілки, стегна, крила або, як в нашому випадку, філе. Спершу бройлерне м'ясо промиваємо, а потім замочуємо в звичайній проточній воді на 1-1,5 години. Цей процес потрібний для того, щоб позбавитися від стероїдів, а також інших хімічних речовин, якими напханий фабричний птах.

Маринад з майонезом для шашлику з курки


Після цього знову витримуємо куряче філе декілька хвилин під струменем холодної води, сушимо його паперовими кухонними рушниками, викладаємо на обробну дошку і за допомогою гострого кухонного ножа позбавляємо від шкіри, плівки, а також хрящів. Далі нарізуємо м'ясо порційними кубиками або скибочками розміром 2 на 2 сантиметри, відправляємо в глибоку, бажано скляну або емальовану миску і приступаємо до наступного кроку.

Крок 2: готуємо цибулю.

Маринад з майонезом для шашлику з курки


Використовуючи чистий кухонний ніж, очищаємо від лушпиння цибулю і ретельно промиваємо його від піску. Потім сушимо овоч паперовими кухонними рушниками, викладаємо на нову дошку і шаткуємо кільцями, якщо смажитиметься з шашликом, або півкільцями чи дрібними кубиками, якщо він потрібний тільки для аромату і м'ясо готуватиметься без цього інгредієнта.

Крок 3: витримуємо курку в маринаді з майонезом.

Маринад з майонезом для шашлику з курки


Потім посипаємо куряче філе за смаком сіллю і чорним меленим перцем. Додаємо до нього нарізану цибулю, майонез і чистими руками перемішуємо усі продукти до однорідної консистенції, злегка відтискаючи їх долонями. Далі накриваємо миску кришкою або затягуємо поліетиленовою харчовою плівкою, так щоб не було щілин, і ставимо в холодильник. Вже через 1 годину шашлик можна смажити!

Але краще настояти курочку в маринаді 6 годин або й всю ніч, від цього її тканини встигнуть краще просочитися ароматом овочу, стануть набагато м'якші і ніжніші, що значно поліпшить смак готової страви!

Крок 4: подаємо маринад з майонезом для шашлику з курки до столу.

Маринад з майонезом для шашлику з курки


Маринад з майонезом для шашлику з курки - запашна суміш з найпростіших інгредієнтів, яка подарує м'ясу птиці насичений аромат, пікантний, практично ідеальний присмак і ніжну, дуже соковиту, розсипчасту текстуру.

Маринад з майонезом для шашлику з курки


Після настоювання філе можна смажити разом з цибулею або без нього на бамбукових або металевих шампурах в духовці, на мангалі, грилі, а також на сковороді. Насолоджуйтеся смачною і простою їжею!

Смачного!

Поради до рецепту:

- якщо готуватимете шашлик на бамбукових шампурах, спочатку вимочіть їх в проточній воді 10-15 хвилин, щоб не підгорали, а металеві змастіть рослинною олією з розрахунку половина чайної ложки жиру на один;
- в рецепті із спецій вказаний тільки чорний мелений перець і сіль, вони є основними складовими будь-якого маринування, але за бажанням можна використати інші прянощі і трави, якими приправляють птаха або м'ясо: паприку, сушену петрушку, кріп, майоран, лимонник, усі види перців або хмелі-сунелі;
- дуже часто в такий маринад додають пару видавлених через прес очищених від лушпиння зубчиків часнику, декілька столових ложок натурального свіжовитиснутого лимонного соку або білого бальзамічного або яблучного 6% оцту;
- шашлик з курки маринований в майонезі готується на сковороді-гриль або відкритому стаціонарному, а також газовому мангалі 12-15 хвилин або в духовці, розігрітій до 190 градусів Цельсія, але 20 хвилин;
- іноді промариноване куряче м'ясо нанизують на шампур, чергуючи з маринованими свіжими нарізаними овочами або фруктами. Це можуть бути кабачки, салатний солодкий перець, баклажани, помідори, гриби, яблука, груші, айва, ананас, сливи і навіть виноград;
- цей вид шашлику варто подавати в гарячому вигляді відразу після приготування, а в якості доповнення до цієї страви, підійдуть соуси на основі майонезу, томатів, вершків, сметани, часнику і олії, овочів, а також кисло-солодких фруктів або ягід.

Категория: Рецепты / Другое / Соуси / Маринади



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Маринад з майонезом для шашлику з курки"? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.