» » » » » Маринад для баранини

 


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Ми рекомендуем вам зарегистрироваться или войти, если вы зарегистрированы.

Рецепт "Маринад для баранини"

Автор: Iana_92 от 23-01-2016, 18:23, посмотрело: 214

Маринад для баранини

Маринад для баранини - зробить м'ясо неймовірно ніжним, соковитим і при цьому таким ароматним, що апетит розіграється не лише у ваших домочадців, але і у вас. Причому, для приготування такого дива, не потрібно якісь особливі кулінарні навички. А усі необхідні інгредієнти можна придбати в найближчому магазині. Отже, рецепт приготування страви.
Інгредієнти для приготування маринаду для баранини:

Апельсиновий сік - 1 склянка (місткість склянки 240 мілілітрів)
Ананасний сік - 1 склянка
Цибуля середніх розмірів - 1 штука
Часник - 2 зубчики
Розмарин свіжий - 4 стебла
Перець чорний мелений - 1 чайна ложка
Сіль -1/2 чайної ложки або за смаком
Чебрець сушений - 1 чайна ложка

Інвентар:

Харчовий пластиковий пакет із замком
Ніж
Обробна дошка
Тарілки
Часникодавка
Глибока мірна склянка
Холодильник

Приготування маринаду для баранини:

Крок 1: готуємо інгредієнти для маринаду.

Маринад для баранини


Спочатку цибулину очищаємо за допомогою ножа від лушпиння і промиваємо під холодною проточною водою. Далі викладаємо її на обробну дошку і нарізуємо на невеликі шматочки розміром приблизно до 8 міліметрів. Після, подрібнений компонент перекладаємо в тарілку або іншу місткість. Потім очищаємо від лушпиння зубчики часнику і за допомогою часникодавки видавлюємо компонент в іншу тарілку.

Крок 2: змішуємо усі компоненти маринаду.

Маринад для баранини


Далі в глибоку мірну склянку переливаємо необхідну кількість апельсинового соку, до нього додаємо ананасний сік, потім подрібнену цибулю і часник. Після цього, за допомогою чайної ложки додаємо сіль, чорний мелений перець і чебрець. Перемішуємо вміст, тією ж ложкою. Далі відміряємо 1/4 частину від загального об'єму маринаду і переливаємо його в іншу ємність.

Крок 3: маринуємо м'ясо.

Маринад для баранини


В харчовий пластиковий пакет переливаємо велику частину маринаду. Після, викладаємо шматки баранини в пакет і кладемо між ними свіжу зелень розмарину. Потім закриваємо пластиковий пакет на замок і прибираємо в холодильник. Баранина повинна маринуватися в такому стані як мінімум 1 годину.

Крок 4: подаємо маринад для баранини.

Маринад для баранини


Через потрібну кількість часу дістаємо пакет з маринадом і бараниною з холодильника. І викладаємо м'ясо на паперові кухонні рушники.

Маринад для баранини


Далі включаємо плиту на середню температуру, в сковороду наливаємо рослинну олію і ставимо на конфорку. Перекладаємо шматочки баранини в ємність і починаємо обсмажувати м'ясо з обох боків, приблизно по 4 хвилини. Після цього, зменшуємо температуру плити і переливаємо в сковороду трохи маринаду з пакету. Тушкуємо м'ясо до повної готовності.

Після, розкладаємо м'ясо по тарілках, а в сковороду наливаємо свіжий маринад, який ми переливали в другу склянку. Доводимо рідину до кипіння, і після того, як він загусне, поливаємо цим соусом баранину. В якості гарніру можна подавати картопляне пюре, будь-які макаронні вироби або відварену крупу. Ваше ароматне, ніжне м'ясо готове, можна приступати до дегустації.

Смачного!

Поради до рецепту:

- Для м'яса і овочів ножі і обробні дошки мають бути різними.
- Для цього маринаду прекрасно підійде плечова частина баранини або поперекова частина. Ця кількість інгредієнтів розрахована на 2-4 порційних шматочків м'яса.
- Для того, щоб баранина краще просочилася маринадом, заздалегідь наріжте її на порційні шматочки.
- Маринувати баранину треба не більше 4 годин, оскільки ферменти, що містяться в ананасному соку, розм'якшують її білкову структуру.
- Перед маринуванням підготуйте м'ясо. Промийте його, очистіть від жирового прошарку і злегка відбийте кухонним молотком.

Категория: Рецепты / Другое / Соуси / Маринади



Если вы нашли грамматическую ошибку, просим выделить слово или предложение и нажать Ctrl + Enter
Администрация рассмотрит каждое обращение и исправит имеющиеся ошибки. Спасибо


Понравился рецепт "Маринад для баранини"? Поделитесь со знакомыми!
 
Привет,Юный повар!,я Том. Радый тебя видеть на сайте Рецепты.У нас много рецептов для тебя. Знаю,что ты найдеш именно свой рецепт.
Буду радый видеть тебя снова.Твой Том.