» » » » » Маринад для курки

 


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Маринад для курки"

Автор: Iana_92 от 23-01-2016, 18:18, посмотрело: 550

Маринад для курки

Ви хочете, щоб ваша курочка була ніжною і неймовірно смачною? Тоді для її приготування потрібний найкращий, найпряніший і найароматніший маринад! А для цього потрібно знати правильний рецепт маринаду і ми вам його підкажемо!
Інгредієнти для приготування маринаду для курки:

Імбир свіжий - 1 столова ложка
Часник - 5 зубців
Олія рослинна - 5 столових ложок
Сметана - 1/4 склянки
Горіх мускатний - 1/2 чайної ложки
Перець білий мелений - 1/2 чайної ложки
Паприка - 1/2 чайної ложки
Куркума - 1/2 чайної ложки
Каррі - 1 чайна ложка
Сік лимонний - 1/4 чайної ложки
Сіль - 1 чайна ложка
Курка (філе, гомілка, крила, стегна) - 1 кілограм

Інвентар:

Столова ложка
Чайна ложка
Глибока піала
Часникодавка
Паперові кухонні рушники
Ніж
Обробна дошка
Глибока миска
Поліетиленова харчова плівка
Пластиковий пакет з блискавкою
Холодильник

Приготування маринаду для курки:

Крок 1: готуємо маринад.

Маринад для курки


Щоб приготувати соковитий і дуже смачний маринад нам знадобляться дуже прості інгредієнти і в першу чергу це невеликий шматочок імбиру із зразковою вагою в 50 грам. Чистимо його від шкірки і натираємо на дрібній терці в глибоку піалу. Туди ж видавлюємо через чеасникодавку чищені від шкірки зубчики часнику. Вливаємо в ємність рослинну олію, сметану, концентрований лимонний сік і додаємо такі спеції, як мускатний горіх, білий мелений перець, паприку, куркуму, каррі, ну і звичайно за смаком сіль.

Перемішуємо усі складові маринаду столовою ложкою до однорідної консистенції без грудок.

Крок 2: готуємо курку до маринування.

Маринад для курки


Потім вибираємо шматочки курки, що подобаються, це можуть бути крила, стегна, куряче філе, гомілка. У будь-кому випадку промиваємо м'ясо під проточною водою від різного роду забруднень, видаляємо маленькі волоски, а також пір'я, що залишилося після машинного чищення, і сушимо шматки паперовими кухонними рушниками від надлишків вологи.

Тепер якщо ви використовуєте філе, його варто нарізуати на дрібніші порційні шматочки діаметром від 3 до 6 сантиметрів, інші частини курки можна маринувати цілком або за бажанням видалити із стегон, а також з гомілки кістки. Підготовлене м'ясо викладаємо в глибоку миску.

Крок 3: маринуємо курку.

Маринад для курки


Приступаємо до маринування, і тут є декілька варіантів, обоє мають свою родзинку. Перший звичайний спосіб, натираємо курку маринадом з усіх боків і під шкірою, кладемо назад в глибоку миску, заливаємо залишками ароматної суміші, затягуємо ємність поліетиленовою плівкою і ставимо в холодильник.

Маринад для курки


Другий спосіб - перекладаємо шматочки курки в пластиковий пакет з блискавкою, заливаємо курку маринадом, випускаємо з пакету повітря, закриваємо його і прямо в пакеті перемішуємо ароматну суміш з м'ясом. Потім також кладемо пакет в глибоку миску і відправляємо споруду, що вийшла, в холодильник.

Під час будь-якого з цих видів маринування куряче м'ясо дає сік, в першому випадку він змішується з маринадом і м'ясо виходить досить насиченим, але при цьому залишається багато ароматної суміші, яка не завжди устигає добре увібратися в тканини м'ясного інгредієнта. У другому випадку за рахунок вакууму, що створився, м'ясний сік залишається усередині шматочків курки, плюс м'ясо вбирає в себе майже увесь маринад, але при цьому ароматної суміші майже не залишається. Час маринування курки мінімум 1 - 2 години, максимум 48 годин.

Крок 4: готуємо курку.

Маринад для курки


Що приготувати з маринованої курки? Курку, мариновану в цьому виді маринаду, можна запікати з цибулею в духовці, розігрітій до 180 градусів впродовж 1 години.

Маринад для курки


Так само її можна тушкувати з овочами, сметаною або томатом.

Маринад для курки


З неї виходить прекрасний домашній шашлик і багато інших не менш смачних страв.

Крок 5: подаємо маринад для курки до столу.

Маринад для курки


Усі складові цієї ароматної суміші ідеально доповнюють один одного. Для посилення аромату використовуються мускатний горіх, часник і імбир, для гостроти усі вказані в інгредієнтах спеції. Щоб м'ясо було не прісним в маринад додають сіль. Щоб пом'якшити тканини курки використовують сметану і лимонний сік. А рослинну олію додають для того, щоб під час теплової обробки м'ясо покривалося ніжною золотистою кірочкою. Готуйте з любов'ю і насолоджуйтеся смачною їжею!

Смачного!

Поради до рецепту:

- Замість солі можна використати соєвий соус.
- Замість сметани можна використати кефір, ряжанку або вершки.
- Вищезгадані спеції можна доповнити такими прянощами і травами як коріандр, червоний чилі, гвоздика і кардамон.

Категория: Рецепты / Другое / Соуси / Маринади



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Маринад для курки"? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.